|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
jednostavna instalacija
oke znaci linux i jednostavana instalcija ko vatra i voda ne ide jedno s drugim,,,,,, pa sam si ljepo skinio program koji to full pojednastovi bude ko' u windowsima ali naravno da taj program treba instalirati na klasican Linux nacin,,,,,,,,, KAKO SE PROGRAMI INSTALIRAJU NA LINUXU??????????????????????????????????????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
http://www.linuxforums.org/tutorials...ial-19957.html btw. svaki packet najčešće ima neki readme ili install file gdje piše kako ga instalirati ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
Re: jednostavna instalacija
Citiraj:
Tebi se po mojoj procjeni ne isplati nabavljati source (jer to treba prvo kompajlirati), već zavisno od distribucije skidaj već gotove pakete rpm ili deb koji su namjenjeni upravo tvojoj verziji distribucije. Ja rpm pakete instaliram u terminalu naredbom rpm --install ime_paketa.rpm Za ostalo googlaj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Re: Re: jednostavna instalacija
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
Re: Re: Re: jednostavna instalacija
Citiraj:
Ako imaš RedHat ili Fedoru možeš skidati i rpm pakete (ali tu već treba biti pažljiviji, trebaš paziti za koju veriju je itd.) Debian sustavi mogu skidati deb pakete. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
cek malo Mepis kazes? pa on ima instalaciju ko windows..sve je sa GUI-em prikazani i imas par klikova i to je to |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
sto se LINUXA tice imas programe koji su pravljeni posebno za svaku distribuciju i imas one koji idu na sfe LINUX distribucije ja jos nisam naletio ni najedan program koji je pravljen iskljucivo za MEPIS a i nisu programi bad nego moram Driver za modem instalirat,,,,,, i to nie kao na windowsima,,,,, |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|