|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
Novi komp - problem s paljenjem!
Ponekad kad palim kompjuter ne želi se upalit. Pritisnem gumb za paljenje, krene se kao palit i onda počne pištat, i to dugačak beep pa pauza pa opet beep i tako stalno. Onda ga ugasim držeći power gumb 4 sekunde i kad ga ponovo palim upali se al moram u procesu startanja pritisnut F1 jel kaže neku poruku o CPU frekvenciji. To se ne dešava stalno, neko vrijeme se normalno pali, pa onda malo zeza pa onda opet sve u redu. Nosio sam ga u servis i premjestili su mi RAM u drugi utor i rekli da je to to, i ko za vraga tam se onda normalno palio. Nije prošlo dugo i problem se opet javio. Isto tako kad ga stavim na stand by ponekad se neće dić nego ga isto moram na silu gasit i ponovo palit. Konfiguracija je: OS WinXP SP2 Bios je AwardPhoenix BIOSv6.0 MBO ECS 754 nForce4-A CPU AMD Athlon64 3000 512 RAM MIDI TOWER ATX 3306-CA 300W VGA ATI Radeon X600Pro HDD WDC 80GB WD80JD DVD pisač ...itd Nosit ću ga opet u servis al bilo bi mi drago čut i vaše mišljenje da me se ne riješe u servisu sam tak na brzinu tak da mi samo opet premjeste ram-ove Zadnje izmijenjeno od: marh. 28.08.2005. u 19:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
1.Promjeni bateriju na ploči 2.Pogledaj jel ima novi BIOS za nju 3.Komp je ocan ili je sve na defaultu? 4.Ak je ocan, stavi na tvorničke postavke i povečaj za jedan korak CPU stratup voltage (ako imaš tako nešto). 5.Olabavi latencije od memorije, ili još bolje probaj neku drugu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Jel se može znati koji servis? Napajanje i jezgra proca? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Komp je još pod garancijom, nebi ga otvarao, zanima me samo i drugo mišljenje od onog kaj su prvi put diagnosticirali u servisu. E sad o napajanjima sam malo ostao zbunjen. U biosu mi piše: CPU Core voltage 1.47V Vcc 3.3-------------3.24V Vcc 1.5 -------------1.48V Vcc 1.2 --------------1.18V Vcc +12--------------11.71V Vcc +5---------------4.97V Vbat -----------------3.2V Sys temp------------44 C Cpu temp------------49 C Cpu fan-------------5818rpm NB fan---------------6490rpm ...i to mi se čini u redu. Ali Aida mi baca neke čudne vrijednosti van, temperatura od CPU-a skače od 18??? do 48, od MBO slično nešto, i naponi nešto nisu u redu po njoj... Zadnjih par dana se komp normalno pali. evo slike |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
senzori ti lažu, jer nema teorije da su temp tolike, vjerovatno je tako i za ventove, jer sumnjam da se vox cooler vrti na 6k rpm... pogledaj u manualu od ploče šta znači taj dugački beep al ipak ga odnesi na servis i nadoplati ako treba za neku poštenu matičnu jer ova je u banani... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Ako je napajanje koje si dobio sa kučištem za 150-200kn to bi ti trebao biti sumnjivac No1. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() To je bila već složena konfiguracija s tim komponentama. Jel to preslabo napajanje (300W) za tu konfiguraciju ili je jednostavno šrot proizvod (kućište Codegen MIDI TOWER ATX 3308-CA)? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() no je nazivna snaga koju može dat, al nemože radit tak... to je premalo, uzmi chifteca za 300kn ima 350W pravih.
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
to napajanje ima punih 125w... pogledaj ono malo sitno napisano na naljepnici |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas