Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.10.2014., 20:17   #1
Shadow69
misli da ste ludi!
Moj komp

Shadow69's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Učestalo zamrzavanje

Imam ogroman problem sa kompom. Možda ću se malo raspisat ali potrebno je da se objasni što sam sve probao.

Naime, kupio sam računalo krajem 4. mjeseca ove godine. Neke dijelove iz ADM-a, a neke od ljudi sa tržnice ovdje.

Konfa je:

CPU: AMD FX8320
GPU: XFX DD R9 280X (rabljena)
MOBO: M5A97 EVO R2.0
PSU: Fatality 750W (rabljen)
RAM: 2x4 HyperX Blu 1600 (rabljeni)
Fan: Hyper 212 Evo plus Fractal 120mm case fan

Problemi su počeli vrlo brzo na kompu, stalno je bio grozan flicker dok su se puštali videi na youtube ili slično. Zamijenio sam grafičku za istu i to je onda prestalo ali se pojavio novi problem. U nekim 3D igrama, u nasumičnim trenutcima bi se računalo zamrznulo i dobio bih ili crnu sliku ili sive linije. Jedini izlaz je bio hard reset. Ovo je bilo dosta nasumično ali u nekim igrama se jednsotavno događalo, a u nekima nije uopće i nije imalo veze sa njihovom zahtjevnošću ili starosti. Nekada bi se dogodilo to u roku 5 minuta, a nekada nakon 2 sata igranja.

Provjeravao sam temperature svega od čega se temperatura može provjeriti i nije bilo odstupanja, čisto suprotno, sve je bilo savršeno. Zamijenio sam još jednom grafičku sa istom takvom ali provjerenom (radila je bez ikakvih problema kod frenda tjednima, u istim uvjetima i igrama) i dogodio se opet problem zamrzavanja.

Slao sam na servis ADM-a i oni su rekli da nemogu utvrditi kvar jer kada stave 280X u komp dogodi se kvar, a kada su probali sa nekom drugačijom karticom onda da nije bilo problema. Vratili su mi komp, pa sam zatražio da pošalju matičnu na servis i pristali su i servis mi je poslao novu matičnu i sve je išlo normalno neko vrijeme i u igrama u kojima se događao problem je bilo sve OK, ali se onda u nekim drugim igrama počeo događati isti problem.

Jeli netko imao sličnih problema? Imate li ideje što da probam sljedeće?

Pokušat ću napajanje spojiti drugo, ali je malo čudno da bi tako selektivno bilo napajanje. Da u nekim high-end igrama crasha komp, a u nekima nema nikakvih problema koliko god dugo igrao ili koliko god zahtjevna igra bila. CPU ne znam može li stvoriti ovakav problem, ali ga nemam baš sa čim zamijeniti. RAM teško jer sam radio memtest i na servisu su također radili memtest. Inače je komp prolazio sve moguće benchmarke sa očekivanim ocjenama i bez problema. Također nije problem sa strujom u stanu jer se očigledno problem događao svugdje.

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno