Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.10.2014., 00:04   #12211
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Kolko je vidim po pokvarenim autima na autoputu, Volvo prednjaci vec par godina. Nije da ih vidim nes puno al njih sam vidio vise puta. Vidio sam i neke glupe kvarove koji kostaju jako puno.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2014., 00:25   #12212
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
E to stvarno ne znam...

Naveo sam one kvarove i svi su se desili na/do 105k koje je napravio u dvije godine otkad je bio kupljen i vozi bez kvara sad do 256k s tim da je stajao u jednom trenutku godinu dana na mjestu, nakon toga je upaljen, promijenjeno je ulje i vozi ko nov...
Isto tako sam prije par dana čuo priču čovjeka kojemu se dvaput rasipao motor na isti način (pucanje remena), ali on je morao platiti po 5-6k eura svaki put.
S80 i S60 (koji je tada bio starija generacija pred odlaskom) oba D5 su kupljeni u isto vrijeme i mislim da je S60 vozio dosta slabiji tempo, ali prije dvije godine mu se rasipala getriba. Sa motorom sve OK koliko znam.
Sa ostalima nisam imao dodira tako da ne mogu objektivno reći koliko se kvare, treba negdje izvući statistiku.
Samo mogu reći da nakon 256k km od kojih je doslovno ubijan 200k km u kabini ništa ne škripa ili zvecka, sve kao da je od jednog komada. Izvana se je jedino malo ogulila boja sa kvaka što je trebalo odvest na garanciju, ali nikom se nije dalo... Koža na sjedalima je malo zgužvana ali sve ostalo super. Izvana nažalost ima dosta rana po laku, ali vožen je bez da se previše pazilo na njega.

Po meni to je auto koji na slikama izgleda "švedski" umjerenog dizajna, ali uživo metalik crni sa original većim felgama pa čak i onim krom (iako mi se ovako gade krom felge) izgleda jako, jako dobro. Neki dan se je vozio iza mene i prošo kraj - meni je izgledao kao svjež auto iako je dizajn star 6-7 godina.
Ovaj novi facelift je meni katastrofa - naprijed rade fuj Passata iz njega, a od iza su ga poboljšali.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2014., 08:47   #12213
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Dosta mi je "švecke" kvalitete,dosta mi je vučnih službi itd... Saab 9-3 sport vector,brat ga sebi uzeo 2010g,3 puta na vučnoj službi od toga 2 puta izvan zemlje...+ pukle 2 gume (nakon 11 000km),gume s tvorničkom greškom (pukla po cijeloj dužini savršeno pravilno),šlag na kraju nisu uvažili reklamaciju za gume + nisu uvažili reklamaciju za kvar na turbini => sud => propao saab u HR gdje smo ga uzeli i moš' se slikat...

Auto je popravljen i prodan,imao je 33 000km...motor ako se dobro sjećam od alfe u njemu,onaj 1.9jtd...i to ti je švecka kvaliteta s talijanskim motorom

Od Volva jedino što bi uzeo je XC90
Staro 03.10.2014., 09:08   #12214
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ma di ćeš saab i volvo uspoređivat brate... imali smo i mi u firmi jedan saab i to je uvjerljivo najgori auto po kvarovima od kompletne flote (koja je nemala).

(iza njega su passati ).
syss je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2014., 09:17   #12215
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ma di ćeš saab i volvo uspoređivat brate... imali smo i mi u firmi jedan saab i to je uvjerljivo najgori auto po kvarovima od kompletne flote (koja je nemala).

(iza njega su passati ).
Baš tako, saab koji je globalno poznat kao iznimno kvarljiv automobil već preko 2 desetljeća, usporedit sa jednim volvom, je u najmanju ruku smiješno.
Staro 03.10.2014., 09:57   #12216
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

mislim nisam napisao da imamo i par volva za koje su doduše dosta skupi servisi, ali ono i ovak od ljudi kaj imaju volvo stvarno nisam čuo da imaju nekih major problema.
Staro 03.10.2014., 10:11   #12217
danijel_b
Premium
Moj komp

danijel_b's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Jedno je Saab, a drugo je Opel Vectra
Staro 03.10.2014., 11:55   #12218
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
E to stvarno ne znam...

Naveo sam one kvarove i svi su se desili na/do 105k koje je napravio u dvije godine otkad je bio kupljen i vozi bez kvara sad do 256k s tim da je stajao u jednom trenutku godinu dana na mjestu, nakon toga je upaljen, promijenjeno je ulje i vozi ko nov...
Isto tako sam prije par dana čuo priču čovjeka kojemu se dvaput rasipao motor na isti način (pucanje remena), ali on je morao platiti po 5-6k eura svaki put.
S80 i S60 (koji je tada bio starija generacija pred odlaskom) oba D5 su kupljeni u isto vrijeme i mislim da je S60 vozio dosta slabiji tempo, ali prije dvije godine mu se rasipala getriba. Sa motorom sve OK koliko znam.
Sa ostalima nisam imao dodira tako da ne mogu objektivno reći koliko se kvare, treba negdje izvući statistiku.
Samo mogu reći da nakon 256k km od kojih je doslovno ubijan 200k km u kabini ništa ne škripa ili zvecka, sve kao da je od jednog komada. Izvana se je jedino malo ogulila boja sa kvaka što je trebalo odvest na garanciju, ali nikom se nije dalo... Koža na sjedalima je malo zgužvana ali sve ostalo super. Izvana nažalost ima dosta rana po laku, ali vožen je bez da se previše pazilo na njega.

Po meni to je auto koji na slikama izgleda "švedski" umjerenog dizajna, ali uživo metalik crni sa original većim felgama pa čak i onim krom (iako mi se ovako gade krom felge) izgleda jako, jako dobro. Neki dan se je vozio iza mene i prošo kraj - meni je izgledao kao svjež auto iako je dizajn star 6-7 godina.
Ovaj novi facelift je meni katastrofa - naprijed rade fuj Passata iz njega, a od iza su ga poboljšali.
Da se malo preciziram. Ponajprije mislim na manje modele. S60 i veci su vec druga stvar. Dvolitreni diesel jer poprilicno kvarljiv po onome kaj sam vidio.

Jutros sam proveo skoro dva sata za volanom Mazde 3, 120 benzinke i ko doma sam u tom autu. Japanac od glave do pete i vozi se turbo jednostavno. Benzinac je malo na slabijoj strani za dve litre iako se moze vozit vec 7,8 banki u sestoj tak da se moze stedit. S mjesta ide jako dobro, prije svega jer je druga iznad 100 tak da je na semaforima kralj. TC im je grozan btw.. Sve nekaj lupa ko da je neka osovina pukla kad se naglo krene. Nakon dve minute sam bio ko doma u tom autu.
Staro 03.10.2014., 15:23   #12219
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com

Ovu je vjerojatno Rimac iznajmio pa poslao inženjera na FER. I kasnije u prometu vidim drugu u HR od Cvetojevića... I eto, vidio sam sve Tesle u HR u par sati.

Ne mogu vjerovat da 19" felge na autu (bilokojem) izgledaju maleno, ali na ovom se baš vidi da je dizajniran za 21".
Staro 03.10.2014., 15:27   #12220
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

i šta će biti u hrvackoj drugo nego auto od 100k€ sa daruvar regom bikoz nema se novaca za platit zg rege.
Staro 03.10.2014., 15:28   #12221
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Mislim da je ta samo za iznajmljivanje, koliko čujem... Nema privatnog vlasnika.
Staro 03.10.2014., 15:32   #12222
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

e da sad se sjetih ja isto ulovih u istarskom novigradu prošli vikend:

Pohrani.com
Staro 03.10.2014., 15:48   #12223
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Nije kasno,u ponedjeljak idem po 3 zadnje plaće i u pušing kuću na pregovore,ili accord ili insignia,recimo da je accord u priličnoj prednosti ali čudan oglas

http://www.njuskalo.hr/auti/honda-ac...-oglas-3831331

ili neka insignia...
Jel ti nisi rekao da neces karavan ? ili ni sam neznas sto hoces ?
Staro 03.10.2014., 15:56   #12224
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
i šta će biti u hrvackoj drugo nego auto od 100k€ sa daruvar regom bikoz nema se novaca za platit zg rege.
Uskoro budu bjelovarcani placali koj Zg zbog toga? Bilo je na telki, nedavno.
Staro 03.10.2014., 15:56   #12225
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:

Pohrani.com
Oho, P85+. Lako tako.
Ja sam još jednog belog vidio. Ima ih dosta ljubljanskih.
Staro 03.10.2014., 16:03   #12226
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Da, Slovenci su vise ekoloski osvijesteni pa imaju vise Tesli.. Ja vidio samo jednu, mislim bas tu sa slike.
Staro 03.10.2014., 16:43   #12227
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Ja se nadam da neće. Ionako me deru svake godine za R.S. oko 7 tisuća kuna sve skupa.
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2014., 16:43   #12228
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Saab sam po sebi je odličan auto. Fulati možeš samo ako uzmeš krivi motor, a ima svakakvih mješanaca unutra. Najbolji su vjerojatno oni s fiatovim dizelašima 1.9 i 2.0..Ja da biram uzeo bi Saab prije Volva jer je posebniji i rijeđi na cesti
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2014., 18:11   #12229
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:

Pohrani.com
To u staroj marini na Madraču slikano?
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2014., 18:35   #12230
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Bravo Pregled postova
Saab sam po sebi je odličan auto. Fulati možeš samo ako uzmeš krivi motor, a ima svakakvih mješanaca unutra. Najbolji su vjerojatno oni s fiatovim dizelašima 1.9 i 2.0..Ja da biram uzeo bi Saab prije Volva jer je posebniji i rijeđi na cesti
ALI...Rjeđi su dijelovi, samim time i skuplji...a naci majstora koji ih zna radit...to je tek izazov

Naravno da je neki crni 9-3 turbo sa mocnom felgom pojava...samo treba imat za to
Staro 03.10.2014., 18:47   #12231
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ja znam da od kako smo mi doma imali Volva 740GLE (mislim da smo ga prodali 98') glavni problem kuda na servis s njime jer su ovi nasi ocajni u smislu da ti krepa najmanja sitnica na motoru - u servisu bi odmah mijenjali motor komplet. Ono, ode neko crijevo, neda im se gledati sto je otislo i lakse je preporucit mijenjati sve za novo. Najradije bi mijenjali zarulje za 200kn i 10min posla.
Kolege sa bivseg posla su uglavnom trazili majstore van Zagreba (moj stari je u Italiju tada isao po dijelove), a mislim da je bio jedan decko u Ivancu koji je stvarno super mehanicar za sve aute (na oko vidio da daje garanciju na svoj rad iako mu najcesce dolazi ekipa sa autima starim 10+ godina), a specijalitet su mu VW.
Staro 03.10.2014., 19:01   #12232
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

To sam i ja dozivio sa kompletom. Negdje je prek neke gumice bacal gorivo a te gumice nema osim u kompletu od sto i nes eura. Al to je tak danas kod puno auti.

Jopis, jedno mislio drugo napisao...

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 03.10.2014. u 22:55.
Staro 03.10.2014., 20:41   #12233
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Kakve veze ima Bjelovar sa daruvarskim regama i činjenicom da su doskora daruvar i slatina imali najjeftinije osiguranje u Hr?
Bjelovar je po do ovogodišnjem označavanju bio u srednjoj, četvrtoj zoni za AO, i nema ama baš nikakve veze sa Daruvarom koji je bio u prvoj.

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Ja znam da od kako smo mi doma imali Volva 740GLE (mislim da smo ga prodali 98') glavni problem kuda na servis s njime jer su ovi nasi ocajni u smislu da ti krepa najmanja sitnica na motoru - u servisu bi odmah mijenjali motor komplet. Ono, ode neko crijevo, neda im se gledati sto je otislo i lakse je preporucit mijenjati sve za novo. Najradije bi mijenjali zarulje za 200kn i 10min posla.
Kolege sa bivseg posla su uglavnom trazili majstore van Zagreba (moj stari je u Italiju tada isao po dijelove), a mislim da je bio jedan decko u Ivancu koji je stvarno super mehanicar za sve aute (na oko vidio da daje garanciju na svoj rad iako mu najcesce dolazi ekipa sa autima starim 10+ godina), a specijalitet su mu VW.
U to doba imao si Volvo RIS gdje je radilo par poštenih i dobrih majstora.
A 7ice ionako nisu bile neka space tehnologija nego pravi volvo starog kova, jednostavan, kvalitetan i pouzdan.
Kasnije, mislim od 2002.e imao si Biškupa u VŽ koji je imao godinama najbolji support za Volva, što se tiče servisa i dijelova.
Kako je sad, ne znam, ne vozim Volvo već 6g
Staro 03.10.2014., 21:54   #12234
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Ja se i dalje nadam da će DA tablice ostati najjeftinije Btw, ako netko zna, planiram se seliti u proljeće za njemačku, u slučaju da do onda ne nađem normalan posao, te auto ide samnom. Zanima me mogu li ga ostaviti na našim tablicama u slučaju da ću ga voziti isključivo ja?
Pawzilla je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2014., 14:16   #12235
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Staro 04.10.2014., 14:45   #12236
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
ak bi dao za 2 milje,može.

btw,naručio dunlop wr2.
Staro 04.10.2014., 15:18   #12237
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
A kajaznam, mislim da se za dve milje može i bolji auto uzet...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2014., 17:49   #12238
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Pawzilla Pregled postova
Ja se i dalje nadam da će DA tablice ostati najjeftinije Btw, ako netko zna, planiram se seliti u proljeće za njemačku, u slučaju da do onda ne nađem normalan posao, te auto ide samnom. Zanima me mogu li ga ostaviti na našim tablicama u slučaju da ću ga voziti isključivo ja?
Ne možeš ako tamo budeš radio i živio legalno.
Moraš tražit potvrdu o stečenom bonusu ovdje u osiguranju u kojem si/osiguranjima ako si mijenjao više njih kroz godine što regaš auto, te tamo prijaviti auto po proceduri koja ide za dovoz vlastitog automobila da bi se mogao legalno regati na DE rege(ne znam koja je cifra za taj 'uvoz' u igri, al nije velika, frend je lani odradio taj proces).
Staro 04.10.2014., 18:00   #12239
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Vozilo sam kupio tek prije nekoliko mjeseci, ironično, iz njemačke.. U tom slučaju vjerujem da mi se više isplati vozilo ostaviti starcima, prodati njihovo dosadašnje vozilo i u njemačkoj kupiti novo.
Pawzilla je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2014., 19:36   #12240
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Možeš tamo s autom, samo ga u roku od 6 mjeseci(ako budeš radio to jest imao tamo boravište) ili vratit doma ili registrirat kod njih.
tech je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na