|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Wifi spajanje dvaju kuca
Pozdrav ljudi, Pošto sam mučio muku sa dobivanjem interneta na kraju sam se dogovorio sa susjedom da dijelim net sa njim. Trenutni setup koji imam: AMIS enkom ruter je njegov glavni. Na njega se spaja moj TP-LINK AP u CLIENT modu na koji je našarafljena TL-ANT2415D u njega je uštekan SX763@DD-WRT koji je u Router modu tako da imam svoj wireless doma. Sve to funkcionira koliko toliko dobro, samo šta me muči kad se neko parkira na ulici signal slabi tako da slabi i veza. Udaljenost između kuća je nekih 10-15m. Pa sad tražim savjet šta napraviti da se signal poboljša, naravno u nekom normalnom cijenovnom rangu ![]() Jedan lik mi je preporučio Ubiquiti Networks Nanostation Loco M2 da uzmem dva komada jedan na njegovu kuću, a drugi na moju i da bi bilo puno bolje. Sad me zanima da li tko ima iskustva sa ovim? Mozda ima netko neku Homemade soluciju? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Povucite kabel između tebe i njega. Za 15m udaljenosti nema smisla kupovati opremu od skoro 1k kn kad LAN kabel košta par kn/m.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Znači meni treba samo nešto da veza koliko toliko bude stabilnija nego sad što je, i naravno što jeftinije da se može proći ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Tražio sam al nisam uspio naći, jel se skida (jel na konektor) antena na tom Encom - u ? http://forum.pcekspert.com/attachmen...7&d=1298899004 Ako se skida onda probat stavit "jaču" a ako ne izradi windsurfer - a, nasad i na postojeću i usmjeri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
zar nemožete staviti vanjsku antenu poput sat kantene ili sl. ? |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
@chief_wolfinjo kakva je to sat kantena? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
E tu je problem ko u onom threadu "vikendica net" ... ljudi ne shvacaju da je WiFi dvosmjerna komunikacija i da mos na svojoj kuci imat opremu iz Pentagona, ako taj komsijin router ima 3dBi antenu link ne moze biti stabilan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
to ti je satelitski tanjur koji umjesto LNB-a ima limenu kanticu poput ovog: http://www.njuskalo.hr/image-w920x69...a-28665487.jpg ili možeš kupiti gotovo ovo npr.. http://www.lepoman.hr/web/wp-content...na_19dbi_2.jpg ili http://www.ebay.co.uk/itm/1407341868...84.m1497.l2649 a od ap-a kupi airlive 5460ap v2 , na njega možeš staviti vanjsku antenu |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Uzmem jos jednu i nabavim ovaj airlive 5460ap i to spojim kod susjeda i to bi moglo biti to? Edit 1: Sad je ovako ENKOM < wifi > TP-link AP < kabal > SX763@DD-WRT (koji daje svoj wifi) A po novom bi bilo ENKOM < kabal > Airlive AP i GRID < wifi > TP-link AP i GRID < kabal > SX763@DD-WRT (koji daje svoj wifi) Sad jedno mozda smijesno pitanje: hoce li sve sljakat kako treba kad sve ide preko ukupno 4 uređaja? gubitci kakvi? Zadnje izmijenjeno od: mladen_87. 14.04.2014. u 14:44. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Pa zbog "ne diranja" i igra windsurfer, pogledaj na netu šta je "to", samo ga nasadiš na postojeću antenu. Ako misliš trošit / ulagati onda za "Airlive AP i GRID" je dovoljno ovako nešto: http://www.nabava.net/access-point__...4mbps__3846241 http://www.tp-link.com/lk/products/d...L-WA5210G#spec vanjski ap sa panel antenom kojeg montiraš kod susjeda "na zidu" usmjereno prema tebi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Čini mi se da je to slično što sam pisao u prvom postu Ubiquiti uređaju. Vidim da je oko 300kn i to mi ne bih bio problem. Edit 1: Sad pitanje da li tko ima iskustva sa ovim TPlinkom ili sa Ubiquiti uređajem, pa da može preporučiti? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 14.04.2014. u 15:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Da, slični uređaj kao Loco M2 samo nešto jeftinije, a sad šta uzeti ... sa oba nebi smjelo biti problema na tako malu udaljenost i par krajnjih klijenata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
Nabavi ovaj znak [ATTACH] |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
brzina
Da malo osvjezim temu, trenutno stanje: AMIS-ov enkom > d-link g684t (AP mode) > salje wifi preko grid antene < tplinkova antena prikopcana na tplinkov AP koji preko LAN-a daje net na komp. Signal je odlican, problem je brzina. kad se spoji lan kabal na d-link brzina je dobra, samo preko wifi-ja daje max 1Mbit/s. E sad ljudi pucajte savjete sta bi mogao biti problem? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Kud baš starog DSL-G684T ? Ubaci mu D-Link origigi fw, to će mkniti T-Koma balast (vidit ćeš po zauzeću cpu i ram), jeli dobro podešen (promjenjena mu ip adresa, ugašen DHCP Server, ...) ? Skupi cca 2xx krznenih i nabavi pošteni ap. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
Logično da je na žici ok jer je enkom > d-link g684t isto žica, problem je očito wireless. Da sad ne pišem ponovo x-ti put, pronađi kako detektirati slobodan wireless kanal i njega fiksno postaviti u DSL-G684T. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Hvala na savjetu, vec sam imao problema sa kanalima. Dlink je bio na 13.kanalu i Tplink ga nije mogao pronaci. Pa sam promijenio kanal i sad je to ok. Budem se pozabavio sa slobodnim kanalima. A vec sam ulozio dosta novaca za antene tako da sad bas nisam voljam ap mijenati. Dobio sam ga badava tako da je dobar. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
Trebaš u TP-Linku (neznamo koji) postaviti eu regiju ili neku zemlju iz eu pa će "viditi" 13. kanal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
Pogledaj susjedne teme, sve već piše ![]() |
![]() |
![]() |
|
|