|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
![]() Već se danima borim sa ovim ruterom, IAD-200WB Nikako ga ne uspjevam konfigurirati, a tehnička podrška mi ne želi dati nikakve manualne postavke za ADSL. Uzeo sam ga zato što podržava i VOIP, s obzirom na to, prvo bi želio uspostaviti ADSL vezu, a onda lako stignem riješiti VOIP. Prilažem fotografije "wizard-a" za setup, stvarno više nisam pametan. Što god sam probao - ne prolazi mi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rezultat "testiranja" konekcije na kraju zavisi samo o pravoj ili krivoj upisanoj šifri za ADSL koja je vezana uz korisničko ime. E sada, taj test odradi OK, ali "INTERNET" lampica nikako da zasvijetli. Kada odem u opcije za manualni "connect" - ništa se ne dešava. Bilo kakva ideja i sugestija bila bi poželjna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
VPI je 0 a ne 1. Koliko ja znam internet bi ti trebao raditi s bilo kojim routerom ako se točno konfigurira a VoIp radi samo sa T-com routerima sa njihovim FW-om. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Mislim da ovo za vrijeme nije važno,kod mene na SX763 mislim da bude 2000. godina u logu dok se ne spoji na net. Jel možeš izvuči config file ili nekako doči do više opcija? Ovo bi trebalo biti na UBR a kod tebe nema te opcije u wizardu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako se ono kaže, naša si crkvu di ćeš se molit ... Evo niz bisera / natuknica kako sam ih pronalazio po manualu > http://www.planet.com.tw/en/product/...Wv1%5B1%5D.pdf - uređaj je (Lan strana) na 192.168.0.1, pa tome prilagodi mrežne postavke na kompu - nađi postavke DHCP Servera i smanji pool na 192.168.0.100 - 192.168.0.200 - postavi VPI = 0, VCI = 33, Connection type = PPPoE LLC - u opcijama upali Respond to Ping on Internet, postavi MTU = 1492 - dat/sat uređaja će se sinhronizirati kada se uspiješ spojiti na internet, alternativno za NTP Server možeš staviti 195.29.150.3 ili 161.53.160.4 Ako ne uspiješ najbrže rješenje je da nabaviš neki "T-Koma router, sa ovim itako nemožeš podesiti ili je upitno njihov IMS (VoIp). Eventualno bi možda mogao ovaj uređaj mogao upotrebiti kao VoIp gateway za "alternativne" operatere koji rade preko internet konekcije, tada bi trebalo: - promjeniti ip da bude u istom nizu kao glavni router - definirati Static Route na glavni router - ugasit njegov DHCP Server - spojiš njegov Lan na Lan1 ili Lan2 glavnog routera - VoIp postavke kakve traži odr. operater |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
Obojicama hvala, pomogli ste puno, pronašao sam opcije, te je ruter automatski MTU staljao na 1366. Sada je na 1492 i sve radi. No zanimljivo je to - što mi ne želi dodijeliti adresu ako je na sekundarnoj mrežnoj kartici. ![]() ![]() Sa T-Com-ovim ruterom ADB i to radi OK. No to me ne muči ni najmanje, jer ostale stvari spajam putem Wifija, i to šljaka sa ovim ruterom fantastično. ![]() No, može li ikakva pomoć sa VOIP-om? Može li se konfigurirati? ![]() ![]() Eto to je to što ruter nudi od opcija. Ako uspijete, sve vas vodim na Pizzu, Čevose i bačvu piva! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Sumnjam da se T-Com IMS moze konfigurirat na tom routeru; sa ovim opcijama jamacne ne moze, jer te su taman dovoljne za konfiguraciju VoIP-a preko internet kanala (0/33) a ne IMS-a na posebnom kanalu (0/50). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
Razmišljam si uzeti spojnicu u koju ulazi jedan telefonski kabel, a ima dva izlaza - jednu produžim do telefona, drugu do rutera. (bez splitera) Možda će raditi, jer mi je djevojka na podršci rekla da bi telefon morao raditi direktno "u zidu" bez rutera. ![]() Ako ne bude ni to ficeralo, probat ću i sa spliterom. Pa šta bude. Pa u slučaju da ni to ne bude riješenje, mobu nekako iz spojnice lupiti jedan kraj u Planet ruter, a drugi u ADB, s tim da ADB koristim samo sa VOIP? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
ADSL konekcija riješena al za ostalo pjesma kaže, Lažeš Ines ![]() Već sam ti napisao da sa tim uređajem nećeš osposobiti IMS (T-Koma VoIp), ali bi mogao osposobiti neki od alternativnih operatera. Jesi otvorio gore linkani manual ? Ako jesi onda si na #73 stranici vidio kako se otvara stranica sa postavkama za VoIp, bit će da namjerno nema link web konfigu. Na stranicama alternativnog VoIp operatera ćeš naći potrebne postavke. Vidim da miješaš neke bitne stvari vezano za tel., jedno je klasični telefon koji radi zajedno sa adsl - om na liniji (recimo to tako, stara shema), a drugo je kada tel. radi preko IMS - a tj. VoIp - a u routeru (samo na T-Koma routerima). Ako kod tebe još uvijek radi stara shema (nisu te prebacili na IMS), onda je dovoljno staviti adsl razdjelnik i preko njega spojiti router i tel. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.08.2014. u 19:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
Imaš li uvid u cijene alternativnog VOIP operatera? Prijedlozi? Nekakav "almost džabe" operater, jer uglavnom samo imam dolazne pozive, odlazne baš i ne, eventualno 5-10min mjesečno, no dolaznih ima 100min cca. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Prije se dosta spominjalo / sugeriralo Nanoh > https://www.nonoh.net/calling_rates/#/#letter-C Destination EUR/min Inc. VAT Croatia (Landline) FREE* SuperDeal!** FREE* Croatia (Mobile) € 0.130 € 0.150 sad ne znam jel ima bolja ponuda, evo potrebne postavke u ovom slučaju > https://www.nonoh.net/sip |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Mislim da je Nonoh jos uvjek najbolja opcija, jer mi je skrti kompa koji je oduvjek na voipu, jos na njemu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Ovo spada u stručnu preporuku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
http://www.freevoipdeal.com/dashboard Ima niže cijene kad istekne free vrijeme. Ja prešao sa nonoh na ovo. Imaš tu (doduše dosta staru) tablicu usporebi cijena za betamax/delmont sarl klonove, pa vidi. Ova je navodno 2014te updejtana. I da za freevoipdeal.com mi radi prikaz mog broja kad zovem nekog kako treba. Na nonoh mi to nije radilo. Ljudi se znaju ne javljat na čudne brojeve...
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
Super, pogledat ću si to malo. Anyway - jel moguće da ovaj ruter ne može preko 7MBit/s downloadati? Brzina mi je inače 10MBit/s, i to radi na ADB-u. UP je na oba isti - 0.75MBit/s. Ikakvih ideja što bi to moglo biti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Gledam manual ali osim generalne specifikacije na početku kasnije se nigdje ne spominje prikaz a kamoli izbor pod verzije adsl - a (adsl / adsl2 / adsl2+), kao kod drugih uređaja. Lako moguće da se ne slaže najbolje sa trenutnim postavkama tvoga porta na DSLAM - u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Po tom, ADSL2+ (G.992.5), bi trebao ici preko 20Mbit/s |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
Opet samo "priča", u web konfigu nemaš opciju biranja. U nekim situacijama zna pomoći kada manualno sam postaviš, kako nema > zaboravi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Moglo bi biti da su ti, iz nekog razloga (stabilnosti) smanjili brzinu na prvu nizu, jer ti "garantiraju" raspon 5-10mbit/s, a ne iskljucivo 10mbit/s |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
|
Može biti - ali onda bi i ADB trebao biti stabilan, a ne pucati svako malo sa 10Mbit/s. Možda je ovo stvarno pametan rooter. Kada mu se klikne "connect", treba bar 20ak puta kliknuti da se spoji. Nikad se ne otpaja (24h period). Ali ako ostane bez struje i otpoji se - sam se ne spaja. I nisam našao opciju da to sam uradi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
|
A moguće. Stvarno sam slab što se tiče mreža. Nisam u tom dijelu elektronike. Mogu skrimati, pospajati, prelemiti, umrežiti itd sve po shemi, ali samo programsko postavljanje je van moje struke i domene. Tako da bi netko tko se više u to kuži sa ovim ruterom možda i riješio problem. Ako ne riješio, onda bar detektirao gdje je kvaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
Pa jel sad radi ? Jeli stabilno ? Ako je ne popravljaj šta radi ![]() Mislim da je stabilnost važnija o odnosu na mali gubitak max. brzine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Banned
|
Postavke za VOIP se MOGU dobiti od T-COM-a. Osobito kad zaprijetite prelaskom na drugog operatera. I tako, tip se počeo tresti, zvati sve moguće, obećao da će mi dati postavke jer poslovnim korisnicima daju sve te informacije, za korištenje CISCO VOIP rutera. I nakon 3 dana što nisam dobio ni mail ni poziv, odem ga pozdraviti i reći mu da sam sve te postavke dobio od ISKON-a u roku 24h na mail, i da od 3.9. više ne koristim njihove usluge. Tip je poplavio od bijesa. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|