|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Linksys WRT54GL / 120N / 160N
Pozdrav! Tražim dakle neki pouzdan ruter za ne tako zahtjevnog korisnika. Dakle naglasak je na pouzdanosti, a veća brzina i domet ne škode također. Gledao sam po njuškalu i za nekih 150kn do 300kn se navedeni mogu nabaviti. Molio bih nekoga sa više iskustva da mi preporuči neki, ne mora čak biti neki od navedenih. Gledao sam možda čak i modficirati Gigaset SX763, odnosno staviti OpenWRT, ali mislim da mi je bolja opcija kupiti jedan od ovih... Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
WRT54GL je klasa za sebe, bitno da je ispravan, malo ga je vrime pregazilo jer mu je wifi "samo" ![]() Ovi noviji Linksys modeli nisu ni na tragu starom WRT54GL. U navedenom buđetu imaš dosta ok novih uređaja, znači da se ne zezaš sa polovnima, preporuke imaš u x susjednih tema pa potraži. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Vidio sam tvoju preporuku NightWalkeru za TP-LINK TL-WR841ND.. Zanima me u čemu je razlika njega i TL-WR842ND. Je li samo u tom USB portu, pa može poslužiti i kao npr. 3G modem ili nešto još dodatno? Spojio bih ga na bnetov kabelski modem tako da mi je ta stabilnost i pouzdanost bitnija, ali ako je razlika samo u tom USB portu možda bih i taj 842 uzeo, tko zna kad može zatrebati/poslužiti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pogledaj specs / opise pa usporedi, čini mi se da 842 ima isto + - USB connected printer sharing allows a Printer to be shared with multiple clients - Local file & media sharing with Samba, Media Server or through the Internet with FTP server function U kombinaciji za Bnet bi trebao raditi sasvim fino, router mode sa Dynamic IP, upute / savjete imaš u x tema. Ako ti se troši / treba ti onda u toj seriji imaš i TL-WR1043ND zvijer sa Gb mrežom i 11n: Up to 450Mbps(dynamic). http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=TL-WR1043ND |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Gledao sam i na nekoj ruskoj stranici usporedbu, čini mi se da je kompletno sve isto osim dodatnog USB-a i heatsinka unutra... Tako da mi se čini da ću njega uzeti... A nije da mi se previše troši, niti da mi treba Gb (pa čak ni N), jer i tako moj bnet ide max 12Mb/s ![]() Postavljanje konekcije nije problem, ili bar dosad nije bio ![]() Hvala puno! Prihvaćam i dalje eventualne savjete/prijedloge ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|