Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.08.2014., 19:01   #1
Manac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2010
Linksys WRT54GL / 120N / 160N

Pozdrav!
Tražim dakle neki pouzdan ruter za ne tako zahtjevnog korisnika. Dakle naglasak je na pouzdanosti, a veća brzina i domet ne škode također. Gledao sam po njuškalu i za nekih 150kn do 300kn se navedeni mogu nabaviti.
Molio bih nekoga sa više iskustva da mi preporuči neki, ne mora čak biti neki od navedenih.
Gledao sam možda čak i modficirati Gigaset SX763, odnosno staviti OpenWRT, ali mislim da mi je bolja opcija kupiti jedan od ovih...
Hvala unaprijed!
Manac je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2014., 19:29   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
WRT54GL je klasa za sebe, bitno da je ispravan, malo ga je vrime pregazilo jer mu je wifi "samo" 802.11g, ...
Ovi noviji Linksys modeli nisu ni na tragu starom WRT54GL.

U navedenom buđetu imaš dosta ok novih uređaja, znači da se ne zezaš sa polovnima,
preporuke imaš u x susjednih tema pa potraži.
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.08.2014., 14:14   #3
Manac
Registered User
Moj komp

Vidio sam tvoju preporuku NightWalkeru za TP-LINK TL-WR841ND.. Zanima me u čemu je razlika njega i TL-WR842ND. Je li samo u tom USB portu, pa može poslužiti i kao npr. 3G modem ili nešto još dodatno? Spojio bih ga na bnetov kabelski modem tako da mi je ta stabilnost i pouzdanost bitnija, ali ako je razlika samo u tom USB portu možda bih i taj 842 uzeo, tko zna kad može zatrebati/poslužiti...
Staro 22.08.2014., 17:33   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pogledaj specs / opise pa usporedi, čini mi se da 842 ima isto +
- USB connected printer sharing allows a Printer to be shared with multiple clients
- Local file & media sharing with Samba, Media Server or through the Internet with FTP server function

U kombinaciji za Bnet bi trebao raditi sasvim fino, router mode sa Dynamic IP, upute / savjete imaš u x tema.
Ako ti se troši / treba ti onda u toj seriji imaš i TL-WR1043ND zvijer sa Gb mrežom i 11n: Up to 450Mbps(dynamic).
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=TL-WR1043ND
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 22.08.2014., 17:46   #5
Manac
Registered User
Moj komp

Gledao sam i na nekoj ruskoj stranici usporedbu, čini mi se da je kompletno sve isto osim dodatnog USB-a i heatsinka unutra... Tako da mi se čini da ću njega uzeti...
A nije da mi se previše troši, niti da mi treba Gb (pa čak ni N), jer i tako moj bnet ide max 12Mb/s
Postavljanje konekcije nije problem, ili bar dosad nije bio
Hvala puno!
Prihvaćam i dalje eventualne savjete/prijedloge
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge