|
![]() |
#1 |
-.
Datum registracije: Feb 2004
|
UltrVNC preko javnog IP-a
Pregledao sam već topice na forumu u kojima su navedeni slični problemi, međutim ništa mi od toga nažalost nije pomoglo. Situacija je ovakva: dva računala, na onom s Windowsima 8.1 je instaliran UltraVNC Server, a na drugome (Windows 7) instaliran UltraVNC Viewer. Router je T-Comov adb. Portovi 5800 i 5900 bi trebali biti dobro forwardani (provjereno nekim online checkerima, npr. i sa ShieldsUp! na https://www.grc.com/ dobijem informaciju kako je port otvoren). Spajanje Viewerom na Server funkconira bez problema ako pristupam preko privatne IP adrese (192.168.1.15::5900). Međutim, čim pokušam pristupiti upisom javne IP adrese - stvar zapne. Telnetiranje po javnoj IP adresi na taj port također ne prolazi. Skeniranje portova mi daje sljedeće rezultate: kada skeniram po privatnoj IP adresi, onda je rezultat sljedeći: Code:
TCP port 5900 (unknown service): LISTENING TCP port 5800 (unknown service): LISTENING Code:
TCP port 5900 (unknown service): FILTERED TCP port 5800 (unknown service): FILTERED Međutim, svi firewallovi su trenutno disableani: onaj T-Comov na korisničkim stranicama, onaj na routeru i oni Windows FW-ovi na oba računala. Pristup na javnu adresu po portu 80 funkcionira jer je na tom portu dignut web GUI routera. Bacio sam GUI na port 8080 i pokušao napraviti forward s porta 80 na port 5900 na tom računalu gdje je instaliran UltraVNC server, ali niti to nije pomoglo. Više nemam pojma kaj točno probati pa bih bio jako zahvalan na ikakvom komentaru i savjetu. ![]()
![]() |
#2 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Meni ovo djeluje kao da port forward na routeru nije dobro napravljen... Si ti slagao port 80 od routera ili je to bilo tako vec slozeno? Jel mora biti VNC? Slozi team viewer? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
-.
|
Ovo s portom 80 je po defaultu bilo složeno. Nažalost ne može biti TeamViewer. Port forward? Igram se s tim čudom već nekoliko sati, uopće mi nije jasno na koji način bih ga još mogao pokušati natjerati da proradi; onak, treba dva-tri klika u padajućim izbornicima i onda bi trebao biti forwardan. Kvragu. Zbunjen sam. ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Jesi na tom routeru (ADB) prilikom konfiguracije Port Forward prvo izabrao "Data"? Ako nisi, nula bodova... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-.
|
Ah, uspio sam. ![]() "Data" je bilo odabrano, ali nisam imao uključenu opciju "Hairpinning". Jednostavno sam ju izignorirao svaki put kad sam pikao po tim opcijama. Sve dok nisam išao na Wikipediju pogledati kaj to točno znači i shvatio da mi je u ovoj situaciji u kojoj sve i testiram - nužna. ![]() Hvala na pomoći! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|