|
![]() |
#1 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Problem CDRW
Imam CDRW od LGa oko 7-8 mjeseci. Problem je sto ponekad kada stavim CD unutra nece ga ocitati,a isti onaj CD koji je prije ocitavala.I onda mjenjam redom CDe i nece niti jedan ocitati.Kada gurnem ladicu sa CDom jos dok CD nije usao unutra lampica pocne jednolicno blinkati.Upali-ugasi-upali-ugasi i to se ne mjenja niti kada CD ubacim unutra.Onda se malo zezam pa resetiram Win par puta(nemam pojma zasto to radim ali eto) i onda ubacujem izbacujem CDe i onda proradi.I evo danas sam opet to primjetio s time da mi je jedan CD izbacila van i on se jos onako vrtio i rostao.Iz nje se cuje neki zvuk kao da pokusava zavrtiti CD ili se laser dize gore dolje,onako kao neko puketanje kratko... Kupljeno u Vemilu,moram provjeriti koliko ima garanciju.Kostalo 185 kn,znaci najjeftiniji model.
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ima dva razloga: 1. zaprljao ti se laser i očistiš ga sa cd-om za čišćenje. 2. laser je otišao izvan fokusa pa ga odfuraš na servis.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Ako ima garanciju onda je odnesi u Ve-mil. Ako je istekla onda je otvori. Stapicem za usi NJEZNO ocisti laser(prodi lagano preko njega da skines necistocu ili prasinu ako se ista nalazi tamo)..Zatim sa drugim stapicem ocisti prasinu iz kucista cd-rw-a i sa one dvije metalne sipke u sredini. Zatim NA novi STAPIC (na vatu) stavi MALO VD-a i namazi tu metalnu sipku (pazi da ne zaprljas laser)... Dakle nadaj se da je necistoca to sto sprecava "kretanje" lasera a ne kvar na elektromotoru il nesto slicno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Posto to ima garanciju jos,ja cu to odfurati u vemil...hvala na odgovorima! Bar se nadam da ima garanciju na racunu ne pise nista,ako ne otvorit cu...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|