|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
GTX570 win7 se gasi nakon logo sa Nvidia driverima
Zdravo, Znači ekran se odjednom ugasio, računalo restartalo, i nakon windows7 logo-a pojave se pixelizirane linije u boji, monitor javi da nema displaya i dalje stoji na crnome. Nekad se računalo restarta. Nekad ne. Mislim da je bilo različito ovisno koji driver nasnimio. Blue Screen se nekad pojavi, nekad ne. Nisam siguran pod kojim uvjetima. Radi u safe mode. Radi bez NVIDIA drivera. Problem se pojavljuje kad instaliram NVIDIA drivere. Što sam do sada pokušao: Formatirao C particiju i snimio nove windowse. Snimiti različite NVIDIA drivere. Počistio sam prije toga u safe mode sa driver sweeperom. Kod najnovijih 337.88 se računalo se samo restarta nakon crnog ekrana. Verzija drivera prije toga se ne desi ništa i moram sam restartati. Onda imam samo opciju da startam windows normalno ili repair - koji radi ništa. Starije verzije drivera ne pomažu. 320.49 npr. Jednom sam imao slučaj da se windows pokrenuo nakon prvog restarta. Uskoro nakon (par min) je opet došlo do problema. Ispuhao sam karticu. Stavio sam AMD 7850 unutra i radilo sa driverima. Video crasha: https://www.youtube.com/watch?v=9QoiD2PjyYA PC Specs: z68 extreme3 gen3 i5 2500k GTX 570 2x4gb kingstone 1600mhz Corsair 550W Ima li netko ideje što bi moglo prouzročiti ovaj problem? Ima li netko ideje koje korake dalje da poduzmem? Ja sam sad dalje planirao možda resetirati BIOS grafičke (nešto čitao to). I ako to ne upali onda bi je ispeko na 200c. Zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2013
|
Meni se cini da je memorija otisla. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jun 2013
|
Vjerovatno. Ali probaj u odnijeti kod nekoga, probaj u drugom kompu, ako i tamo radi situ stvar onda je problem 100% u grafickoj kartici. Ne znam moze li juse oziviti pecnicom, ali ako je otisla onda te nista ne kosta probati i to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ajd nezafrkavati čoeka, dosta mu je šta sad grafa i u 2D modu baca errore a kamoli u full pogonu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
haha, ne koristim fejs ![]() Mislim da je ovo do memtest programa. Free onaj. Sad sam upravo skenirao s njime RAM memoriju i sve ok. Ali kod boota mi prikazuje dollare/upitnike po ekranu (memtest screen ima to isto kad provjerava memoriju... googlao ali ne mogu naći ništa)... pff EDIT: Negdje pročitao: "Do you see these flashing lines and dollar signs duiring POST and while windows is loading? If so it's most likely a video card issue." Jel mogu ja resetirati BIOS od grafičke? Negdje sam to čitao. Zadnje izmijenjeno od: tigerija. 30.06.2014. u 10:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Mozes ga pokusati refleshati nvflash-om... ovdje imas kolekciju biosa za Gainward GTX570. Takodjer stavi zadnju verziju biosa i na MBO, znalo je i to nekima rijesiti probleme sa dolarima na ekranu. Ali po opisu prroblema iz prvog posta mislim da je najvjerojatnije graficka otisla u vjecna lovista... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Sa memtestom testiraš radnu memoriju (RAM). Ukoliko grafička kartica ima neispravnu/pokvarenu memoriju to se manifestira sa raznim linijama, kvadraticima, tockicama, hijeroglifima (dolarima). Za to nemaš testa osim vizualnog... Reset BIOS-a grafičke kartice ne možeš napraviti, jedino preflashati s drugim, ali čisto sumnjam da će to pomoći. Pećnica bi ti mogla pomoći ali to je kratkotrajno rješenje i pitanje je dana/sata kad će se ponovo pokvariti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |