|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
(riješeno) Mogu li koristiti dvije različite marke RAM-a?
Zdravo, trenutno imam 2x4gb ovog rama: http://www.magazinrs.hr/memorija-cor...X8GX3M2A1600C9 No ne narucuje mi se iz ZG (gdje je najblize kupiti ovaj ram) u ST, jer sam iz BiH pa bih vjerovatno kupio u linksu ili hgspotu neku drugu marku rama, isto 1600mhz. Pa me zanima je li to moze, hoce li biti nekih problema, vasa iskustva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Može, ne bi trebalo biti problema, radilo godinama bez greške. Ovisi na što naletiš, ali problemi su mi uvijek bili vezani isključivo za RAM-MBO nekompatibilnost. Ako sam imao problema sa memorijom, bilo je zbog nje same ili zbog ploče. Nisam imao problema zbog memorije drugog proizvođača ili drugog modela... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ne mora isprobati sve, ali začudio bi se koliko isprobaju. Lista za 880g extreme3 i za 890gx extreme3. Naravno, ima i drugih memorija koje nisu ispitali, ali okvirna lista ti je tu. Uvijek se može desiti da neka neisprobana memorija ne radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
nisam serviser pc računala ali po skromnom iskustvu slaganja kpnfiguracija sebi i prijsteljima mislim da moras biti veliki magnet za probleme ako ti ne radi memorija na desktop mbo kupljenoj u dućanu |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Drž se liste. Kod mene je bila situacija da sam kupio RAM koji je imao certifikat da radi sa Z68 chipsetom, ali kad sam nadogradio na Z87, nije radil ![]() Kupi onaj koji nema nikakvu oznaku chipseta s kojim je kompatibilan, a opet je na listi. Čisto budućnosti radi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Ja uvik vulgaris bulk, sta vise to bolje (na GB mislin) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Nije G.Skill kriv. Krivo je to što je model bio specijaliziran za određen chipset. Sad sam na Kingston Fury i samo mogu preporučiti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|