|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
HP ProBook 470 G1 - F0Y47ES
Trebao bi malu pomoc vezano uz navedeni laptop . Specifikacije : http://tinyurl.com/o4xdu7e Kupljen je prije par dana, nov te su na njega instalirani win 7 x64 SP 1. Znaci formatiran disk i cista insatalacija, svi novi driveri sa HP-ove stranice. Nakon toga se javlja prvi problem : Svako malo ( nema pravila ) se prekida bezicna mreza, radi po 10 minuta pa se odspoji i ne radi i tako u krug. Probao sam sa novim i starim driverima i nikako to rijesiti ( ethernet radi normalno ). Drugi problem je grafika. Uz standardnu grafiku koja dolazi sa laptopom ( Radeon 8750M ), procesor ima i svoju grafiku. Problem je u tome sto laptop prepoznaje samo APU, te ne dozvoljava koristenje graficke. Instalirani su i driveri od APU-a, i od GPU-a. Treci problem je bluetooth, tj njegovo ne slaganje sa wlan-om. Ako se na laptopu fizicki pritisne ikona za wlan, automatski se upali i wlan i bluetooth i obrnuto te se wlan rusi, gubi signal sa ruterom. Savjeti ? Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za wlan pokušaj maknuti zaštitu (WEP,WPA) ako je ima pa vidi hoće li i dalje prekidati vezu. GPU se obično aktivira kad radiš neki grafički zahtjevni posao (npr. igranje) pa probaj to. A možda negdje treba urediti to u profilima GPU drivera. btw, jesi li stavio Catalyst ili Mobile Catalyst? Za laptope treba staviti isključivo Mobile Catalyst.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
1 - napiši koja je WiFi kartica (od x mogućih) ugrađena u lap, igrat se s verzijama drajvera, na koji ap / router se spajaš i koliko je daleko, šta piše kokos, probati sa / bez zaštite, nekada treba izgenerirati drugi / drugačiji pass i ubaciti u ap / router 2 - HP smetje, na tržište izbačen ne završen proizvod, update će izaći tko zna kada, u Biosu ima neka jadna opcija u vezi apu / gpu, vidi > http://h30434.www3.hp.com/t5/Noteboo...d/td-p/3270355 3 - kod njih ta hw tipka pali / gasi zajedno WiFi i Bluetooth, a ako nema opciju kroz HotKey (Quick Launch Buttons) onda ćeš morati instalirati HP Connection Manager sa kojim bi ih trebao moći odvojeno paliti / gasiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Ovako to izgleda u win : http://i60.tinypic.com/15n9fdv.jpg Nema nigdje opcije da se rucno prebaci sa apu na gpu, niti se to automatski događa iako je tako postavljeno. Cak ni kad se u CCC postavi aplikacija na high performance nista se ne dogada. Sad bi najrađe vratio laptop jer mi ovo nema smisla. Kupljen je za CAD/CAM aplikacije a njih ne vrti uopce dobro, da ne pricam o renderiranju kojeg vrti pIImmx... Ovo sa HW tipkom sam slozio. Hvala na savjetu Nikky ![]() Sto mi je jos opcija osim vracanja laptopa? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
OT: Nije HP jedini koji nema podršku za prebacivanja apu-gpu. Znam da je bila jedna takva Dell serija, a i Toshibima su dosta dugo obe grafe radile istovremeno.
![]() |
#6 |
Moderator
|
Možda bi nešto postigao, nisam siguran, kada bi deinstalirao drajver za APU nebi li winse nekako priilio da stalno koriste GPU. Trenutno nemaš ni jednu drugu opciju, ti si ga kupio da bi radio sa njime a ne da čekaš kada će i dali će proizvođač ispraviti greške. Pokažeš / demonstriraš u trgovini > na siguran način na licu mjesta izbrišeš sve sa hdd - a, a) traži lovu nazad b) uzmi drugi laptop ali prije toga se dobro informiraj da e priča nebi ponovila |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Nisam znao da i intel ima APU. Čitam ovo sa svog Probooka 455 kojem trebaju samo AMD driveri za grafu. Koliko ja znam kombinacija intel-amd treba oba drivera. Kako se tu olako piše da je neka firma smeće kako onda na tom smeću meni sve radi? Možda zato što mi je već treći HP pa sam doma na njemu? što se tiče popratnog softwera i drivera. Rađe treba naći nekoga tko ima kombinaciju intel-amd da da savjet sa te serije 450/470 nego ovako. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Nije APU > nije šija nego vrat ![]() http://ark.intel.com/products/75119/...up-to-3_20-ghz Pa "pohvalili" smo konkretni model, gore je dan link na info gdje sam HP support / tehniko navodi da "znaju za problem", "kada će doći update / rješenje nije poznato". Isti problem se opisuje na više mjesta / izvora. Recimo za primjer da imaš novi auto sa automatskim mjenjačem "na botune" sa 5 brzina (taj podatak su naveli u promotivnim materjalima), a ti ne možeš "šaltat" više od 3. brzine. Odeš serviseru i on ti kaže: Znamo za problem ali ne i kad će to biti riješeno. Dali bi vozio takav auto ? Šta bi napravio u takvoj situaciji ? Novi proizvod koji nije "ispeglan", riješeni problemi i dječje bolesti se NE pušta na tržište. Jel treba šta dodati ovome ? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.03.2014. u 23:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Premium
|
Citiraj:
Jos cu danas probati win 8.1. i probati to do kraja izgurati ako ide. Ako ne, idem na drugi laptop i mir. Citiraj:
Definitivno vise nikad HP pogotovo nakon ovoga. Oni su laptop pustili na trziste prije 7 mjeseci i jos uvijek nisu rijesili bios za njega u kojem se mogu regulirati opcije apu/gpu kombinacije. Tako da ti tvrdnja ne stoji. Malo pogledaj gore ovaj link koji je sluzbeni stav HPa o ovom problemu : http://h30434.www3.hp.com/t5/Noteboo...M/td-p/3601605 Samo da ti kazem da to uopce ne prolazi i da to rijenje nema veze sa mozgom |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Dobro da li si probao to napraviti na način na koji je ovaj tip riješio problem? Probaj sa tim u CCC ne u BIOSU. Vidiš sliku? Ne možeš disejblati integrušu jer nećeš imati slike to si i sam skužio. Ja nisam kupio Intel ja sam kupio AMD i nemam problem meni nije switchana meni je dual kada treba ali ti hoću pomoći ako ide. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Zato sam probao sve zivo sto znam od 5 puta reinstalacije windowsa 7,8 do pracenja koraka koji su HP-ovi pametnjakovici postavili na forum, koje također ne rade. Znaci do sada u 3 dana guglanja i probavanja ni jedna metoda nije uspjela da se natjera laptop da se kod graficki zahjevnog posla prebaci sa APU / GPU. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
del Zadnje izmijenjeno od: Old friend. 06.03.2014. u 09:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Problem je donekle rijesen danas. Instlirao sam win 8.1. te na njih sljedećim redosljedom drivere : 1. Intel chipset 2. Intel APU 3. AMD GPU Svi driveri su najnoviji, direktno skidani sa stranica proizvođača ( izbjegavao sam HP-ovu službenu stranicu ). Nadalje potrebno se malo igrat sa power profilom u win, i sve aplikacije koje su graficki zahjtevna u CCC-u rucno namjestiti na maximum performance. Tek tada se se pali i GPU, te preuzima posao od APU-a. Glupa stvar je sto se ne moze automatski namjesiti da laptop koristi samo GPU, a da je APU iskljucen. Sada je profil slozen tako da cim se laptop skine sa punjaca grafiku preuzima APU, a dok je na punjacu sve ide na GPU. Malo blesavo, ali tako mi nekako najvise pase. Kroz dan dva cu vidjeti kako to zbilja funkcionira u praksi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Isto šta sam napisao u susjednoj temi, namjerni diktat M$ b * * e, "ako su winsi onda radi jedino W8 smetje". Bitno da kad u uvodili UEFI + Secure Boot + GPT da je to "briga" za korinike, "sigurnost", ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2014
|
Pozdrav junkiee Zelim kupiti laptop kao kod tebe pa me zanima jesi li na kraju rjesio probleme i na koji nacin ? Je li konacno izasao update za bios pa da se moze automatski prebaciti sa APU na GPU? Zadnje izmijenjeno od: Bonnano. 20.06.2014. u 00:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
Znaci ostala su 2 problema : 1. taj sto nema odgovarajuceg drivera za wlan, tj. sam wlan je naispravan, nekad hvata signal nekad ne ( to mozes rijesiti jedino ugradnjom nove wlan kartice sto je ludost ) 2. Nemozes automatski odabrati koji gpu radi kad, jedino automatski a to nekad ne radi najbolje. Pogotovo ne kod mene kada u trebam renderirat neki 3d objekt. Ja sam laptop dao bratu za sufranje i poneku igricu i vise nikad HP kod mene. Tako da bolje gledaj nesto drugo ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|