|
![]() |
#1 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Asus P8H67 zavojnica "cvići" kod chkdsk-a
Naime danas radim chkdsk iz nebitnog razloga ništa se nije dogodilo nego čisto onako red da radi i dok je provjeravao disk čujem ko neko pištanje povremeno ko da zavojnica pišti po tiho baš ko šta sam reko u naslovu mali miš ko da zacvili pa prestane. I tako kad pročita zacvili i kad stane onda je ok i to sam primjetio samo na tom chkdsk kad je radio, inače ovako u win je sve ok nema tog zvuka i sve normalno radi, pa ne znam da li se trebam zabrinut radi tog il je to normala. Disk je WD1003FZEX star nekih 2 i pol mjeseca znači praktički nov disk. EDIT: Malo sam pomnije slušo i ipak zvuk ne dolazi iz disk-a nego sa ploče, tako da sam ispravio naslov automatski. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 11.06.2014. u 15:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Jesi ga proskeniro nekim programom? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
1
|
HDTune kaže da je sve uredu, smart da je ok i quick scan sve kul. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Ja kad god sam cuo "malog misa" znacilo je da je disk na izdisaju ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Proskeniraj ga WD Toolsima. Osobno ne bi na njega stavljao neke bitnije podatke ubuduće.
![]() |
#6 |
1
|
Ma i meni je jasno kad se čuje ono črčkanje neko il nešto, imam dosta iskustva sa kompjuterima, al ovako još nisam čuo prije s tim da kažem u windowsima kad radim i surfam skroz normalno radi bez tog cijukanja, nego samo kad sam radio taj check disk sam primjetio da cviči nešto pa sam stavio uho kod harda kad ono on taj zvuk radi i čim je završio sve normalno dalje bilo nit neko usporenje nit problemi ikakvi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bee-do Bee-do Bee-do, TUP
Datum registracije: Aug 2009
|
A da ga malo podmažeš WD-om? ![]() LOL, sry, nisam se mogao suzdržati.... Nadam se da ćeš riješiti problem, ako nikako onda na garu ![]() ![]()
![]() |
#8 |
1
|
Ma uronit ću ga u mast pa će mi onda bit i hladniji ovako na suho nije fora ![]() Ma sad ću malo detaljnije proskenirat pa ću vidit u čem je problem i napisat ovdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
1
|
Nakon potrošenih 4 sata skeniranja full sa hdtune-om i sa wd tools-om naravno sve je prošlo ok. I reko idem ponovo pokrenut chkdsk i otvorio stranicu kućišta i slušam kad ono taj zvuk dolazi sa ploče, al od napred kad sam slušao iz kućišta kao da od harda dolazi pa me malo zeznulo. Al mi i dalje nije jasno to nisu više one stare ploče ovo je praktički nova ploča godinu i pol stara i na njoj su ove novije zavojnice pa me čudi da i one takve stvari opet rade. Nisam baš mogao najbolje locirat zvuk, al označio sam na slici otprilike sa koja 3 mjesta mislim da dolazi znam da su ovo kod proc-a zavojnice, al eto nisam siguran od kud točno dolazi. ![]() Ne znam da li me to treba brinut šta cvili samo pri skeniranju sa chkdsk-om jer na hdtune-u sam probao random access, file benchmark, benchmark i ništa nije cvililo niti u windowsima pri radu il bilo čem ne cvili. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 13.06.2014. u 22:40. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
1
|