Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.12.2002., 08:51   #31
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: Love me baby 2 time

Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
Neko trazi server za24/7/365. Teško bez Tyana, SupeMicro i tome slično. Evo ak ti baš treba dual min kiling mašin onda vidi ovaj. Izvorno je trebao biti backUp mašin za rendanje na kraju je završio kao server. Ne radi baš 24/7/365 ali 24/7/recimo 200 je. Da ne nabrajam komponente sve ti piše u filama koje možeš vidjeti iz PCMark2002 ResultBrowsera ka ga nemaš onda postaj da nemaš pa ću ti ja lijepo ispisati sve karakteristike mašinice. Za usporedbu imaš P4 2.0 koji bitku vodi sa tim 2 x PIII 1,266 sa 512 kb svaki (drguačije ne rade). Ako znaš šta tražiš tj. 2 proca onda vidiš da dva tulca kolju i masakriraju P4 2.0 512kb. Nema servera bez dva proca pa makar oni nazivno bili i skoro duplo sporiji. Jedan zidar mora mješat mort i zidat, dvojica djele posao jedan zida drugi miješa i prije su gotovi i niš im nije teško i pivisu si ispiju.
Decki, mislim da se udaljavamo od pitanja. Dove je napisao da hoce stroj koji ce mu biti dial-up internet connection sharing server i file sharing server. Ako se mene pita, stari duron 700 je bio dovoljno dobar za tako nesto (ja u firmi imam cel566/256 koji radi isti posao, na MSI ploči već godinama), uz malu nadogradnju za kućište i napajanje. P4 1.8 ili višlji, dual ploče i ne znam kakve nove komponente su jednostavno overkill za taj posao IMHO. Jedna je stvar složit "najbolji" server, a drugo stroj koji ce zadovoljiti potrebe.

P4 sam jedino preporučio zato što je to sada možda neki best buy i biće ga lako nadograditi sljedećih par godina.

Sh.
shimpa je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2002., 13:15   #32
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Question P4 nadogradiv?

Možda sam nešto krivo zapamtio ali mislim da 3.06 osim što zahtjeva XP Pro ili 2k (Unix, Linux) pije i struju kao rus votku. Znači stare ploče ne mogu dati dovoljno struje (bez obzira na 21 stoljeće), dakle moraš uzeti najnoviju mamu dasku ako hočeš u narednim godinama nadograđivati taj stroj. Kad i ja bolje razmislim fakat smo skrenuli sa teme u nepoznatom smjeru
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na