|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() e ovako.....imam Disk WDC WD400EB-00CPF0 (37 GB) i koristim ga kao slave no ponekad kod dizanja sistema javi upozorenje da ce podatci biti izgubljeni i da napravim backup.....tocnije u everestu pod rubrikom smart pise slijedece: Raw Read Error Rate: trenutna vrijednost 39 , treba 51 .....Upozorenje: Prognoziran gubitak podataka, backup podataka odmah!!! naglasio bi da hard vec duze vrijeme radi bez problema ali htio bi ga prodati pa me zanima sta radit sa njim ...jel mu nema pomoci i jel postoji kakav dijagnosticki ili drugi alat sa cim bi to mogao srediti ako je moguce.....hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
ako S.M.A.R.T. javlja da je gotov još u BIOSu onda je fakat na izdahu ... tu su ti WD diagnostike: http://support.wdc.com/download/index.asp
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
imam WD 120GB preko dvije godine....3 godine sam ih prodavao....i ugrađivao....na mom osobno prije godinu i pol dana počeo divljat smart iskljkučio u biosu i sve OK .....nakon neznam koliko vremenan resetirao bios, smarta se nisam ni sjetio ....nisam imao nikakvih porukica od njega, na još nekoliko sličan iskustva ...ovo je moje osobno iskustvo, nemora biri isto kod tebe BTW de reci kak ti je uređaj naređen....jumperi.....i te sitnice |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
bad sektors
skinio sam DLGDIAG for Windows...... prvo kaze isto ko i everest....smart bla bla.......a zatim kaze too many bad sectors.......sto bi reklo istuko ga neko......jel ima kaki programcic da iz win mogu izolirat doticne gadove ....? imam boot win xp cd sa nothon gost-om gore(i partition magic-om) ....jel mogu to sa tim zasarafat...iz dosa nisam nikad sam to radio,vidio da se moze al nisam probo pa neznam.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Moja preporuka ako neznaš ne prčkaj da nebude još gore. Bolje kupit novi disk a ovaj ostavit za prijnosni sa nekim manje važnim stvarima
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|