Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.07.2005., 10:20   #1
dmd-0
Premium
Moj komp

dmd-0's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
nema zvuka!!!

Došo mi pod ruke slackware linux 10 i sad ga ja instaliram da napokon vidim kako izgleda linux(ne kužim bas previše ali tako mi je bilo i kad sam prvi put sjeo za windowse)Imam tri problemčića:
1.nema zvuka(a to me najviše živcira)
2.ne radi dvd-rom tj,ne prepoznaje ga
3.neznam podesit ispravno opcije da mi modem radi
(linux je na boljoj konfi iz siga)
Ajd THNX
dmd-0 je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2005., 16:06   #2
Killkenny
YouthIsWastedOnTheYoung

Killkenny's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
ne kuzim se bas puno u Slack no ipak bi ti preporucio da pocnes s nekom laksom distribucijom, bez uvrede slack je jedna, ako ne i najbolja od distribucija, no nije nikako predvidjena za "pocetnike"
O kojem se modemu radi ?
Killkenny je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.07.2005., 16:51   #3
Dog_Father
Premium
Moj komp

Dog_Father's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
skini sebi knoppix livecd
ja ga imam onako kad je frka i nece windows da se digne
imas sve zivo, i meni prepoznaje sav hardware, neko kaze da ima problema sa onboard sound kartama, ali kod mene sve radi
a dobar je i jednostavan za pocetnika
Staro 14.07.2005., 17:06   #4
dmd-0
Premium
Moj komp

dmd-0's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Killkenny
ne kuzim se bas puno u Slack no ipak bi ti preporucio da pocnes s nekom laksom distribucijom, bez uvrede slack je jedna, ako ne i najbolja od distribucija, no nije nikako predvidjena za "pocetnike"
O kojem se modemu radi ?
modem je softV92 data fax
u linuxu samo pise modem ready i onda initializing modem i tako stoji vjerojatno do beskraja(ostavio sam nekih 5-10min, nije mi se dalo vise čekat)
skinuo bih ja neku drugu distribuciju ali ipak sam na modemu a ovu dis sam dobio na pc chipovom dvd-u.imam i ubuntu ali ne ce mi uc u grafičko sučelje pa ga onda i ne koristim
Staro 14.07.2005., 20:13   #5
Killkenny
YouthIsWastedOnTheYoung

Killkenny's Avatar

radi se onda opcenito o softverskom modemu kojeg linux (svi) bas i ne vole .Sve official distribucije kao npr. mandrake ili suse dolaze sa vec kompajliranim driverima u kernelu no i to je malo zeznuto jer ovisi koji chipset se nalazi na modemu. Ako se radi o conexant, realtek ili rockwell chipsetu najvjerojatnije ces moci instalirati, a ako je motorola zaboravi....
winmodemi kako ih linux naziva pravljeni su za windowse i uglavnom nisu podrzani.(koriste CPU u svom radu)

http://www.physcip.uni-stuttgart.de/heby/ltmodem/
probaj ovdje ....

Jedan jos od problema je sto imas ATI-jevu karticu za koju takodjer moras imati strpljenja i znanja da bi instalirao za to se obrati @stefu....

Zadnje izmijenjeno od: Killkenny. 14.07.2005. u 20:28.
Staro 18.07.2005., 15:50   #6
dmd-0
Premium
Moj komp

dmd-0's Avatar

skinou sam tu neki driver ili koji je već k*** za modem,al neznam kaj treba radit(oni helpovi mi ne pomažu puno jer sam puno puta bježo sa enleskog )ako ti nije problem da mi ti objasnis???
Staro 24.07.2005., 12:29   #7
Killkenny
YouthIsWastedOnTheYoung

Killkenny's Avatar

rjesenje tvog problema je kompajliranje novijeg kernela recimo 2.6.10 skini source s neta....

http://www.kernel.org/pub/linux/kern...-2.6.10.tar.gz
Staro 05.08.2005., 01:51   #8
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
sto se tice slackware-a nie to jedna od najboljih to je jedna od prastarih ali nie ni za pocetnike

Fedora core 4 je definitivno najbolja linux distribucija i za pocetnike i za profesionalce i za sve to je nesto kao win xp samo puno BOLJEEEEE

Kernel 2.6 ce rjesiti probleme sa zvukom ali modem je jos problematican ni PCI ni USB modemi nisu dobrodosli u linuxu samo LAN ide bez bada

a ni Ati kartice vise nisu problem npr.
Linux Simply Mepis ima sredeno i za Ati i nVidiu automatsko skidanje odgovarajucih drivera samo sa prvo treba srediti konekciju sto je kao i sa svakim linuxom malcice komplicirano (ako si pocetnik) sto se tice USB i PCI modema LAN naravno nema problema
speedy-3 je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2005., 15:35   #9
dmd-0
Premium
Moj komp

dmd-0's Avatar

Citiraj:
Originally posted by speedy-3

...a ni Ati kartice vise nisu problem npr.
Linux Simply Mepis ima sredeno i za Ati i nVidiu automatsko skidanje odgovarajucih drivera...
pa što vrijedi što mepis automatski skida drivere kad ati cijelo vrijeme pravi smeće od drivera
btw - za fedoru 4 kolko ja znam trebas imat 64-bitni proc tako da je to mnogima previše
Staro 05.08.2005., 15:45   #10
Anthrax a.k.a. Priest
Premium

Datum registracije: Mar 2005
ja imam fedoru 4 na sempronu jednom i radi kako treba..sto se tice modema i slackware-a imao sam istih problema i na kraju sam odustao jer cak i sa driverima mi je malo radilo a malo ne tako da bolje uzmi neku drugu distru...fedora 4 ili suse 9.3 su ti ok
Anthrax a.k.a. Priest je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.08.2005., 21:27   #11
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Citiraj:
Originally posted by dmd-0
pa što vrijedi što mepis automatski skida drivere kad ati cijelo vrijeme pravi smeće od drivera
btw - za fedoru 4 kolko ja znam trebas imat 64-bitni proc tako da je to mnogima previše
Ati pravi dobre drivere ko prvo, ko drugo Linux nie OS za igranje igrica tako da ti netrebaju nikakvi posebni drivieri niti bilo kakve mogucnosti za overclock grafe
i ko trece Fedora core 4 ima i 64bit i 32bit-ne distribucije
Staro 14.08.2005., 10:14   #12
jpm_power
Registered User

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Originally posted by speedy-3
sto se tice slackware-a nie to jedna od najboljih to je jedna od prastarih ali nie ni za pocetnike
Što se tiče Slackwarea, on je prastar u smislu da je jedna od najstarijih distribucija, u drugim smislovima definitivno nije prastar, njemu možda jedino fali pravi gui za instalaciju, ali to nije bit njegove filozofije. Slackware je jednostavno za vrlo napredne korinike.
jpm_power je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2005., 13:53   #13
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Citiraj:
Originally posted by jpm_power
Što se tiče Slackwarea, on je prastar u smislu da je jedna od najstarijih distribucija, u drugim smislovima definitivno nije prastar, njemu možda jedino fali pravi gui za instalaciju, ali to nije bit njegove filozofije. Slackware je jednostavno za vrlo napredne korinike.

a neznam koliko sam ga vidio Fedora Core 4 je puno naprednija od njega,,,,,
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno