|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
nema zvuka!!!
Došo mi pod ruke slackware linux 10 i sad ga ja instaliram da napokon vidim kako izgleda linux(ne kužim bas previše ali tako mi je bilo i kad sam prvi put sjeo za windowse)Imam tri problemčića: 1.nema zvuka(a to me najviše živcira) 2.ne radi dvd-rom tj,ne prepoznaje ga 3.neznam podesit ispravno opcije da mi modem radi (linux je na boljoj konfi iz siga) Ajd THNX |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
YouthIsWastedOnTheYoung
Datum registracije: Jun 2004
|
ne kuzim se bas puno u Slack no ipak bi ti preporucio da pocnes s nekom laksom distribucijom, bez uvrede slack je jedna, ako ne i najbolja od distribucija, no nije nikako predvidjena za "pocetnike" O kojem se modemu radi ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
skini sebi knoppix livecd ja ga imam onako kad je frka i nece windows da se digne imas sve zivo, i meni prepoznaje sav hardware, neko kaze da ima problema sa onboard sound kartama, ali kod mene sve radi a dobar je i jednostavan za pocetnika
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
u linuxu samo pise modem ready i onda initializing modem i tako stoji vjerojatno do beskraja(ostavio sam nekih 5-10min, nije mi se dalo vise čekat) skinuo bih ja neku drugu distribuciju ali ipak sam na modemu a ovu dis sam dobio na pc chipovom dvd-u.imam i ubuntu ali ne ce mi uc u grafičko sučelje pa ga onda i ne koristim |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
YouthIsWastedOnTheYoung
|
radi se onda opcenito o softverskom modemu kojeg linux (svi) bas i ne vole .Sve official distribucije kao npr. mandrake ili suse dolaze sa vec kompajliranim driverima u kernelu no i to je malo zeznuto jer ovisi koji chipset se nalazi na modemu. Ako se radi o conexant, realtek ili rockwell chipsetu najvjerojatnije ces moci instalirati, a ako je motorola zaboravi.... ![]() winmodemi kako ih linux naziva pravljeni su za windowse i uglavnom nisu podrzani.(koriste CPU u svom radu) http://www.physcip.uni-stuttgart.de/heby/ltmodem/ probaj ovdje .... Jedan jos od problema je sto imas ATI-jevu karticu za koju takodjer moras imati strpljenja i znanja da bi instalirao za to se obrati @stefu.... Zadnje izmijenjeno od: Killkenny. 14.07.2005. u 20:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
YouthIsWastedOnTheYoung
|
rjesenje tvog problema je kompajliranje novijeg kernela recimo 2.6.10 skini source s neta.... http://www.kernel.org/pub/linux/kern...-2.6.10.tar.gz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
sto se tice slackware-a nie to jedna od najboljih to je jedna od prastarih ![]() ![]() Fedora core 4 je definitivno najbolja linux distribucija i za pocetnike i za profesionalce i za sve to je nesto kao win xp samo puno BOLJEEEEE ![]() Kernel 2.6 ce rjesiti probleme sa zvukom ali modem je jos problematican ni PCI ni USB modemi nisu dobrodosli u linuxu samo LAN ide bez bada ![]() a ni Ati kartice vise nisu problem npr. Linux Simply Mepis ima sredeno i za Ati i nVidiu automatsko skidanje odgovarajucih drivera samo sa prvo treba srediti konekciju sto je kao i sa svakim linuxom malcice komplicirano (ako si pocetnik) sto se tice USB i PCI modema LAN naravno nema problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
btw - za fedoru 4 kolko ja znam trebas imat 64-bitni proc tako da je to mnogima previše |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
ja imam fedoru 4 na sempronu jednom i radi kako treba..sto se tice modema i slackware-a imao sam istih problema i na kraju sam odustao jer cak i sa driverima mi je malo radilo a malo ne tako da bolje uzmi neku drugu distru...fedora 4 ili suse 9.3 su ti ok |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|