|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
(riješeno) Nova konfiguracija, novi konflikti
pozdrav. evo prije dva dana mi je stigla nova konfa... Matična ploča GIGABYTE GA-F2A78M-DS2, socket FM2 Procesor AMD Athlon II X4 760K, 3800 MHz, Socket FM2 Memorija PATRIOT 4 GB DDR3, 1600 MHz, DIMM kom 2 Grafička kartica SAPPHIRE AMD Radeon R7 260X OC, 2 GB GDDR5 Tvrdi disk 1 TB, WESTERN DIGITAL Caviar Blue WD10EZEX, 3.5" , 7200 rpm, SATA III Napajanje SPIRE Black Eagle, 650 W eh problem je sljedeći... već pri samom dizanju sustava izbacilo mi je blue screen sa porukom "irql_not_less_or_equal" i sa hrpom nekih kodova. sljedeći put nakon restartanja sam uspio podignuti sustav i sve se cinilo da radi dobro. Instalirao sam bf4 i ac 4... dok sam u igri radi mozda nekih 5 min i onda slika samo zamrzne.. i nista se ne dogada vise. i nedugo poslje toga opet mi je izbacio blue screen sa istom porukom. pa eto, tko zna sta to moze biti, neka se javi, biti cu zahvalan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Bilo bi sjajno da napišeš nešto više, ili da barem slikaš to. Ovako s tim šturim informacijama, problem bi mogao biti u driverima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
sutra ću uslikati, pa postaviti ovdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
sve sam drivere povukao sa cd-a od matične ploče i grafičke. što se tiče upitnika bilo je 2 ili 3.. vezano za chipset. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Drivere skini s neta, sa sluzbenih stranica. Ovi su sigurno stari.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Prvo rijesi sve drivere, one koje nemas, skini s neta. Ako nisi nikada to radi, napisi, pa ces dobiti upute. Nakon sto je device manager sredjen, idi u system information i pogledaj dali imas problematic device. Ako ne, provjeri dali temperature skacu. Takodjer, valja provjeriti, ako si sam slagao konfu, dali je sve dobro spojeno. Ako i dalje imas problem, pisi, pa cemo ti dat upute kako da vidimo dali driveri imaju konflikt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
danas ću sve drivere skinuti sa neta i instalirati. u Aidi64 extreme mi ne prepoznaje model matične... piše "model unknown" , a sve ostalo je prepoznala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Kako samo tako može da nevalja nova memorija? :S |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#12 |
Registered User
|
evo došao sam do nekih otkrića. narucio sam ram 1600mhz dva kom,, no oni su mi poslali jedan od 1600 a drugi od 1333 mhz. jel moguce da je u tome problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Lako moguće jer to nisu 100% iste memorije, trebaš tražiti zamjenu, naglasi da želiš par, privremeno možeš u Biosu probati sa manualnim postavkama rama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
ali to ne bi trebao biti razlog jer ova 1600 ce se spustiti na 1333 i ako je ispravna raditi normalno problem je sto je tu sigurno jedan neispravna i zato imas problema |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
narucio preko hgshopa. rami imaju ovakve oznake, PSD34G160081 PSD34G133381 tako su mi poslali. a narucio od 1600 mhz. kako se to moze u biosu regulirati i hoce li mi to stvarat stalno probleme? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
radi da. skinuo sam sve nove drivere i sada se cini stabilan. problem rješen. hvala svima na pomoći. ![]() ipak je samo softwerski kvar bio Zadnje izmijenjeno od: nino. 21.05.2014. u 19:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
super ![]() |
![]() |
![]() |
|
|