|
![]() |
#1201 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa zato i stoji gornja napomena, a lakše ćeš kasnije naći kvalitetan 120x120x25 PWM vent nego ove manjih dimenzija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1202 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Premium
|
O' srry kolega što si se osjetio prozvan ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1205 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2013
|
Citiraj:
nadalje, mislim da mi je proc usko grlo jer sam na ovim istim postavkama samo sa jako lošijom grafom (gt 630) imao na cod 1.1 333fps static. i promjenio sam na jaču grafu i sad imam između 160 i 240 fps-a. znam stara igrica, ko to još igra, bla bla. nemorate mi napominjat. ali po tome sam zaključio da je proc u pitanju. aa i problem mi je što kad mi je cpu na 30-80% Load-a, nekoristi mi skoro nikad 4600mhz jer je sad na toliko klokan stabilno, čak i pod prime95 testom radi na 2900-4600Mhz. i nikako da ga ustabilim. ovaj uefi bios je odvratan btw, nema pola opcija u njemu. onaj multiplier je na 46x100. C&Q disabled. nezz možda mi zbog toga zeza grafu jer imam masive dropove u frame-ovima. npr u CS:GO sa 220fps, na 95 i takve stvari. to je osjetno u igri (svi koji igraju CS znaju o čemu ja trabunjam). imam frenda radi u nekoj hardware&software development firmi pa ću ga namolit da dođe iz drugog grada da mi to pogleda. nadam se da će htjet. aa i problem je jer sam ja jako neiskusan u klokanju, i nemam strpljenja i nije to za mene, ja samo upadnem u bios i podignem multiplier za par brojeva i toe to, a pretpostavljam da ima tu još puno stvari za napravit jelda. a ja to stvarno neznam. ima puno foruma o tome itd, al kad jednom uđem u taj bios, to je kemija za mene, ii uvijek u mom biosu bude sve drugačije nego u tutorijalu ili čak nepostojeće. poludim odma. aj hvala ljudi na korisnim linkovima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Nisi se baš usrećio ni s tom MBO koja i nije baš nešto ukoliko želiš clockati i s time se baviti jer je to osnovna MBO serije A75. Trebao si uzeti neku A88X mbo ili barem jaću A75 Pro4+ A CPU je dobar i mislim da on s obzirom na takt nepravi toliko problema koliko možda mbo s obzirom na faznu regulaciju napona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Zašto uopće ganjaš neki klok jad imaš problema sa temp / stabilnośću proca. Nadalje s tom grafom proc nema smisla da je klokan kad nije botleneck. Stavi sve ljepo na default, poigraj se sa sistemom, jesi radio reinstal nakon promjene grafe a nevidije na atija? Znači za početak default i reinstalacija po PS pa kad sve proradi kako treba onda se igraj s OCanjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1208 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2013
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1209 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Kužim, kažeš imao si bolji FPs sa slabijom grafom, CPU ti nije bottleneck nema potrebe OCati tj nećeš s tim rješit glavni problem. Dakle default sve i reinstal pa vidi kako radi onda razmišljaj o OCanju.... Edit: u pravu si xulos, mod pobriši OT pls... Zadnje izmijenjeno od: 6Finger. 22.03.2014. u 21:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
The mighty pirate
|
Trebam preporuku hladnjaka za i4770 Bitno: Tišina Push-pull Cijena Visina do 167 mm Ići će u Silverstone FT02S pa bi bilo lijepo i da je u toj nekoj bijelo-srebrnoj kombinaciji. OC neće biti
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 30.03.2014. u 13:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1214 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1215 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1216 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Trebam kupit 2 ili 3 komada 140mm ventilatora za ARC XL kućište. Koliko vidim Arctic F14 su možda najbolji za to, no brine me buka na koju sam alergičan. Koliko se čuju na 700-900rpm-a ili je bolje uložit novce u nešto skuplje i kvalitetnije?
![]() |
#1217 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Imam ti ja 2 komada na 7V adapterima i solidno izbacuju zrak (na krovu ih držim) bez da proizvode neugodan zvuk, ali ja imam one provuci-potegni gumice umjesto šarafa i nisam ih nikada šarafao. Po meni nema ništa pametnije, a da nije Noctua ili Noiseblocker.
![]() |
#1218 | ||
Xulos :)
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1219 | |
Premium
|
Citiraj:
Riknuo mi je neki dan Scythe Q potenciometar tak da ne znam šta da napravim, kupit novi i olakšat novčanik za nepotrebnih 200+kn ili se snaći sam?
![]() |
![]() |
#1221 |
Premium
|
Kućište koje uzimam (Fractal Design ARC XL) ima već fan kontroler za 3 ventilatora, pa mi je jedan kolega predložio da jednostavno uzmem 3-pin Y adapter, samo ne vidim da to ima igdje za kupit kod nas. ![]() @veve - isto nije loša ideja vidim da imaju onu PST tehnologiju pa se može više tih ventilatora povezat u lanac na jedan channel.
Zadnje izmijenjeno od: DraŽ. 08.04.2014. u 02:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1222 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Ima ih sleevanih već po 5-6$ sa free shippingom ![]() Evo, nadjoh, ovo sam uzeo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Premium
|
Naručio sam 3 komada ovih, ionak će stajat ispod matične neće se ni vidjet tak da je bezveze uzimat sleeved verziju. http://www.ebay.com/itm/110896214703 Javim još dal sve šljaka za koji tjedan kad stigne.
![]() |
#1224 |
The mighty pirate
|
Ukoliko netko treba preporuku, veeeelika preporuka za Enermax Cluster Advance. Dobio sam jedan kao dio White Cluster CPU hladnjaka i pošto trenutno imam ploču vani na stolu, pol metra od glave, mogu reć koju o samom ventilatoru. Vent je, naravno PWM (4 pina), bijele boje, a na okviru je sa sve 4 strane izrezan natpis Enermax, navodno da svježi zrak ne mora uvlačiti samo sprijeda. Kabel ima bijeli sleeve. Ventilator se može rastaviti zbog lakšeg čišćenja. Na rotoru se nalazi switch s tri položaja za ograničavanje brzine vrtnje. 1. 800 - 1500 2. 800 - 1800 3. 800 - 2200 Svog držim na 800-1500 i totalno je nečujan, čujem ga samo kad glavu približim na par cm. Naravno, ako BIOS ima opcije za dodatno namještanje, još se sve može preciznije podesiti. Ugrađene su i 4 bijele LED-ice, te switch za paljenje i gašenje. Nabavljam još jedan uskoro za push-pull konfiguraciju CPU hladnjaka, a ako mi se na novom kućištu defaultni pokažu loši, mislim da ću ih zamijeniti isključivo ovima. Cijena kod nas ide od 85 kn, prema nabava.net
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 08.04.2014. u 16:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Moderator
|
@DraŽ Ima tih kablića i kod nas, mislim da sam vidio u Chipoteci, jedna opaska vezana za ovaj šta si naručio - nisam siguran koliko je "dobro" šta je na oba venta spojena rpm (žuta) žica, obično se spoji samo prema jednom ventu ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1226 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovi kvalitetniji osjetno više i koštaju (npr. akasa) i u tom slučaju bi mi isplativije bilo uzet fan kontroler za malo više novaca.
![]() |
![]() |
#1227 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Nije ih bilo u Chipoteci prije jedno mjesec dana... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
pozdrav. bratu mi odlazi na novom kucistu SilverStone Precision PS06 onaj ogromni vent odozgora: http://www.silverstonetek.com/produc...id=298&area=en proizvodi zvuk struganja lagani. obzirom da mi se neda rastavljat cjeli komp da bih poslao to u zg na reklamaciju trebao bi naci zamjenu za doticni pa ako mi mozete preporuciti gdje naci vent dimenzija 18x18cm (16.5cm od rupe do rupe). 600-1500rpm, po mogucnosti PWM da ga spojim sa ostalima koje sam stavio na adapter PWM: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...m=321372183156 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Premium
|
Ventovi iz Extreme Digital su došli danas pa sam nagurao to sve u kućište, a oni 3-pin splitteri su došli još prije dva dana, zadovoljan sam sa brzom dostavom ![]() Ventovi ![]() Ventovi spojeni sa splitterima na fan controller (jedan fractalov vent je spojen na Arctic F14 PWM jer mi fali jedan konektor pa su tako 3 venta na jednom channelu) ![]() ![]() Kućište ![]() ![]() ![]() Što se tiče ventova dobri su, ali na 900 rpm-a nešto jako krči/ruje u njima i pri tom jako vibriraju, dok na recimo 800-850 rpm ili 950-1000 rpm, te ostalim rpm-ima se to ne čuje niti vibraju. Jako čudno, probao sam to na jednom ventilatoru kojeg sam spojio na matičnu (PWM), ne znam da li su i drugi takvi?
Zadnje izmijenjeno od: DraŽ. 17.04.2014. u 01:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1230 | |
Moderator
|
Citiraj:
http://dvtests.com/?p=15230 http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=258&area= http://www.overclock.net/t/768340/si...181-fan-reivew nema toga kod nas, skombiniraj 2 manja ili naruči izvan, http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16835220039 računaj da ni novi neće dugo potrajati jer je sleeve ležaj, alternative: http://www.frozencpu.com/cat/l3/g36/...ans-Page1.html http://www.frozencpu.com/cat/l3/g36/...ans-Page1.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|