|
![]() |
#1 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Razlika izmedu LCD i CRT?
Zanima me koja je osnovna razlika izmedu LCD I CRT,osim katodne cijevi? Na kojem se recimo vise kvare oci i koji je manje zamoran za rad? Uz uvijet da su oba jednake dijagonale npr. 17"
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Nakon svakog LCD monitora na svakom CRT-u ce ti biti mutan tekst. Nakon svakog CRT-a ce ti na svakom LCD-u biti uzasne boje. Ovo vrijedi za sve opcenito, a u ostalom je razlika u kolicini love koju mislis istresti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
u pravilu tj. LCD je puno ugodniji za rad odnosno ne umara tako puno oči. CRT ima osvježavanje slike recimo 100 puta u sekundi- 100Hz to je optimalno za ugodni rad. LCD ima odaziv piksela a to je vrijeme koje treba pikselima da promjene boju (25 ms, 19 ms, 12 ms....) u tom području (office) bolji je LCD. ![]()
![]() |
#4 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Ma slazem neki kompic nekom tipu.Treba mu za djecu od 12 i 15 god pa ne znam niti sam sto da stavim LCD do 2000kn ili neki CRT za 1000kn...govorim o 17"... Htjeo bi da im sto manje pate oci,sto mislite?
![]() |
#5 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
lcd je zakon govorim iz iskustva svoj lcd ne bi mjenjo za 30 inča crt monitor sad znaš koliko je bolji
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
ovi novi LCD-ei imaju bolje boje ugodniju su za rad manje zrace zdraviji i sfe ali ne ako je monitor za igrice tu je los sve brze kretnje nie vazno dal vozis NFSU ili splinter cell svi brzi pokreti su mutni a to je uzasno za gledati i narafno kod LCD-a je jos ufjek jako cest problm mrtavi pixeli,,,,,,,,, pa ono ako ce djeca igre igrat bolje je CRT LCD ce im pojest oci ko kiselina ako budu 8h na dan igrali UT 2004 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
što se tiče mutne slike u igrama: ima i LCD-a sa 8ms i s njima nema mutne slike. a lijek za mrtve piksele je jednostavan, tražiš u trgovini da vidiš monitor pa ak nema mrtvih piksela uzmeš ga (al baš taj koji si gledao). za klince je bolji kvalitetni CRT. mislim na onaj sa 100 Hz. Ja imam 100 Hz i mogu igrat cijeli dan i oči me neće boljet (LG 19" F920P i Samsung 17" SM797MB ili 19" SM959NF su najbolji)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|