|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Sata Wd Hdd
Problem je sljedeci: m/b Gigabyte: 7VT600P-RZ je skoro nova, kada krenem sa instalacijom Win XP SP2 na SATA WD 80GB HDD kod detekcije HDD sistem prepoznaje samo 495MB prostora. Kupio sam novi isti takav i opet isto. Provjerio sam u BIOS-u i tamo je samo jedna postavka vezana za SATA disk i ona je Enabled. Ako netko zna u cemu je problem- welcome |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jul 2005
|
Pretpostavljam da si ubacio disketu od SATA kontrolera kod instalacije Windowsa kad te pita za dodatne skazi i raid kontrolere? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nikakvog pitanja nije bilo |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Pa kaj ne čitaš kaj ti dolje piše. Kad ti se učitva instalacija s cd-a moraš stisnuti F8 ili F6 i onda ideš instalirat driver!
![]() |
#5 |
Premium
|
1. problem rijesen 2. odgovor ciber_maniji. Kada je u pitanju SATA HDD nije istina da se mora odmah pritisnuti F6 radi stavljanja driver-a na flopi. Instalacija ide od pocetka normalno i tek ako se pojavi tzv "error message" da nije pronadjen HDD na tom sistemu ide se ponovo sa instalacijom i F6. To znam sigurno iz vlastitog iskustva, jer uglavnom sam radio sa tri brenda m/b: Gigabyte, Abit, Asus. Mozda sam svega 5 puta morao raditi boot disk za SATA. Niti ovog puta mi ne bi bilo cudno za ovih 495MB da se to nije pojavilo na dva potpuno ista HDD. Jedina razlika je zemlja proizvodnje: Malaysia i Thailand. I na kraju mali zakljucak- sistem je prepoznao HDD ali svega sa 495MB, a na kraju sa svih 80GB. Priznam da je ovo jedno novo iskustvo, a jos ce mi biti draze kada saznam i zasto je tako. Prva pomisao mi je bila m/b, ali nije. Nadam se da nisam bio previse dosadan Pozdrav svim forumasima i moderatorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Zavisi koji OS instaliras |
![]() |
![]() |
|
|