|
![]() |
#1 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
(riješeno) Komp se sam pali iz sleepa
Jel imo ko problem da se komp random sam upali iz sleepa? Ponekad cijeli dan bude u sleepu i ne upali se, a češće se sam od sebe upali. Nema nikakvih pravila, ponekad iste sekunde kak ode u sleep, ponekad nakon par min, a ponekad se probudim ujutro a on upaljen. Komp iz siga, najnoviji BIOS gore, nova instalacija windowsa. U biosu zgaseno sve kaj ima veze sa paljenjem osim na gumb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Reserved Curator
Datum registracije: Dec 2004
|
Upiši "powercfg lastwake" u Command Promptu kako bi vidio što ga je zadnji put diglo iz sleepa i onda u Device Manageru to onemogući toj komponenti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Vjerojatno neki mrezni adapter ili slicno, nisam cuo da neka druga komponenta moze dignuti racunalo iz sleep modea?! |
![]() |
![]() |
#6 |
Treba kaj skurit??
|
Za sad piše Samsung Magician pa sam mu to disejblo. Aj problem je kaj mi se i prije stavljanja SSD-a to dešavalo na staroj instalaciji windowsa. Budem sad vidio. Komp inace iz sleepa sam budio tak da lupim po tipkovnici, al najgore je ono kad legnem i mir u sobi i najednom se idiot upali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Open network Sharing center>Change adapter settings>desni klik misa na local area conection>properties>Configure>Power Management i iskljuci Wake on LAN. Bez obzira sta mozda u BIOS-u to imas iskljuceno, ako je mrezna ukljucena na taj nacin, racunalo ce ti se samo upaliti. Bilo je i meni tako kad sam kupio prije mjesec dana novo racunalo, cim imas neko drugo racunalo na mrezi, ova "budala" se sama pali od sebe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Treba kaj skurit??
|
Zgasil sam i to. Za sad je zabrana Samsung Magicianu pomogla, al da budem ziher. Hvala na pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Backup scheduler u Wndowsima isto može buditi komp iz sleepa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Treba kaj skurit??
|
Jucer se nakon 3 dana opet upalio, ovaj puta tipkovnica. Očito negdje nekakav spoj zeza jer mi se znalo desit da kvrcnem po stolu, a ono ko da sam razmak stiso pauzira film. Dva put je letila u pod pa.... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|