|
![]() |
#29551 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Znači i dalje podijeljena mišljenja oko apašija ![]() Sa svih strana čujem tako, nekome je dobro, nekome ne, a cijene.. da, svuda su po tim steakhousovima prenapuhane. Citiraj:
Mekpers - samo pohvale, svako malo se zaletim tamo. Lajkam taj ambijent male american style zalogajnice, friendly atmosfere, a klopa je vrh. Burgeri, grill, wrap, sve je prefino. I veliki plus što je njihov ljuti umak fakat ljut. Svaki put me pitaju jesam li siguran da ne želim razblaženu varijantu ![]() Ždere mi se hambi, mogao bi danas opet do Mekpersa :d
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 18.03.2014. u 14:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29552 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#29554 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Rougemarin, onaj mini burger party - veliko razočaranje. Inače tamo odem sa ekipom, double cheeseburger, 60kn + Vukovarsko pivo za 15 i to je to. Ne ostanem gladan definitivno. Ovaj puta prijateljica nagovarala da odemo na taj mini burger party. Koncept super, ali izvedba te cijena/količina je kriminal. Prvo smo čekali 40minuta da dođu preostali što su rezervirali. Naravno, ako netko ne dođe nakon 10-20 minuta, teško da će uopće doći, ali su svejedno držali ljude gladnima (još su nam rekli da dođemo jako gladni što je bio fail samo takav). Nakon 40 minuta dolazi za stol mali hamburger. Osobno sam mislio da će doći nešto tipa mekdonalds veličina (pa puta 6-7 i čovjek bi se najeo koliko toliko), no ovo je bilo minimalno. Jedan zalogaj i ode sve. Ne bi bio problem da sljedećih 30minuta opet nije ništa dolazilo i tako 6-7 slijedova tih hamburgera (svaki razmaka minimalno 20minuta osim možda posljednjih jer se ekipa počela buniti). Realno sam mogao razabrati 2-3 različita okusa, ali nisam gurman i općenito ne osjetim te neke posebne stvari. Na kraju, brownie sa šlagom i jagodom (mislim da je bila jagoda) - najmanji brownie ikada. 1,5x1,5cm sa malo šlaga i nečime na vrhu. To je cure raspizdilo, dok smo mi muški već bili pijani od pive koju smo popili dok smo čekali ![]() Došao gladan, otišao gladan i ostavili 120kn po osobi. Super koncept, fora za vidjeli, ali količina tih hambija bi trebala biti all you can eat, a ne 6-7 komada. Točno toliko zalogaja je bilo.
![]() |
#29555 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Za nekog tko baš ne podnosi ljuto, bolje da uzme razblaženu verziju (pomiješaju obični i ljuti umak). Uf, to se mora probat, meni je to hamburger broj jedan u gradu. Ne mora nužno zloburger biti, nisam ni ja uvijek u formi za njega pojest (jako gladan) ![]() Citiraj:
![]() Tak mi je otrpilike i frend rekao da je bilo. Ne znam, i klasični njihovi burgeri mi nisu neš posebno, čak mi se ni to njihovo pecivo nije svidjelo. 32 kn za taj burger je too much. U mekpersu je dupli burger 38, a zloburger 35, i uz to su bolji. Ali ona pileća krilca u pikantnom umaku kaj sam naletio jednom, to bi mogo svaki dan ![]()
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 18.03.2014. u 15:20. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29557 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Samo ljuti umak se pojede uz malo puhanja pred kraj, ali s tim feferonima je ubojita kombinacija ![]() @syss Ako misliš samo na brzinu pokupit nešto, teško da će ti proć ideja ![]() Svaki put kad sam naletio tamo da si uzmem neš za doma (blizu mi je), čekao sam cca. pola sata (prošlu subotu u 11h došao i više od 45 minuta čekao). Mjesto za sjest se isto čeka. Svaka čast ljudima tamo što rade, sumnjam da imaju vremena za pauzu. Ako ideš prvi put i nisi možda raspoložen za hamburger, kralja rudeša moraš probati.
![]() |
#29559 | |||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#29560 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Najfinija stvar Špeksi i Štrojncli bake Drage. ![]() Ali Špeksija bih mogao pojesti 5, al da je dobar je. ![]() Ambijent mi je bio najjači u Jablanskoj di sam preko plota pesima bacal paradajz iz hambija. ![]()
![]() |
#29561 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Stavljanje mekpersa i njihove pljeskavice(uzmem faširano z placa i stavim ti unutra) je bogohuljenje naspram Rougemarina(ma kolko god se pokvario,nisam dugo bio),Papasa i Rocketburgera....tu neznam dal imamo o ičemu raspravu vodit. Ja kad idem u restoran ne caltam za količinu,caltam za okus. Mekpersi,Dondoni,Majburgeri Kajburgeri i Purgerburgeri svih vrsta mi otpadaju u startu...rađe meku ostavim pare(bacim u vjetar). |
![]() |
![]() |
![]() |
#29562 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ruzmarin, Papas, Salsa, mekpers - sve je to super i ima i kvantitetu i kvalitetu. Samo taj mini burger party je fail u Rougemarinu. Nema nit kvalitetu da kazes wow. Doublecheese tamo - velim, super stvar.
![]() |
#29563 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Tri puta sam hamburger jeo u RM, i SVAKI put je meso bilo i bezokusno i suho, da ga zaliješ s tonu umaka i ne znam čega, i dalje je suho. Pecivo je također lošije i što se tih hamburgera tiče, tu raprave zaista nema ![]() Zna se šta je hamburger, kolko ga god fensi šmensi dresiraš, nazoveš i kombiniraš i dalje to - hamburger. RM meni jednsotavno nema fine hamburgere, i kad dođem tam hamburger ne jedem. Žena jednom uzela hamburger s tzatziki umakom (vugorki s vrhnjem za nas domaće), e to je tek bio zbljuv od kombinacije ![]()
![]() |
![]() |
#29564 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
![]() |
#29565 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ja sam jeo tamo ima već podosta i meso je bilo sve samo nesočno, pink u sredini, lagano curi... baš onak kak treba biti i ostalo mi je u jako dobrom sjećanju. nisam jeo u usa burgere, ali pretpostavljam da znam koju o mesu i kako se treba pripremati. moram probat ove ostale jointove, nisam ni znao za njih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29566 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
ovi nasi steak housevi ne zasluzuju ni S od onih diljem U.S. australia.. tam kad odete onda cete znati sto znaci prava ovca i pravo govedo.. za argentinu mi je pricao kum koji je inace expert za brazil(15ak godina zivio kad se sve pobroji) al je proveo par godina i u argentini. to je drugi svijet. kod nas se moras pomolit i isusu i allahu i sotoni u isto vrijeme da dobijes pravi komad mesine. unatoc lovackim pricama koje se mogu cuti u tim restoranima |
![]() |
![]() |
![]() |
#29567 |
Moderator
|
što je više do naše kulture mesa u hrvata nego do same tehnike... imho jedino gdje dam pare da jedem stejk je opatija čisto zato što ga doma napravim bolje nego po restoranima, a tamo se mogu mjeriti sa mnom. niti sam profi kuhar niti sam neki stejk majstor, nego jednostavno kroz neki period vremena i tonu savjeta i guide-ova sam skužio neke stvari i radim opaki stejk (ne pričam o 2 dana na jutubu nego o pol godine try-error metode skupa sa teorijom). stvar je vrlo jednostavna, ali baš zato što je jednostavna podložna je zayebima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29568 | |
Banned
|
Citiraj:
al fali ti sirovina i predpriprema ono sto je 95% pripreme steaka. uglavnom jad i bijeda smo kaj se tice ponude.. kad poslusam price ovih svojih svih mogucih dodje mi da se odmah ustrelim.. onda me zene izmaltretira pa mi pusta sa food channela diners dives drive ins... pa se rasplacem. p.s. veli mi frend kad je negdje u teksasu nisam ziher texas il tak nekaj lol bas bum ga nazval sad i pital za tocnu lokaciju.. meso samo kaj se crvi nisu pojavili e to se cvrci.. kaze covjek.. htio je kupit i kucu i auto i brod i grob istog trenutka!! strava texasroadhouse. chain od willie nelsona. evo covjek veli ak se nadjete kojim slucajem tam must go! Zadnje izmijenjeno od: gsxr750k9. 18.03.2014. u 21:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29569 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
To je tak jasno. Steak je tam maltene nacionalno jelo i tam se tove steak krave dok kod nas takvih krava vjerojatno jos nema.. Kod nas je govedina za juhu i to je to. Vjerojatno stare krave muzare.. U Londonu sam u nekom ducanu kupil janjece nogice, tzv. paprcnjake, 4 komada za manje od jedne funte iz 23h je jeftino. Janjetina ima je jako dobra, puno bolja od ove iz nasih u ducana. Iznenadilo me. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29570 |
Moderator
|
slažem se, sirovina je ono iz bugarske... ali mijenja se to polako pošto mi je prek puta kuće naselila igomat mesnica nedavno koja je btw. genijalna i drže vrhunske proizvode nutra, tako da se otvara mogućnost i age-anja i t-bonea i tako razno-raznih egzibicija, samo sve treba iskomunicirati. inače kod njih sam probao, a nije da inače nisam probavao, najbolje: teleće hrenovke, ćevape, špic rebra, vratinu, paštetu od slavonske crne svinje... slijede ih prezvuršt na 2. mjestu, panceta svih oblika (manje masna, masna, mesnata) i vremenski odležana ono po fazama - moš birat šta hoćeš, biftek maltene svaki dan dostupan, konjska salama, njihova autorska samoborska salama. slavio i boga i alaha kada su otvorili, maestralna mesnica. što je najbolje neke stvari su skupe, ali jako, jako kvalitetne tipa samoborska salama i sl., ali suma sumarum platio sam jedno 210kn za 4 kile različitog mesa koje su mi napacali, bacili 2 dana u komoru i to sve free of charge (naravno ostavio koju kunu extra)... baš ono prezadovoljan i definitivna preporuka od mene. web - https://hr-hr.facebook.com/pages/Igo...71900082858086 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29571 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Bum posjetil obavezno jer izgaram za dobrim kobasicama, ne kobasama... Kad se spominje Australia i salame. Nedavno je dosao do starog bratic kaj tam zivi vec 300 godina i prvo kaj je napravil je otiso u Konzum i pokupoval 10 vrsta salami kobasica i bio je sretan ko malo dijete. Kaze da to tamo nije ni blizu dobro ko tu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29573 |
Moderator
|
vjeruj mi od tamo nećeš probat ništa prosječno... ili je odlično ili je (u većini slučajeva) vrhunski. ova pašteta od crne svinje... prvi put sam probao tako nešto, velika piksa je 30kn, ali i da je 60kn isplatilo bi se jerbo je bolest fino. inače kod nas se otvorila na ivanićgradskoj, na ferenščici pa ako netko gravitira u tom dijelu grada neka se slobodno zaleti jer se stvarno isplati. @lister... u 210kn je bilo 1.3kg špic rebara ono samo meso maltene, pečeno u komadu bbq style i kolega je rekao da bolja rebarca u životu nije jeo, 1.7kg vratine, 700g pljeski i 200g pečenica (za probu, ali su maestralne), dodatno sam još uzeo 800g ćevapa za 40kn... po centrima je vratina bez kostiju po 70kn/kg tak da ono ![]() ono što mi je rekao mesar - svo svježe meso tamo je od kontrolirano hranjene stoke koja su isključivo njihova grla i nema govora o prekupstvu, jednostavno ako se nije klalo i nema nekih dijelova - nema, to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29574 |
Registered User
|
auh onda nisam u toku s tim cijenama ![]() volio bi probat tu paštetu od crnog svinčeta, pogledam jel ima di lokalno kod mene ![]() al jaganjac mi je prvi, drugi i treći izbor i nema na svijetu mesa, pripreme i tehnike da mi zamijeni taj okus i miris ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29575 |
Moderator
|
ma ti si lud čovek ![]() biftek, as in file goveda, je po centrima 200-270kn/kg kako gdje i kako kada... obično se moraš naručiti, kod ovih je biftek taj dan klano 150kn čisti, 170kn da ti ga frajer očisti i možeš uzet po pola (obično ide kompletan pa te to olakša za 4-5glavi). frajer ujutro reže biftek sa kosti kako bi ga prodavao solo... veliš mu samo - hej junače ostavi biftek gdje je i odreži mi ga skupa sa ramstekom bikoz t-bone - nema nikakvih problema, samo se najavi. mislim nemojte misliti da ja imam neke koristi od toga što reklamiram njih, ali kao što sam reko u mesnici, tako ću reć i vamo - ja ću dobar proizvod uvijek oglasiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|