|
![]() |
#1141 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
I ovaj ima pwm http://www.edigital.hr/Hladnjak_za_s...te-p33539.html Samo ako je standardni F12 od 29kn koji imam tako bučan neće li i taj biti...
![]() |
#1145 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#1147 |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
za kućište recimo jeftini xilence red wing 120mm,jako tih,kad se spusti nečujan,kvalitetan i trebao bi imat 24mj garancije pa ima ali ih baš i nema kod nas,ima edigital enermaxa jednog noctua je mislim ipak najbolja i daje 6 godina garancije pa mislim da ima ![]() treba mi doć prva noctua NF-F12 pa ćemo vidit kakvi su,ima 72 mjeseca garancije Zadnje izmijenjeno od: esc. 16.03.2014. u 21:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1148 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Pozdrav Trebao bi preporuku za CPU cooler trenuto je stock cooler gore i u full load ide do nekih 56°-66°C ali je dosta glasan pa bi htio neki tiši... Komponente pogledajte na Moj Komp |
![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Krivo mislis, imao sam d14 i ni jedan vent na doticnom se nemoze pribliziti tisini koju noiseblocker ima barem ne blacksilent pro pl2,plus sto tu govno boju nemogu nikako svarit.Samo noctua je izvikani kralj pa eto.
![]() |
#1151 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Daj Xulos reci jesi li ikad ima ili koristija AC F12, vidim da ga pojedinci svrstavaju u kategoriju smeće (zbog buke), a meni je jako cool ![]() Thx
![]() |
#1154 |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
došao je,nije sad nečujan na 1500rpm ali nije ni glasan,ok je,inače sam ga odmah stavio na molex(od dostupnih kabela ni jedan mi nije pasao tako da sam uzeo produžne sa 4pin na 3pin i onda na molex) Ventilator djeluje kvalitetno,završna obrada je jako dobra,boja uživo je nekako bolja nego na slikama i baš mi se sviđa(i meni se prjie nije sviđala ali je uživo ljepši ventilator) imam slike ali neće nikako učitat na pohrani,kutija je drugačija nego na službenim stranicama,ima čičak zatvarač ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
![]() |
#1158 |
Split resist itself!
|
Svejedno izgleda da im (pojedincima) je AC smeće ![]() Buka je pomalo subjektivan, a time i jako zayeban pojam. BTW AC daje 6 god. jamstva EDIT Sam Fišer me preteka
![]() |
#1159 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Nije da sam baš sve isprobao, ali... 1) Imao sam Cooler Master ventove. 2) Imao sam Corsair ventove. 3) Imao sam Enermax ventove. 4) Imao sam Noctua ventove. 5) Imao sam Noiseblocker ventove. 6) Imao sam Scythe ventove. 7) Imao sam Xigmatek ventove. Trenutno koristim Arctic ventove i ne planiram ih mijenjati. P.S. Braća Srbi JAKO ČESTO koriste (i mnogo vole) Arctic F12 ventove, a njihova iskustva su pokazala da bude odličnih serija koje rade zmajski, ali i da se ponekad pojavi pošiljka u kojoj mnogo ventilatora nije dobro centrirano pa takvi onda vole pjevat borbene i tomu slično.
![]() |
#1160 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Ja sam zaista zadovoljan sa Scyhte (Slip stream 120/140) i Corsair (AF 120/140) ventovima, ostalo sam imao neke CoolerMaster, Thermaltake ili noname pizdarije, i to nije bilo baš bajno, manje više je brzo vent ispao iz centra i počeo roktavu sonatu, a i baš se čuje neugodno zujanje elektromotora... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Takvi ne postoje ![]() Ma gle, ako se sporo okreću, postoji vjerojatnost da će ti svi biti ok. Preko 1k okr, svi se čuju, samo recimo na noctui, noiseblockerima, corsairu se čuje huk zraka. Na drugima se čuje i motor. A ovo što je the man napisao za arctic ventove, to je istina nažalost. Ima dobrih serija, ima onih koji su u ekscentru čim ih izvadiš iz kutije. ![]()
![]() |
#1162 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Ja bi uzeo Arctic jer daje najviše za uloženo. PWM ili obični pa ga fino na 7V adapter upiknut.
![]() |
#1163 |
Split resist itself!
|
Sad će drvljem i kamenjem kako su ga posjedovali i da je smeće. Ja sam samo pročita par rivjua za F12, gdje je po performansama srednja žalost (dakle bilo je i lošijih ventova na testovima), ali za cijenu i jamstvo definitivni nobrainer. U testovima je bilo svega - noctue, noiseblockeri, scythe, coolermasteri, thermaltakeovi...).
![]() |
#1164 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
A ova lutrija s komponentama, to je jednostavno cijena koju plaćaš (ili u ovom slučaju ne plaćaš) i ona seže duboko u proizvodni proces (uštede na kontroli kvalitete, jeftini i volatilni dobavljači itd, kvaliteta, ili točnije osiguranje kvalitete jednostavno košta...) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Imao sam Coolermaster ventove i nisam bio oduševljen. Bačen novac i živi promašaj. Artic je davno bio zadovoljavajući i sasvim oke. Krenuo na Scyhte Minebea i S-flex ( čisti orgazam od SFF21E točnije 1200rpm ), u vrijeme dok cijeli hrv. forum nisu znali za njih i palili na glupave svjetleće ventove. Tko god ima i vjerujem da ne bi mjenjali. Opet uzeo od Sychtea GentleTyphoon AP-12, 13 i 14 ![]() Noctua NF-P12, NF-S12 FLX i NF-P14 FLX. Sva tri oduševljena. NF-P14 FLX je 140mm i paše na 120mm i trenutno ih nema više pa ga zamjenuje NF-A14 FLX, problem je što ne ide 120mm ![]() Sve trenutno veselo rade i ne buče. Sychte Slipstream jeftin, loš ležaj i propišaju za 4mj. Promašaj. Danas u linksu sam uzeo Sychte Grand Flex varijantu na 2200rpm da malo probije guste finove na Venomouxs. Na najviše okretaje tuli lagano kao violina ali kakav propuh ide. ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Džabe si krečio!
|
E super! Baš me zanima kakav je taj GrandFlex, daj još malo infoa! Čini mi se kao odlična alternativa skupim GentleTyphoonima ![]() A što se tiče slipstreamova, uzeo sam one od 500rpm (rek'o, nek malo pušu ali ima da ih nečujem) tako da na tim rpm-ima ne čujem baš ništa, ali ovo za ležaj stoji. GentleTyphooni su čudo od ventova, onaj veliki hub, ležaj, ulijeva povjerenje ako ništa drugo. I sama težina ventilatora isto. Ali sranje je što ovi jači (1850rpm i više) ispuštaju neko čudno zujanje kad im se smanji brzina okretanja... Iskreno, sad već zvučim kao fanboy usrani, ali ja sam oduševljen Corsair ventovima i svima bi ih preporučio. Ili kad malo bolje razmislim, sve što sam u životu kupio od Corsaira nisam požalio ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1167 | |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Ako nađeš GT ajmo reći GentleTyphoon AP-14 i vrijedi svakih krznatih životinja. Vrti 1450rpm, uopće se ne čuje na daljinu , osim ako prisloniš na uho 10cm bliže i čuje samo propuh nego vrtnja motora. Jednako zvuče kao da dišeš. Kvaliteta izrade je na visokom nivou, čvrstoća i težina baš kao kod napajanja uljeva povjerenje, a jedini minus je mekani kabel i veoma tanak. Čudo vrti a pritom nema vibracije. Kad prevagnem i lako zaboravim minuse. ![]() AP-15 je dobar ali zuji malo. Mana mu je kraći MTFB ![]() Grand Flex 2200rpm ne isplati uzeti. Jedino ako smanjim okretaje. 1600 rpm bi bio solidan. Kvaliteta izrade i težina isti kao GT. Ali izgled je malo teško probaviti ![]() A kakve su tvoje? Mislim skroz nerazumljivo za trogodišnjaka. Niti ja tebe ne razumijem.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Dottore. 18.03.2014. u 11:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|