|
![]() |
#1 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Neće instalirati windowse!
Danas sam složio komp! Imam SATA HDD, problemi nastaju kad pokušam instalirati windowse koji mi javljaju da nema HDD-a dok mi ga u BIOSu uredno prepoznaje! Konfa je slijedeća: MBO ASUS, s. 939, A8V Deluxe , VIA K8T800PRO, BUS 2000 MHz, serial ATA RAID, DDR 400, 1Gbps, 2xFireWire, ATX 2 Kučište Centurion5 Napajanje Forton 350W 12cm AMD Athlon 64 3000+, 1800 MHz, 512 kb c., socket 939, BUS 2000 MHz, BOX (Venice core) RAM, 512 MB, DDR, PC-3500, 433 MHz, KINGMAX VGA AGP SAPPHIRE ATI Radeon 9800 PRO 256 bit, 128 MB, tv-out, DVI FDD 1, 44 MB, 3, 5", crni HDD WD Caviar 80 GB, serial ATA, 7200 o/min., 8 MB cache DVD pisač, DVD±RW & DVD±R, PIONEER DVR-109, 16x, 6x dual layer 8.5 GB, bulk
The šuma... Zadnje izmijenjeno od: ćiber_manija. 03.08.2005. u 18:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kompjuterov frend
Datum registracije: Jan 2005
|
Moraš stisnut F10 ja mislim i stavit disketu ili šta več imaš za sata diskove kada ti počme očitavat ono na ppočetku
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
prije instalaciej wina f6 pa disketu sa sata drajverima ...
![]() |
#4 | |
Kompjuterov frend
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
CyberSky
|
Nije to,nisam dobio nikakvu disketu. Kad se podiže piše mi No BIOS found, to mi javlja kod nekog kontrolera za diskove, neznam sad napamet! Pomagajte please!
![]() |
#7 |
Premium
|
cisto sumnjam da instalacija win sadrzava driver(e) za via k8t800 cipset i sata kontroler u njemu (valjda ima, ne pratim bas via-u...), a pogotovo nema za neki dodatni tako da MORAS nekako staviti driver na disketu. driver si trebao dobiti na cd-u sa maticnom i obzirom da se ipak radi o abitu prouci u tiskanim uputama ili ubaci cd u drugi komp (frendov,...) pa prouci online manual - negdje SIGURNO pise kako iz dos-a ili win napraviti disketu sa driverom za kontroler na ploci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
nisam bas previse ulazija u problematiku medjutim kad su neki novi biosi za moju plocu izlazili pisalo je da je ukljucen i novi bios za sata kontroler mozda u tom grmu lezi zec pogledaj malo u download sekciji web sitea proizvodjaca tvoje maticne
![]() |
![]() |
#9 |
The Dark Side of Moon
|
moraš esktrakirat fajlove s cda na disketu i onda stavit prije inslacije windowsa
![]() |
#10 |
CyberSky
|
Uspio sam! Najčudnije mi je bilo kaj mi je za disketu(morao sam skopirati filove s cd-a) javljalo da mi je oštečena , onda sam probao s nekim drugim fajlovima no opet nije radila i nakon što sam ubacio ovu prvu disketu opet proradilo je i instaliralo windowse u najboljem redu! Čudno!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Da ne otvaram novi topic,imam isto problem s inastalacijom tj. instalacija se zbrejka kada pocme instalirati network ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
ako se instalacija na polovici zbrejka onda je vjerojatno cd u banani..probaj na drugom kompu ili nabavi druge win |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|