|
![]() |
#3242 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3243 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#3244 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#3245 | |||
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Možda je otišlo nekoj kurirskoj službi koja nema tvoj kontakt da bi ti dostavili,to se meni desilo... ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3246 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Da se prije žalil valjda bi prije došlo. Danas tokom jutra bila dostava. Dofural neki Zum Express Vukovarskih tablica. Istina bog da sam malo poviše zbunjen ali je bar došlo i nijedan striš nije oštećen a to je ipak najvažnije.
![]() |
#3247 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3249 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Pozz, imam problem sa jednim sellerom. Kupio sam na aukciji ps4 igru, uredno platio cijenu+shipping (27.2.) i do dan danas nije oznaćeno kao "poslano". Dal imam kakvih šansi da prekinem deal, i da mi vrati pare. Kaj je najgore ne javlja se na PP... Mislim sve mi čudno jer ima mislim cca 4xxx trgovina, i kao seler je 99.8% pozitivan. Al me živcira to kaj već tjedan dana nije poslao item! Jel ga mogu prijavit i vratit pare ili kaj da radim, da se radi o 50kn ne bi se zamaral ali cifra je dobra i nije mi za ostavit mu! A u opisu lijepo piše, "šaljem u roku 2 dana od uplate" ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3250 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3252 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3255 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Pred par dana me ugodno iznenadili, uzel neke dijelove, uplatil kao 48 sati treba da pošalju a nakon 48 sati pare natrag na računu. Kaže lik da mu trgovac u dućanu prodal taman zadnji komad a nije vidjel da je već prodano i rezervirano pa se ispričava radi neugodnosti.
![]() |
#3256 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Nije istina.Možeš ga prijaviti i ebay-u i PayPal-u(ako si platio preko njih), al će potrajat ,bar mjesec dana, al pare dobivaš sigurno nazad ako ti nije poslao item,imaš 45 dana kod paypal-a da projaviš i kontam da ti oni vrate pare i onda oni ganjaju lika. Da otvoriš case i samo prati ponuđeno, nije nikakav problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3257 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3258 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma da, neklepeći gluposti, da bi stavio da je poslano ebay od njega traži potvrdu od pošte ili kurirske službe sa tvojom adresom dostave kao dokaz, a od tebe traže dokaz uplate na njegov račun, tako da nepričaj o situacijama u kojima se nisi našao. Kao što je kolega napiso ne ebay bio tu da kupac nije zaštićen 100%. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3259 |
Why so serious
|
Isuse, kaj sad da onda napravim...nemojte mi govorit da rijesim sa sellerom jer sam naveo vec da mi se ne javlja, poslao mu dvije poruke. Znaci da otvorim case preko ebaya? A koji razlog da odaberem? Cancel purschase ili item nije stigao ili nekaj treca. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3260 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Cemu panika kolega? 1. Prva stvar (posve moguca): mozda je paket poslan ali jednostavno seller nije naznacio da je poslano. Imao sam par takvih slucajeva. 2. Druga stvar, pogledaj sto pise ispod itema koji si kupio, odnosno kada je procjenjeni datum dolaska paketa. Nakon toga datuma, unutar 30 dana dizes slucaj da "item nije stigao" i potrazujes full refund. (slucaj mozes pokrenut i nakon 43 dana, po starome).. Uglavnom, novac ces dobiti, prije ili poslije.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3261 |
Why so serious
|
Ok, onda cu tako, procjenjeno vrijeme je do 18.3 jer sam platio skuplju postarinu... Zato sam i htio to prije prekinut jer me je iznerviro, ne javlja se, ne odg, a platio mu $10 postarine. A vidis, toga se nisam sjetil, ja nisam nikad imal takvo iskustvo...a mozda dode, mozda zbilja nije naznacio da je poslano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3262 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Pa s ovim se ne slažem... Npr, ja sam jednom prilikom nešto naručio i dugo sam čekao da dođe, a kada je došlo, item je bio defektan. Kada sam htio kontaktirati sellera, sellera više nije bilo na ebayu, a pp me je otpušio jer je prošlo više od 45 dana od kupovine. Ebay gleda 30 dana od dana kada je procjenjeno da ćeš dobiti item, a pp očito i dalje gleda 45 dana od kupnje. Ako se dobro sječam na ebayu nije ni bilo da sam kupio taj item, ali sam našao transakciju na pp, ali kažem.. dobio sam košaricu u startu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3263 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Kao 1.,opće nije potrebna potvrda sa adresom,već tr.number.Prilikom dizanja disputea,"tuženi" ima rok(ja mislim 7 dana) da odgovori,i npr. ti danas digneš dispute i seller vidi da tražiš pare nazad,on ode u poštu i pošalje u tom roku...i kaj onda? Njemu to ne odgovara,on hoće svoje pare što prije,nazad,tj. želi otkazat narudžbu... ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3264 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Za jedan item mi je istekao rok za otvaranje casea, ali sa sellerom sam se dogovorio i pristao je vratiti novce. Međutim, očito da klasični refund ne radi i on vjerojatno pokušava uplatiti lovu direkt na moj PayPal account. To ne prolazi i on mi šalje ovo: "Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds. your paypal can't accept my money?" Što bih ja sad trebao napraviti? Možda on nešto mulja? NIkad nisam primao lovu na PP, a da nije refund.
![]() |
#3265 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislim da imaš personal gdje nemožeš primat pare, ako onaj tko ti šalje novce je označio za goods,mora označiti da je za family i friends... Uglavnom kad ti šalje novce ima dvije opcije: What are you sending money for? *I'm paying for goods or services *I'm sending money to family or friends Mora označiti ovu drugu(I'm sending money to family or friends) jer personal account nije za primanje novaca od prodaje i sl. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3266 | |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Mijenja li to išta? EDIT: mislim da sam složio. Trebalo je omogućiti primanje novca. Povezao sam PP sa karticcom preko koje uplaćujem, tako da može i primati novac.
![]() |
![]() |
#3267 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Sličan problem sam imao, njihov odgovor;
![]() |
![]() |
#3269 |
Why so serious
|
Evo čuda, ko da nas je seller čuo da ga crnim...danas je poslano i već je na putu ka Lijepoj našoj... Je8em mu sestru kad mu treba 7 dana da pošalje...al sve živo sam preokrenuo i nisam niš našel kak bi ga mogel prijavit prije isteka onog predviđenog roka... Stalno mi nudilo da njega kontaktiram, a kad sam htio otvorit case onda mi je reko ebay da moram čekat da prođe taj datum dostave, tak da bi dobio lovu natrag al tek po isteku vremena! Al ok, strpljen spašen, kak se veli! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3270 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |