|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Router sa 3g podrškom
Pozdrav, uzeo sam mobilnu pretplatu. Uzeo bih sad neki router koji ima mogućnost odašiljanja preko wifi-a. Bitno mi je da je antena za mobilnu mrežu jača. Naišao sam na nešto, http://www.links.hr/?naziv=adsl-rout...kl=053.524.054 Ima netko bolji prijedlog?
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
modem aka "internet stick" spajas na USB prikljucak na routeru... tako da kvaliteta mobilnog signala ovisi o samom sticku... o routeru ovisi samo kvaliteta wlan signala... ako uz pretplatu nisi uzeo i stick.. onda trazi mobilni hotspot ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
Sad sto tebi treba, USB 3/4G modem sa dobrom antenom (pozeljno je da ima prikljucak za vanjsku antenu, ako ti je los 3/4G signalo), ili router koji podrzava takav modem i ima 4Lan porta te WiFi? Ako ti treba router, onda ti je najvaznija stvar pri odabiru jeli taj router prihvaca, tj radi sa tvojim USB modem kojeg vec imas ili planiras kupit. Provjereno dobar takav router, sa podrskom za preko 500 USB 3/4G modema je Airlive Air4G: http://hr.airlive.com/product/Air4G Na toj stranici mozes provjerit koje 3/4G USB modeme podrzava. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Aha, a tako znači. Imam Huawei E3131. Ovaj Tplink ga podržava prema stranici. Za sad samo preko sticka imam 6 Mbit-a. To mi je dovoljno. nadam se da će tako i ostat kad prenesem na kat ii ubacim u router Šta kežete na ovaj router šta sam naveo. Ili bolje da idem na airlive
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() morat ces mu rucno unjet apn mobilnog provajdera posto nema predefinirane hrv postavke.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
potraži na njuškalu Globesurfer 3, znalo ih se nać po 100-150kn, ruter radi odlično i tebi najbitnije od svega već ima 3g modem za koji dobiješ i vanjsku antenu ako imaš problem sa slabim signalom. za prosječnog korisnika tvornički firmware je dovoljan a ako ti treba nešto naprednije može i openwrt na njega. nedavno sam ga testirao sa openwrt firmwareom, torrent seed je dosegao 506 KB/s ![]() ![]() jednostavnije za konfigurirat od 3g usb rutera, sve imaš u jednom uređaju, po potrebi možeš openwrt stavit na njega i još ćeš proći jeftinije |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
OpenWrt je jako stabilan, samo nije baš previše jednostavno za iskonfigurirati 3g konekciju. Ima malo duža procedura i uređivanje malo više fajlova pa ti to nebih preporučio ako nisi upoznat s linuxom. Uzmi preporučeni airlive ili tplink, uštekaj i vozi ![]() A budući da si pital za SX-a, pretpostavljam da nebi bila opcija kupovati router od 50€, pa ću se suzdržati od daljnjih preporuka ![]() Zadnje izmijenjeno od: domis. 06.02.2014. u 11:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Imam sx763 doma koji stoji pa gledam opcije ![]() ![]() A ništa uzet ću onda tplinka. Ako netko ima još neki prijedlog neka javi Hvala svima
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Ma što će mu globesurfer u 2014.? Smeće do 7.2Mb/s.... Ako ikada bude i imao bržu vezu to će mu biti prva prepreka da je ostvari.... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Idi na Air4G, taj router radi odlicno s tim E3131, koji se btw moze lagano otkljucat za sve provajdere preko besplatnog koda kojeg generiras i skines sa neta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Banned
|
Citiraj:
između airlive i tplink definitivno tplink, jebo airlive imao sam ih nekoliko i konačno se rješio tajwanaca i njihovog kernela iz 2004. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Što si ti tu sada napisao? Ja kažem da je globesurfer i HB općenito smeće a za dalje se referiraj na moju brzinu na 3G ispod u potpisu preko sticka... O pingu preko HB da ne pišem isto za muzej kao i brzina... Ne preporučuj čovjeku gluposti ako si sam na gluposti, kakav 4G na HB? Na čemu si ti? p.s. sve i da može do 14.4 to je opet goli k.... danas. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ako je u pitanju bilo koja pripizdina (pod tim mislim sve što nije više od 100m van grada), onda mu je tak i tak svejedno koju brzinu ima uređaj. meni ti je doma (3.5km od centra Varaždina) max 3mbps, kaj god da proban napraviti |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Nije bas svjedno koju brzinu ima uredjaj niti kakav je, jer se sa postenim uredjajem i postenom vanjskom antenom moze postic stabilni maxi signal i brzina i na udaljenosti od 15tak* km od bazne stanice. * 15tak km udaljenosti od BS je moje iskustvo s 10dB antenom, a imam kolegu koji s istim uredjajem i boljom antenom to postize na udaljenosti od 22km ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Uz današnju naprednu tehniku u vidu LTE sticka i 3G/4G routera ti čovjeku preporučaš muzejske primjerke tehnike za do 7.2Mb/s. Nemoj...... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Old friend. 09.02.2014. u 00:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Nema upitan ako ti je to stalni pristup trebaš i moraš si moći naći poziciju uz naravno adekvatnu opremu znaći što bolji hardware unutar te i te sobe. Sa tim da najprije u startu uopće vidiš sa kim si to dobro pokriven. Prava vanjska antena za stick može čudo napraviti kao i kvalitetniji stick. Svi gledaju bolju grafičku, bolji procesor, bolje ovo ono ali kod sticka i antene je sve isto e pa nije. Ja ne koristim antenu ali ako baš trebam ima i krovnih 3G antena kao i ovih priručnih. Pratim nekoliko godina austrijski forum i sva ekipa koja ima kvalitetniji stick sada najbolji huawei e3276 i nešto od Dovado routera i sami naprave panel antene tipa 2x20,5dBi pa da vidiš velike brzine i manjeg pinga to je onda konstanta. Ali ne možeš se u startu brzinski ograničiti hardwerom i pisati kako samo na 4 mjesta u HR ide brže. Nije istina ali uz takav hardware to nikada nećeš niti vidjeti da može i brže i gdje sve može brže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Ne može konkretan link nego je član odgovorio svojevremeno (Da sada ne tražim po forumu) od kuda tako dobra brzina i ping nešto u stilu "Selfmade 2x20,5dBi Panel Antenne" A inače znam da sada ima Huawei e3276.... Sada kako se dotične rade pojma nemam ali vidim da donose dobit i da ih vrijedi imati ako je netko slabo pokriven. Edit: Ipak sam našao temu koju je otvorio u vezi toga 31.12.2011. pa ti je šaljem na pvt da ne dobijem karton jer ne znam da li može javno. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Old friend. 10.02.2014. u 12:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2014
|
![]() Pozdrav svima! Ja isto imam USB stick Huawei E3131 i trebao bi mi neki wi-fi 3G ruter za wireless konekciju po doma.. Jel netko zna da li ovaj wi-fi ruter http://www.ebay.com/itm/TP-LINK-TL-M...item4175258235 podrzava USB stick Huawei E3131 i obratno.. Help ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Podrzava, imas ga na listi navedenog a ako i bude ikakvih problema, posaljes mail njihovoj podrsci i dobijes odgovor isti dan. Meni radi sa starim Huawei stickom, ali i sa novim Alcatelom 4G. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Registered User
|
Citiraj:
Jos jedno pitanjce. Koliko konekcija podrzava odnosno da li se mogu na njega spojiti 3-4 mobitela, wirelesom naravno? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Na kojoj listi, gdje si nasao E3131? Na njihovoj stranici ga ne vidim: http://www.tp-link.com/lk/support/3g...&location=1963 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
|
Ok. samo da mi jos jednom potvrdis ovo sve jer sam totalna neznalica. Znaci, usb stick 3G huawei E3131, wierless ruter tp-link koji sam naveo gore i net kartica/prikljucak od bonbona... To je to? Ok? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
|
Cek malo, nemoj jos ici ![]() http://www.ebay.com/itm/Tenda-N301-3...3D281138266677 Jel moze i ovaj na moj stick, jeftiniji je, a fakat mi je nebitno kako sta izgleda.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|