|
![]() |
#37292 |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
![]() |
#37294 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
po pitanju blata: prvo sam se neki dan opet umrljo do grla (nisam imo nadhlače), pa sam s Nikom i logiteKom kad sam išo uzeo nadhlače koje sam pazario za putovanja, eXtra kvalitetne, lagane-salewa raintec, da bi ih na vožnji negdje potego i dobio razderotinu i onda sam skonto da moram uzet nekaj jeftino što će biti peri deri...i danas naletim na ovo. Otišao sam i probao, teže od salewe, lošija kvaliteta ali zapravo meni samo treba na spustu i došlo me 60kn, gornji i donji dio. Sve skupa ima oko 1,2 kg i to je mnogo...ali mor'o sam jer me spopala subota pa reko da ne derem ove šminkerske a stavljam si u projekt da uzmem nekaj slično salewi, ali ako ne'ko naleti na kakvom popustu, kontam da ste prošle godine nekaj nalazili po Intersportima...pa fala unapred na informaciji... ![]() ![]()
![]() |
#37295 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Od pada će rijetko koje nadhlače preživit. Imam doma Northwave waterproof nadhlače i Endura Gridlock II. Sve super, Gridlock II imaju malo dulje nogavice (točnije možeš ih produljiti tako da otkopčaš još cca 10cm iz nogavice) koje savršeno prekriju tenisicu da ne curi u njih. Probao prošli vikend, perfektno su odradile spust po 9tki. Ali da, ako padneš na njih, vjerojatno ode 50€. I Northwave i Gridlock su oko 50€, s time da je northwave dostupan kod nas u dućanu.
![]() |
#37296 |
Suit up!
|
Zna li tko di bi bilo najjeftinije uzeti Mavic EN821 felge? Na evanscycles su najpovoljnije, ali dostava je skupa (50ak eura), na bike24, bike discountu i sl su 20ak eura skuplje (par), ali i dostava je nešto jeftinija, pa ispadne isto.
![]() |
#37300 |
sto da napisem ?!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37301 |
Suit up!
|
![]() |
#37302 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Internet biciklisti kupuje Cannondale i Mavic jer su vidjeli Jerome Clemenza da je brz. Wider is better, pitaj curu. ZTR, WTB, Syntace, DT Swiss, ENVE, Spank, Halo, SunRingle i ostali bi trebali pitat tebe kakva je situacija u 1999-oj da usklade proizvodnju.
![]() |
#37304 |
Suit up!
|
Aj Sile nađi onda: 29" ~450gr UST <70€ Unutrašnja širina >21mm Da je jednako čvrsta i kruta kao Mavic
![]() |
#37306 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2012
|
Za vikend +18°C, bit će blata ko nikad ![]() Apropo nadhlača, također topla preporuka za Gridlock! Malo su mesnatije i teže (385g u M size) ali zato nema šanse da ti pak promoči! Uz prednost koju je naveo Vuco (produžeci na krajevima nogavica - nema lufta između tenisica i hlaca - voda curi preko, a ne u tenisice) dodao bih da Gridlockice imaju podesiv remen i visok struk, što je također bitno - nisu ti gola leđa i ne ispadnu bubrezi kad si nagnut u race pozišnu! Također, na nogavicama postoje po dva reda čičaka (sa svake strane) pa fino po potrebi suziš da ne trepere u vožnji.. Djeluju mi i dosta žilavo, pa vjerujem da se pri lakšim padovima nebi samo tako razdrapale.. Do sad sam probao razno-razne nadhlače ( ranga od 50kn do 1.600kn) i ove su definitivno najbolji odnos cijene i kvalitete.. bar meni! Ne koštaju ko sv. Petra kajgana a opet nisu zadnji drlog-- Jedina mana mi je.. kad već nisi mokar od vanjskih utjecaja, iznutra si svakako voda.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37308 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() |
#37312 |
Yugokiller
|
Ja se nebi kladio, nedavno je fned "sašio" SLR-a, i obruč je bez UST nipli. Naravno ako je naznačeno da dolaze uz obruč, onda ok. Uglavnom 29" s niplama slobodno računaj 550g po obruču.
![]() |
#37313 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
SLR nema u slobodnoj prodaji pa nisu neko mjerilo, ja sam ih dobio uz 819 skup s ventilima i "alatom" za skidanje jezgre ventila. WTB KOM nije UST, već tubeless ready.
![]() |
![]() |
#37314 | |
Registered User
|
Čeko sam prvog ko će krenut propovijedat UST/TLR nebuloze. Za krajnjeg korisnika razlike između UST-a i TLR nema. Glavna poanta za tubeless je "bead hook" i rimtape/nebušeni obruč. Citiraj:
TLR drži tubeless jednako dobro, često je lakši, jeftiniji je, manje jebanja s žbicama i niplama, u Fulcrum obruče ulazi voda, pravih UST guma nema puno a skupe su ko kurac i teške. Nema jednog dobrog razloga zašto bi netko ciljano išao na UST obruč. Imate cijeli svijet pod prstima.
![]() |
![]() |
#37315 |
Premium
|
Prednost je da se ne mora zehebavati s trakama i paziti hoce ju zakaciti s polugom, pogotovo ako je u zurbi na utrci. Ja na svojim kotacima s 819 nikada nisam imao problema sa zbicama, jednom mi se jedna otpustila. Isto bi radije uzeo UST, ali nisam htio 819 opet jer su teški i 19mm - steta sto nemaju pandan SLR-ovima s slobodnoj prodaji. Uzeo sam Crestove i sada imam problem s odabirom guma jer hrpa TLR guma ide nikako ili skoro nikako gore - da kupujem ponovno uzeo bi BOR XMD333 tj. 366 ako misli nešto više od XC-a.
![]() |
![]() |
#37317 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
http://www.enve.com/wheels/mtb/29XC.aspx eto vam laganih obruča ako vam se razbacuje s novcima od WTB-a su naručeni 26" (i19 i23), 27.5(i19 i23) i 29" i19 za i23 nisam siguran ostalno me ne zanima pa nisam niti ispitivao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37318 |
Registered User
|
Zasto bi skidao gumu na utrci? Kaj ti radis s tim polugama da deres po traci? Ako skidas zbog defekta da stavis zracnicu onda te i zaboli za traku kaj ne? @rampage - vec su se pojavili puno pristupacniji karbonski obruci na trzistu. Lightcycles, Derby rims, Nextie, Deflexion itd. Enve je za pozere koji kupuju Cannondale hehehe
![]() |
#37319 | |
Premium
|
Citiraj:
Kako te ne dira ako sjebeš traku, moraš čisitit ostatke stare i kupovati/ stavljati novu.
![]() |
![]() |
![]() |
#37320 |
Yugokiller
|
![]() |
|
|