|
![]() |
#1 |
hvatač zaleta
Datum registracije: Sep 2007
|
(riješeno) Nema bootanja
Pozdrav ljudi,evo jedno pitanjce. Nakon uspješnog rastavljanja kompa poradi ispuhivanja prašine već me izluđuje sljedeći problem,prokleta mrcina se jednostavno neće upalit.Svi se ventilatori zavrte i na grafičkoj kartici i vent od procesora ali slike nema samo,pazi sad,3 dugačka beeeeep-a.Bios je award-ov,ploča Gigabyte-ova stara 2,5 g.U priručniku tog beep-a ni nema.Isključena je grafika i memorija.To je ok definitivno. Pošto imam neki tester za napajanja (znam da nije neka referenca al' nemam bolje) pokazuje mi čudna očitanja,tj. ne pokazuje +5v uopće.E sad dali je moguće da mi zbog toga ne boota..? ![]() E da,zaboravih važan detalj.Ma sramota me i reć al' šta je tu je...prilikom vađenja procesora kako bih čim bolje kantu ispuhao i zamijenio pastu dogodilo se najgore.Ispao mi procesor iz ruku i tres na pod.... ![]() Neki pinovi su se iskrivili ali uspio sam ih (koliko je to moguće) izravnati.Da li je moguće da od samog pada na pod rikne procesor?Znam,pitanje je za milijun kuna... ![]() Pomagajte... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Kod ovakvih stvari problem je memorija, napajanje ili procesor, a pošto ti je ovaj treći ispao mislim da je stvar jasna... ![]() Ali to sve naravno treba ispitat sa zamjenskim komponentama. Svakako provjeri memoriju, malo ispremještaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Jes siguran da su 3 dugačka? Da nije jedan dugački i 3 shorta? Tu su ti AWARD bios codovi (vjerojatno isti kao i u knjižici) http://www.bioscentral.com/beepcodes/awardbeep.htm Kak znaš da su grafika i memorija ok? Provjereno u drugoj konfiguraciji ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
hvatač zaleta
|
Citiraj:
Tek ću u nedjelju moći ispitati stvar sa zamjenskim komponentama po sistemu ''izbaci uljeza'' pa ću valjda znati na čemu sam. @Forace: da 1000% da su tri dugačka svaki po cca. 2.5 sek. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
hvatač zaleta
|
Eto friški report nakon bjesomučnog premještanja komponenti iz frendovog kompa u moj i obratno uspješno smo postavili dijagnozu: - idiot koji je skidao procesor (dakle ja) uspio je nabit termalnu pastu u socket matične ploče.....nepopravljivo.ode i garancija...pas mater..:'(. Ajde barem je procesor preživio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|