|
![]() |
#962 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Razlika je u kvaliteti i to velika. Nakon što sam vidio kako se VS napajanja ponašaju u radu, te kako izgledaju iznutra, otpisao sam ih za sva vremena. CX serija je bolja od VS serije, ali ju ne bi stavio u ovom slučaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
iVar
Datum registracije: Nov 2009
|
Sto je zalosno Tx650 nadjes s garancijom na trznajku za 300-350max kuna i ti kupujes ovako sta....
![]() |
#967 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2014
|
a jbmu neznam jel sam ja glup , a ocito jesam , nemogu i neznam postavit tu grafu kako treba , em neznam koji driveri su najbolji za nju , em mi u CCC pise da je default cpu lock na 500mhz ( inace je 750 ) em samo jedan gpu dela , neznam koji gnjurac moze malo vise kako da ju postavim da radi kako treba , placam pivu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
To je 2D clock. Naime, na desktopu grafa radi na nižim kloku i isključuje jedan GPU radi štednje struje. Upali neku igru, stavi u pozadini neki alat tipa MSI Afterburner i javi da li ti rade oba GPU-a i na kojoj brzini. Tu grafu nemaš što postavljati, instaliraj najnovije drivere, ako nešto ne štima, probaj sa 11.10 driverima (mislim da sam te zadnje koristio dok sam imao tu grafu). |
![]() |
![]() |
![]() |
#969 | |
Registered User
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/attachmen...1&d=1390045970 http://forum.pcekspert.com/attachmen...1&d=1390045970 Zadnje izmijenjeno od: SaboVZ. 18.01.2014. u 12:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Dakle, kad upališ ATI CCC, nemaš sa lijeve strane tab CrossFire niti opciju "enable CrossFire"? Ne znam u čemu je kvaka, probao bi prvo počistiti ostatke starih drivera i ponovo instalirati najnovije. Ako ne prođe, opet očisti i stavi neke iz 2011. ili 2010. godine. Attachmente ne vidim. Edit: kada kažem "očisti", mislim "koristi neki program za čišćenje drivera". Koji, pogledaj malo po podforumu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#971 | |
Registered User
|
Citiraj:
neznam ni ja stvarno , do danas jutra sam jebo i nista , ne nekim driverima sam imao opciju enable crossfire , ali opet nista , npr GPU 1 koristi 100% a gpu 2 max 17% na opterecenju , naime temp joj nije losa max 70 °C jel mi mozes objasniti step by step :S ludim vise -.- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#974 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2013
|
Citiraj:
I provjeri da li su obje kartice dobro sjele u utore. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
iVar
|
@Vedrane Rijec je o jednog grafi koja ima dvije jezgre u sebi (4870X2) A ne o dvije ![]()
![]() |
#976 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Na driverima nema opcije crossfire jer je dvoglava pa je automatski upaljen (imao sam prije i ja tu karticu pa i meni nije bilo onda jasno)....... To što šteka nije stvar grafe nego drivera - ATI nikad nije dao dobre drivere za dvoglave kartice. Poslije sam imao 5970 i svak malo u nekoj igrici je neš trzalo (bez obzira što bi trebalo letiti), tako da sam se vratio na jednoglave kartice i nikad više na dvoglave...... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
iVar
|
Bas to,samo sto se "pali" po potrebi tj kada opteretis je s necim...Imao sam i gtx295 nvidina konkurencija na 4870x2 rezlika nebo i zemlja za mene.
![]() |
#979 |
Registered User
|
Da rijec je o 4870 X2 , jebem ti ati da ti jebem -.-" nego problem je meni koji god driver da sam instaliro , pravilno trajno izbriso meni u GPU - Z kaze da mi je GPUclock na 507 MHz (def.750 ) i memory 500 ( def. 800 ) ja neznam vise ko je lud a tko nije , gpu z prepoznaje obje kartice , ali neznam vise sto da radim lud sam vise , najrađe bi ju bacio van kroz prozor jbt , 8800 gtx mi je bolje pokretala Far Cry 3 !! i u ATT crossfire : Crossfire Type : No Crossfire Support ,a u GPU Z kaze ( Enabled 2GPU , sideport off , jel ima neko rijesenje da ona normalno radi jebemu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Premium
|
U winsima će ti biti manji takt.....upali igru i onda pogledaj - vjerujem da je sve u redu ![]() U gpu-z je i meni pisalo da su oba enejblana (ili crossfire - ne sjećam se kako je pisalo u starim gpu-zima)....ATT crossfire nisam koristio..... Meni više liči da ti je samo problem sa driverima...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#983 | |
Premium
|
Citiraj:
Našao neki screenshot na webu (zanemari kaj je zaokruženo ono), ugl. tako nekako treba izgledati gpu-z (ono su taktovi na maxu)..... http://www.techpowerup.com/forums/at...puz-jpg.18104/ Prilično sam siguran da sam i ja tako imao (to je bilo davno) :-P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Registered User
|
E jebemu nikako da ga poslozim , ali nikako , evo vam slike pa mozda zakljucite nesto preko njih , naime drivere sam complet install - reinstall od 9,2 Verzije do 12,8 !! ![]() ![]() ![]() http://gpuz.techpowerup.com/14/01/18/cvu.png http://gpuz.techpowerup.com/14/01/18/8st.png ![]() http://i.imgur.com/Wo6cEEI.png http://i.imgur.com/CLYRzrX.png Ljudi moje ako danas ne uspijem to rijesiti bacam ju van kroz prozor , prokleta bila !!!!!!!! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Sve ti normalno radi (CF ti je uključen), tak da ne znam kakvih točno problema imaš. Ak te muči aktivnost jezgri u igrama, to je obično do igri, a ne do same kartice. Skini eventualno Catalyst Application Profile, možda pomogne.
![]() |
#986 |
Registered User
|
a Problem je sljedeci da igre sve od prve do zadnje stekaju ko blesave , wow mi radi na 50 fps.a na med / high , a muci samo jednu jezgru , ova druga niti da mrdne , far cry 3 ultra sam prije igro sa hd 5750 , ova ju drzi na 12 fps.a ono nemoguce ! jebem ti ati i dvoglave radeonke , jer npr trebala bi se digunuti i druga jezgra u 3D aplikacijama , tj mora se mrdnut , nemoze ona stajati na 0% !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#987 | |
Premium
|
Citiraj:
2.slika: Grafička radi po taktovima kad nije potrebno opterećenje odn. da se taktovi dignu 3.slika: Nisam se bavil nikad sa Furmarkom ali ako je ista spika ko gpu-z (a lako moguće da je) onda bi moglo biti da su oni gpu-jevi fizičke kartice.....Gore je enejblan crossfire i piše da ima 2GPUa (što je ok)..... 4.slika: To je u 2D modu znači kad niš ne radi..... Sad ne znam kad je bila pod igricom ali ako si napravio alt+tab da pogledaš taktove, lako moguće da je i grafa otišla u 2D mod jer igrica miruje i ne treba 100% opterećenje.... Mislim da u ovoj situaciji ima samo "malo dima a nema vatre" ![]() Po mome teoretski te može zezati samo to switchanje 2D/3D mod (to ne znam što si radio u tom trenutku) ali ostalo izgleda potpuno ispravno.... Ugl. više su problem driveri nego grafa..... Zadnje izmijenjeno od: denied. 18.01.2014. u 18:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |
Premium
|
Citiraj:
Imas li ti slicnu opciju? Sorry ali nisam na ATI karticama vec neko vrijeme pa sam zaboravio koje catalyst ima opcije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Registered User
|
Pa znam , al me muci to jako 2nd GPU nikad nije iso iznad 5% !!!! a igra se guti jednostavno , gpu 1 na 100% i 65°C dok ovaj chilla lagano pokraj ![]() Eto majmuna ! GPU 1 :http://gpuz.techpowerup.com/14/01/18/7b5.png GPU 2 :http://gpuz.techpowerup.com/14/01/18/a6c.png |
![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |
Premium
|
Citiraj:
S druge strane mozda je igra vise CPU intenzivna pa igra mozda bca vise opterecenja na proc a manje na grafu, u tom slucaju takvo opterecenje je normalno i moja GTX 460 recimo u bad company 2 vecinu vremena radi ispod 50% osim kad dignem detalje na max. Nemam bas previse iskustva sa dvoglavim grafama ali rekao big da godina proizvodnje i sami driveri imaju nejveci negativan efekt na jednu 4870 x2. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|