Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.12.2013., 10:58   #1
petar0
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2012
razlicite brzine mreze

kako je moguce da mi u network connections, statusu wireless mreže pod speed pise 11Mbps a istovremeno u softveru usb adaptera 54 Mbps.
slika:
http://img264.imagevenue.com/img.php..._122_498lo.jpg
pocela je na 54 Mbps i pala je na 11 kad je i u softu usb adaptera bila 11 ali od onda se u softu usb adaptera digla a u statusu network connections stoji zaljepljeno 11 Mbps i ne mrda.

Problem je sto mi varira jako ta brzina skace od 54 pa do 1Mbps i time koci internet koji imam do 12Mbps.
petar0 je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2013., 11:11   #2
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
prvo, imas tipku na tipkovnici print screen se zove i s njom mozes uslikat desktop, a i u win 7 ima programcic isto jedan za to sad nisam na kompu pa sam zaboravio kak se zove.

Sto se tice brzine meni se cini da imas problema sa vezom, mozda ti je nest ometa ponekad pa ti brzina pada, probaj premjestit wlan adapter na drugo mjesto ili samo antenu.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2013., 17:34   #3
petar0
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2012
probao sam ga premjestati koliko mi usb zica dopusta i sad je na mjestu gdje je najbolje ali svejedno varira.
Da li bi usb produzetak duljine 5 metara utjecao na brzinu ?
Da li bi ethernet zica duljine 50 metara utjecala na brzinu da spojim komp direkt na modem ? Da li ethernet zica moze biti van kuce (kisa,snijeg) ?
petar0 je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2013., 18:05   #4
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
-mozda, vjerojatno ne.
-ne bi.
-moze ako je dovoljno kvalitetna.

http://www.howtogeek.com/70494/what-...-should-i-use/
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2014., 23:51   #5
henri_007
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Kartica prijavljuje različite brzine. Ova 11 je vjerovatno brzina kojom kartica komunicira sa AP-om, a ova 54 brzina kartice i kompa međusobno
henri_007 je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2014., 14:33   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Opet krivo
Ovo 11 je brzina kojom kartica komunicira sa AP - om trenutno,
za wireless se zna da je brzina pojedinog linka promjenjiva i ovisi o x parametara.
Ovo 54 je max. brzina (nazivna brzina) kartice.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2014., 16:53   #7
henri_007
Premium
Moj komp

Krivo je što? Jesi uopće pročitao moj post iznad?
Čisto sumnjam da bi kartica prijavljivala nazivnu brzinu. Prijavljuje upravo ono što su prijavljivali i 56k modemi. ( bjesne brzine koje su u tadašnje vijeme bile nemoguće, brzinu komunikacije modema i kompa )

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.01.2014. u 18:44.
Staro 11.01.2014., 19:20   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Govorimo isto samo si gore drugi dio krivo definirao, a i bitno je gdje čitaš tu "brzinu".
Brzina transfera između modema ili wireless kartice sa "kompom" ovisi o tome preko kojeg interface - a je spojen(a), pa je razlika jeli to serial ili usb ili pci ili pci-x.
Međutim, ovdje nije riječ o tom transferu / brzini.
U x slučajeva kod winsa ćeš viditi ime ili karakteristiku wireless kartice koji sadrži 54 xx i tu se radi o nazivnoj (max.) brzini.
Ono šta kolega pita, gore smo već rekli, je trenutno aktivna brzina između wireless kartice i ap ili routera.

Također, treba provjeriti na obje strane (u postavkama wireless kartice i ap - a), da nije slučajno odabran rad samo po 802.11b standardu:
http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11b-1999
ili se radi o staroj wireless kartici kojoj je navedena brzina (standard) maksimum.
Staro 11.01.2014., 20:11   #9
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Dodao bih da treba uzeti u obzir i postojanje još kojeg (starijeg) uređaja na istom AP-u, a da koristi isključivo "b" protokol jer se u worst-case-scenariju može dogoditi da "g" uređaji moraju pasti na "b" standard zbog tog njega.
Svojedobno sam čitao nešto o postizivim brzinama prijenosa, pa sam naletio i na takve priče. Ograđujem se od odgovornosti za 100% točnost

Osobno bih probao AP/router podesiti na "g-only" rad, pa vidjeti što će se dogoditi, jer prema onom pokušaju screenshota signal se ne čini pretjerano lošim.

Druga stvar koju bih probao je zamjena drivera. Mislim da je unutra RTL8187L pa malo progooglaj i isprobaj, ne mora biti od službenog proizvođača kartice. Možeš probati i Realtekov.

Osobno mrzim Realtek jer je zadnja (RTL8185 mislim) imala horror vezu koja je varirala po nekakvom svom ritmu, pa čak i s dodatno nakalemljenom 5dbi antenom.
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2014., 20:22   #10
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

"Ograđujem se od odgovornosti za 100% točnost " > ne moraš se ograđivati, sve si točno rekao / prenio
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.01.2014., 02:23   #11
back2quick
Banned

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor Zvone2772 Pregled postova
Dodao bih da treba uzeti u obzir i postojanje još kojeg (starijeg) uređaja na istom AP-u, a da koristi isključivo "b" protokol jer se u worst-case-scenariju može dogoditi da "g" uređaji moraju pasti na "b" standard zbog tog njega.
Svojedobno sam čitao nešto o postizivim brzinama prijenosa, pa sam naletio i na takve priče. Ograđujem se od odgovornosti za 100% točnost

Osobno bih probao AP/router podesiti na "g-only" rad, pa vidjeti što će se dogoditi, jer prema onom pokušaju screenshota signal se ne čini pretjerano lošim.

Druga stvar koju bih probao je zamjena drivera. Mislim da je unutra RTL8187L pa malo progooglaj i isprobaj, ne mora biti od službenog proizvođača kartice. Možeš probati i Realtekov.

Osobno mrzim Realtek jer je zadnja (RTL8185 mislim) imala horror vezu koja je varirala po nekakvom svom ritmu, pa čak i s dodatno nakalemljenom 5dbi antenom.
neće podešavanjem na g-only dobit ništa, jer rtl8187L ne može više od 11mbps kao ni broadcom smeće u situacijama kad je više AP-a na istom kanalu u uporabi osim ako je full blizu ruteru.

promjena kanala bi mogla pomoć, u krajnjem slučaju kartice za neku atheros ili ralink
back2quick je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2014., 12:36   #12
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor henri_007 Pregled postova
Krivo je što? Jesi uopće pročitao moj post iznad?
Čisto sumnjam da bi kartica prijavljivala nazivnu brzinu. Prijavljuje upravo ono što su prijavljivali i 56k modemi. ( bjesne brzine koje su u tadašnje vijeme bile nemoguće, brzinu komunikacije modema i kompa )
Kartica prijavljuje točno, a i modemi su prijavljivali krivo ako bi se namjestilo očitavanje brzine porta, a ne modema.
Staro 13.01.2014., 15:14   #13
henri_007
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Kartica prijavljuje točno, a i modemi su prijavljivali krivo ako bi se namjestilo očitavanje brzine porta, a ne modema.
Ako već teraš mak na konac, onda su i modemi prijavljivali upravo ono što im je zadano, pa su samim time točno prijavljivali
Staro 13.01.2014., 16:49   #14
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor henri_007 Pregled postova
Ako već teraš mak na konac, onda su i modemi prijavljivali upravo ono što im je zadano, pa su samim time točno prijavljivali
Pa točno su prijavljivali, druga je stvar što bi 95% konfi bilo složeno da čita brzinu serijskog porta (najčešće 115200), ne modem handshake.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno