|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Problem s LAN-om
Spojio sam 2 kompa s cross-over kablom,komp A vidi komp B i obrnuto. Komp B moze skidati sherane fajlove s kompa A al obrnuto nece. Dok kliknem na komp B s kompa A pise da"Komp B is not accesible,you might not have permission to use this network, please contact your system administration.." Probao sam pingati kompove, sve radi s obadvije strane. Sherani net na kompu A radi na kompu B. Ni jedan komp nema antivirusne programe ni firewallove (win firewall iskljucen). Kak to sloziti? Probao sam mijenjati onaj link speed, nije mi bas jasno na sta trebam staviti.. Komp A ima: 10 full mode 100 full mode 10 half mode 100 full mode Auto mode Komp B ima: Full autonegoataion Force 10 full duplex Force 100 full duplex Force 10 half duplex Force 100 full duplex Autonegotaite for 100FD Autonegotaite for 100HD Autonegotaite for 10FD Autonegotaite for 10HD Sta sad od toga staviti? HVALA |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
start->programs->accessories->communication->network setup wizzard ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Useri
Na oba kompa mora biti ISTI USER sa ISTIM passwordom... Vjerojatno pristupaš sa kompa B sa komp A sa istim username-om ali različitim (ili blank možda?) pass-om... Nediraj link speed jer nije problem u hardveru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
može bit pucanj u prazno al dali si na kompu A sherao drajvove? C:,D: i slično?
![]() |
#5 | |
Premium
|
Re: Useri
Citiraj:
Cek cek, isti user i pass na cemu? Account od windowsa? Daj molim te Kak bi to bilo da neko ko spaja po 20 kompa u mrezu ima 20 istih accounta u windozima? :confused: A sta se tice sheranja, naravno da sam sherao, tolko glup ipak nisam ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
hebiga,probaj ispočetka.... ja kad slažem mrežu,uvjek odaberem: set up a home of office network->other-> i odaberem ono prvo (da se računalo spaja na internet prek huba ili swicha i da se ostale kante isto tako spajaju)na svakom kompu isto!! zatim ime kante,i ostale gluposti...instaliram sve protokole,enejblam sharing,napravim IP adrese,restartam kantu/kante,sheram drajvove.i sve radi ko blesavo
![]() |
#7 | |
Premium
|
Re: Re: Useri
Citiraj:
Ako nije disejblan radi se autentifikacija po windowz fičuru "Simple file sharing". Provjeri si na oba kompa da li su ti sigurnosne postavke identične - nedavno sam imao post o tome ovdje (druga mogućnost koju ne preporučujem) http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=22519 Sve što je preko 20 ionako bi trebalo staviti u domenu (ako se radi o istom subnetu). Maximum workgrupe je 32. Eto. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Re: Re: Re: Useri
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
isti subnet ista workgrupa? Imaš ilegalne PRO windowse ![]() Radi se o Master Browser Electionu, ništa više... No to ćemo riješit uz nekakvo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Americanac da te pitam nes. Pretpostavljam da si neki MCP or whatever. Koja je prava funkcija workgroup -e. DAkle one postoje tako da bi ... Uopce mi nisu jasne te workgroupe i sve te kluposti. Dva kompa u razlicitim workgroupama vide medjusobno share. Mogu shareati i sve ostalo. Dakle u mojom glavi jedina funkcija je nekakvo preglednije organiziranje kompova or what? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Re: MCP jesam ali to nema veze...
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
Sa strane implementacije (tu ima još i onaj Master Browser Election, subnetiranje i još nekoliko sitnica) radi se o organizacijskoj shematici. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Evo vako se ja umrežim s frendom.... Prvi komp nzovem A drugi B radi lakšeg testiranja u comand promptu ![]() Onda odeš na Start>Control Panel>Network Connections> desni klik na mrežnu i Properties Onda instaliraš IPX (još nešto piše, ali IPX uglavnom, za starije igre je)... Kad instaliraš odeš na Internet Protocol (TCP/IP) stisneš Properties i Use the following IP adresses: Tipkaš: (za prvi komp) 192.168.0.1 255.255.255.0 (za drugi komp) 192.168.0.2 255.255.255.0 Ostale ti netrebaju, te ih nediraš.... Prođeš one Network Wizarda, prvo odbareš Other, zatim da mreža nema pristup na net, Workgroup ime staviš na svima isto npr LAN.....staviš enable file sharing i gotovo.....restartaš kompove i sve radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Tak je podeseno al ne radi. Ma nema veze, glavno da sherani net sljaka. |
![]() |
![]() |
|
|