|
![]() |
#9301 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
A vidim ![]() Takav auto ne postoji, da pojasnim.. imam Ibizu 1,9 TDI 130 KS (imaš takvu i Fabiu, govorimo o malim gradskim autima s dizel motorom koji potegnu do 200 km/h) i jedino što ti u cijeloj prići stoji je potrošnja ako si lagan na gasu,.. sve ostalo je skupo do bola (gume, dijelovi, registracija itd) + kaj su takvi mali auti neudobni na našim rupama i ležećim policajcima posutim cestama za popiz*** Rekao si da imaš na raspolaganju cca 40-43 k kn, skupi još 10 i kupi si novu najslabiju Daciju i vozi se ko čovjek 5 godina (tvornička garancija) bez brige i pameti i onda prodaj i kupi drugu ![]() EDIT: Opaska na potrošnju, mogu voziti s tempomatom po gradu da mi je potrošnja 3-3,2 lit na 100/km no najčešće mi je potrošnja oko 8 lit na 100/km jer čemu toliko konja i okretnog momenta ako nećeš koristiti,.. usput na badnjak sam uspio postiči i svoj osobni rekord u gradskoj vožnji od 12,5 lit na 100/km ![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 05.01.2014. u 22:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9302 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
kupio sam onu navlaku za volan,jer je zadnji rok,ljušti se,al nikako ju navuči,premala je,kaj nisu svi volani više manje isti? kaj trebam kod kupnje reči tip auta ili kaj?
![]() |
#9304 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Sutra mi je registracija pa me zanima u koju osiguravajucu kuću da idem, do sada sam koristio allianz, ali mi na njihovoj stranici po izračunu čini kao da su poskupili cca. 1000 Kn. Mladi sam vozač, do sada nisam imao prometnih nesreća, i nalazim se u Splitu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9305 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
zatraži ponude s više mjesta (osiguravajućih kuća) i onda se cjenkaj s njima. To je sada kao na divljem zapadu. Ja imam zg table i tek 15% i spustili su mi 1300 kuna tako u odnosu na prošlu godinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9306 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
čisto da se ne zaboravi kaje hotheč (apropo jopisovog postanja kako ja mogu skinut razne mercedese) ![]() clio trophy 182 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9307 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Neka ideja je češljati oglasnik s pričom da plaćam punu cijenu u slučaju da je vlasnik voljan samnom otići na neku od stanica za tehnički pregled i u servisu pregledati apsolutno sve (kompresije, podvozje, luft - gdje ga ima, spojiti ga na dijagnostiku), gdje bi dobili koliko toliko objektivnu ocjenu vozila i ako zadovoljava, kupujem. Tako mislim da me neće nitko prevariti, sam pregled je 200kn (AK Siget), što mislim da je ništa u odnosu na ružno iznenađenje kupovine nečega rasturenog. Oni omogućavaju i uvid u stvarnu kilometražu i eto. Novčani limit ovisi o klasi vozila, pa sam tako za Focus, C4, 147 ili Grandea spreman dati svih 5500 eura, no za Corsu ne, jer mislim da se za 4k eura da naći i više nego dobra. Što se Dacije tice, ne znam, nekak mi marka ne ulijeva povjerenje, kao i Daewoo/Chevrolet ili Hyundai.. 1.9TDI mislim da nije comonrail i po mome troši više, jer je ubrizgavanje goriva manje optimizirano, iako, 8l je za 130 konja auto sasvim ok. Zanima me sljedeće, da imate na raspolaganju sva od gore navedenih vozila, razmišljajući u stilu teme, da vozilo troši u granicama, ide sukladno masi i snazi, da su troškovi održavanja što niži i da ima mjesta za dorade i gušt, što bi uzeli? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9310 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
samo sine što za moj video moraš imat 20-30k€, a za ovu poršu par milja jel ![]() btw. porše je u evo magazinu bio nagrđen jer je stavio polu-slick tyres vs. clio koji je imao posebno prerađene mišelinke pe da idu po čistom i kiši što porše nije mogo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9311 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ček malo, Chevrolet/Daewoo i Hyundai ti ne ulijevaju povjerenje, a Opel da? ![]() Chevrolet ti je najvećim dijelom Opel prijašnjih generacija (osim ovih zadnjih modela, makar vjerojatno i u njima ima Opelovih dijelova pošto su pod GM-om. Hyundai je KIA je Hyundai, imamo u užoj familiji jednog i10 i mogu reć sve pozitivno o tom autu. Dacia je Renault. Koriste provjerene motore i dijelove Clia prošlih generacija. Ako moram dat ruku u vatru, prije Dacia nego Chevrolet i Opel.
![]() |
#9312 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9314 |
The mighty pirate
|
Kakva Alfa, kakvi Opeli. Za te novce dobiješ pravi auto. Ja bih ovo uzeo bez razmišljanja da imam 5500 za potrošiti http://www.njuskalo.hr/auti/bmw-seri...-oglas-9125161 Možeš imati praktički full opremu u premium klasi ili snifati opel plastiku (pogledati temu automobili)
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 06.01.2014. u 23:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9316 | |
Premium
|
Citiraj:
Susjed opet ima Daciu, iskreno, kvalitetnije građena od i30, no da s takvim autom idem pokupit neku malu vani, pjevala bi "neću, neću u jugiću" ![]() A za Chevrolet/Daewoo sam prvenstveno mislio na starije modele, Lacetti i slicno, kazem, "Prestigio" ![]() EDIT: A za BMW 3 s oglasa... 300 000km, nema vozača BMW-a koji ga nije terao koliko ide, tok misli je "maaa, šta, pa to je nepoderivo, jel BMW il' nije..", a dijelovi su skupi.. EDIT v2: Zanimljiva su vozila redizajnirana/plasirana oko 2004. godine.. Najviše radi modernog dizajna koji je i za današnje standarde sasvim ok. Focus, Astra H i slično. Zadnje izmijenjeno od: Pawzilla. 06.01.2014. u 23:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9317 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
kak si krenuo potrošit ćeš više novaca dok nađeš pravu veličinu. možda bi ti se više isplatilo obuć volan u kožu. to te košta cca 300 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9318 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Kolega s posla ima i30 1,4, ugradio plin, 170 000 km za 4 godine, više ga ni ne srvisira u ovlaštenom, toči i vozi. Drugi kolega je mjesec dana kasnije kupio Astru 1,4 i također ugradio plin, napravio je 120 000 km i do sad je sve skupa barem tri tjedna bio bez auta jer je Astra bila u servisu. Kad iz prve ruke slušaš njih dvojicu, ovaj s Astrom se s ovim kaj je uzeo i30 spradao možda prvih pola godine.. sad čkomi i proklinje rvacki mentalitet koji voli švabe. Opet ponavljam, ako si sam bez obitelji, ako ti treba auto da se prevezeš od točke A do B, kupi Daciju.. ak se hoćeš kurč** pred komadima u birtiji kupi BMW M3 i pij čašu vode na slamku umjesto coffe ili pive. Kaj se komada tiče, jednako ti je.. jedne te neće zbog Dacije, druge kaj nemaš uz M3 više ni kune u džepu ![]() PS. Da, motor je 1,9 TDI PD,.. ovi novi 1,6 i 2,0 TDI CR (pogotovo 1,6) su smijeh od motora koji se ugase kad krećeš ako nisi dao dovoljno gasa, hebo te takav dizel ![]() PPS. I našo si auto-stanicu gdje ćeš vršiti kontolni pregled auta ![]() ![]() PPPS. Jel tebi treba auto da se voziš ili da ga rastavljaš i sastavljaš? Meni se održavanje auta svodi na dotakanje tekućine za pranje stakla i jednom godišnje otpeljati auto na servis.. za rastavljanje i slaganje imam Lego kocke ![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 07.01.2014. u 01:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9320 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() Pusti one priče da je bmw iz 2003. sa 300 000km u boljem stanju recimo od forda/opela iz 2008.g sa 80 000km |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9321 | |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
da je po meni dobar odabir za fukodrome, a ne brini što će mala reć, jer svaka će te pročitat odmah. Šta ti misliš da pi*** ne zna što košta, a što corsa? Sa 10g starom corsom, focusom i sl, možeš očarat samo sifilis i gonoreju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9322 |
The mighty pirate
|
Kod BMW-a je najteže muljati s kilometražom. Bilježi se na desetak mjesta u autu, među ostalim i u sva 3 ključa. Ne kažem da se ne može, ali košta toliko da se uopće ne isplati, a i velik je rizik. Pošto imam dosta poznanika u BMW-u, a i u nekom 5-godišnjem planu mi je E46 cabrio ili ovakav compact s M opremom, raspitao sam se o svemu. Nije BMW bauk, održavanje ne košta ništa više od "običnih" brendova. Nedavno sam čak i čitao usporedbu cijene održavanja različitih modela. Potrošni dijelovi i ruke u ovlaštenim servisima za novi BMW 3 koštaju manje ili jednako kao za jedan Citroen C4, Renault Megane i Ford Focus. Ovaj 320d ima jednu veliku prednost s obzirom na kilometražu....nova turbina što je najveći trošak na dizelima ako ode. Ima originalne felge, unutrašnjost nije pohabana, nije spuštan, nema rejsing oznaka i ostalih gluposti po kojima prepoznaš semafor rejsere. Čini se da je vlasnik ipak malo ozbiljnija osoba jer auto izgleda stock što osobno prvo gledam kod BMW-a
![]() |
#9323 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
jedno pitanje za znalca, autora teme a i ostale; vozim kantu koja na cca. 1000km potroši cca. 1l ulja - iz tog razloga stavljam neko smeće (Lotos 10W40 - jeftino da jeftinije ne može i to je OK) a u karter stane nešto manje od 3l ukupno ulja. Ulje/filter mijenjam sam. Međutim, to mi se nikako ne da baš i sad slijedi pitanje; dali se može poistovjetiti nadolijevanje veće količine ulja (cca. točim litru kada šipka označava polovicu) izmjeni cijelokupnog sadržaja ulja unutar kartera? Ili se ipak smeće taloži unutra i ne može nikako van (sagorijevanjem) osim otpuštanem šarafa na dnu?
![]() |
#9325 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
prvo, sta se tice potrosnje ulja - koliko auto ima km i kakav je eko test? drugo, taksiji po saudijskoj arabiji samo to rade - dolijevaju ulje i ne mjenjaju filter. Ja to ni u ludilu na svom autu nebi radio jer se ulje pregrijavanjem pretvara u gelastu masu koja se talozi na dnu i u konacnici moze sje*at pumpu ulja i zacepit filter, itd, itd.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9326 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Koji auti si relativno jeftini s rezervnim dijelovima? Interesiraju me za dizelaše, konkretno za VW Polo, Škodu Fabiu, Ford Fiestu i automobile sličnih gabarita ![]() Zadnje izmijenjeno od: domis. 07.01.2014. u 14:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9327 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Fabia SDI je jako jeftina, u prvom redu jer ima pretpotopni atmosferski dizel motor koji je neunistiv (i uzasno bucan i uzasno trom) i jer je cijela konstrukcija auta jednostavna i minimalisticka. Najveci "problem" su prednji selen blokovi jer su neadekvatni - ljudi to rjesavaju sa stavljanjem selena od jacih modela. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9328 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Selenia HPX 20w60 dosta smanjuje potrošnju ulja, al nije baš za niske temp. |
|
![]() |