|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
General protection fault
Pozdrav! Prije sam imao grafičku Ati Radeon 7000 SE i Asus matičnu ploču i nisam imao nikakvih problema. Svaki put kad pokrenem igru Brothers In Arms - Road to Hill 30 izbaci me iz igre i dobijem grešku General protection fault! To mi se počelo događat i sa igrama koje sam prije mogao bez problema igrati kao što su COMMANCHE 4 i STAR TREK ELITE FORCE 2. Stavio sam najnovije drivere za chipset i za grafičku,isto tako sam smanjio u biosu AGP Aperture size sa 128 na 64,( opcije su od 32 MB do 1 GB ),memorija je kingmax 2x256 Mb, stavija san je u Dual Channel mod,probavao sam sa različitim latencijama,također san fleša bios,ali ništa od toga ne pomaže pa ako mi tko može pomoći bio bih zahvalan.Hvala! OS: Windows XP Professional Service Pack 2 Procesor: AMD Athlon Thunderbird, 1073 MHz Matična: Gigabyte GA-7VT880(-L) Chipset: VIA Apollo KT880 Grafička: ATI RADEON 9550 (128 MB)Sapphire Memorija: Kingmax 2x256 MB DDR SDRAM (Dual Channel) Monitor: Maxdata Belinea 10 20 10 [15" CRT] Hard: IBM-DTLA-307030 (30 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) Dvd: TOSHIBA DVD-ROM SD-M1712 (16x/48x DVD-ROM) Modem: Intel(R) 536EP Modem Bios: Award Modular BIOS v6.00PG (GA-7VT880 F9) Zvučna: Creative SB PCI128 (CT4815) Sound Card VIA AC'97 Enhanced Audio Controller 3DMARK2001 SE rezultat: 6568 Zadnje izmijenjeno od: kwan. 15.08.2008. u 14:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
si možda kaj clockal ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Cheats? Meni se par puta desilo da prilikom koristenja cheat-kodova dobijem isti error. Ili probaj sa drugim drajverima.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
AGP Apreture bi ti trebao biti 256 ii 128 jer se tu radi o količini memorije koja se prioretizira za VGA BIOS cache - i to samo ako je plug and play stavljen na Yes i/ili ako ti je mapirana (VGA BIOS Cachable u BIOS-u) video RAM memorija na opciji NO. AKO je Yes windowsi se ne obaziru na BIOS postavke ako je no Windowsi isključivo slušaju matičnu ploču u čitanju i rasporedu hardverskih resursa. No to si vjerovatno znao. Promjena grafičke ti je uzrokovala da ti grafička radi brže a kako ima i znatno više memorije dešava se da ti puno više podataka baca puno brže prema ostalim komponentama. Prvu stvar koju bi ja napravio je da butaš u safe mod, deinstaliraš grafičke drajvere, reinstaliraš direct X 9c i ponovo butaš u windowse. Stavi Omega ili Catalist drajvere (preporučam omegu). Moguće je da ti je SP2 prepisao nešto (problem još od NT-a) ali kako neznam kad si ga stavio, isključujem tu mogućnost. Ako je i dalje isti problem radi se o ini fajlovima unutar igara tako da bi ih samo trebao reinstalirati jer ti pozivaju instrukcije za grafičku koju ova nova ima drugačije riješeno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
probat ču pa čemo vidit! hvala! |
![]() |
![]() |
|
|