Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.12.2013., 12:02   #8881
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor fishkal Pregled postova
Auto je počeo plavo dimiti i kod jačeg dodavanja gasa nešto struže iz područja motora. Nije još rastavljen, sad idem do majstora jer je dijagnoza za sad postavljena pregledom u leru

E pa to te pitam, ne mora nužno uvijek bit odmah ono što je pretpostavka na temelju kratkog pregleda.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2013., 12:39   #8882
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Auto je počeo plavo dimiti i kod jačeg dodavanja gasa nešto struže iz područja motora. Nije još rastavljen, sad idem do majstora jer je dijagnoza za sad postavljena pregledom u leru
Vrlo vjerojatno turbina. Skini cijev koja ti ide sa intercoolera na usisnu granu, ako je masna iznutra, turbini je razlohan impeler pa pušta ulje.

Inače, to je posljedica tipa vožnje " moj TDi troši manje od 5/100". Turbina se mora razvrtit, a isto tako i ohladit prije gašenja auta. U protivnom i nije neka ušteda s obzirom da je reparacija varijabilne turbine cca 3KKn, a ovim sistemom vožnje uz lošu sreću možeš zatući po jednu svakih 30KKm.

Zadnje izmijenjeno od: [GOW]Nec. 13.12.2013. u 13:31.
[GOW]Nec je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2013., 12:48   #8883
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Evo update situacije. Dakle jutros upalim auto i sve normalno. Odem majstoru i on veli da po opisu mu sve vuče na turbinu, ali da po ovome što sad vidi ne vjeruje da je turbina problem.

Uđe on u auto, malo ga provoza i daje gasa i na kraju veli je auto bio zagušen i da se nakupilo pizdrija po turbini. Veli da je dimio dok to nije zgorilo i da je sad sve ok. Kaže da bi i dalje dimilo i trošilo ulje da je problem s turbinom. Otišao sam do još 2 majstora i svi isto pričaju. Ne znam više kaj da mislim.

Evo sad sam vozio 20 km i auto normalno vozi.
Staro 13.12.2013., 13:33   #8884
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Je'l rošta još ili ne više? Jedini siguran način da saznaš je iscijediti intercooler. Ako u njemu ima nataloženog ulja, sve je jasno.
Staro 13.12.2013., 14:05   #8885
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Evo update situacije. Dakle jutros upalim auto i sve normalno. Odem majstoru i on veli da po opisu mu sve vuče na turbinu, ali da po ovome što sad vidi ne vjeruje da je turbina problem.

Uđe on u auto, malo ga provoza i daje gasa i na kraju veli je auto bio zagušen i da se nakupilo pizdrija po turbini. Veli da je dimio dok to nije zgorilo i da je sad sve ok. Kaže da bi i dalje dimilo i trošilo ulje da je problem s turbinom. Otišao sam do još 2 majstora i svi isto pričaju. Ne znam više kaj da mislim.

Evo sad sam vozio 20 km i auto normalno vozi.
Peta na 90 i poklopi gas do pola dok ne krene ubrzavati i pusti kad dosegne 95-100 i tako nekoliko puta jer se tako motor najlakše optereti i imaj to praksu raditi svaki put kad si na otvorenoj cesti.
Priče o trećoj brzini i gasu do poda ostavi za druge.
Nakupila se čađ odnosno koks od kilave vožnje. Postoji i opcija da čistiš turbinu, realna cijena je oko 100€, ali ako su dvojica rekla da nema potrebe ništa dirati onda nema.
I ubuduće obavezno zagrijavati motor jer takve motore ubijaju locco vožnje od nekoliko kilometara bez da se stignu zagrijati i vozi auto agresivnije, poklapaj prvu i razvrti treću, neće mu ništa bit.
4 mjeseca sam palio ujutro auto u 6 i čekićao je na cesti do pol 8 da koliko toliko zgrije kabinu jer sam vozio malenu na čuvanje prije posla. Auto nije nikud išao izvan grada tu zimu. Na proljeće izađem na otvorenu cestu i na prvoj ravnici poklopio gas u pod a iza mene u retrovizoru -nevrijeme-, nisam vidio nikog iza sebe i u retrovizorima crni oblaci Nekoliko dana agresivnije vožnje i oblaci se više ne pojavljuju, šteta jer mi je bilo baš fora poklopit gas u pod kad mi se netko naljepi na zadnji kraj i doslovno nestane u retrovizoru od dima.

Zadnje izmijenjeno od: Juan. 13.12.2013. u 14:10.
Staro 13.12.2013., 14:55   #8886
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Ja svojeg uvijek fino razvrtim i gazim kad je zagrijan, nakon 330k km nema problema. Bio na pregledu, turbina u super stanju, sve super. Ne dimi, ne troši ulje... A isto Renault. Jedino kaj je potrošnja veća za litru od onih koji kilavo voze.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2013., 15:31   #8887
dzajko
Premium
Moj komp

dzajko's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Gdje se može nabaviti ona guma od držača navigacije, šta se priljepi za šoferku, pošto mi je ova oslabila i više ne drži?
dzajko je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2013., 17:00   #8888
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Evo mi u Zaku u karkovcu napravili dijagnozu, zaštopan egr. Sad ga čiste.

Inače, već 2 mjeseca mi lagano proklizava lamela kad jako dodam gas, tako da se otad kilavim po cesti. Malo sam ga po autoputu propuhao pred mjesec i pola i to je to.
Staro 13.12.2013., 18:06   #8889
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Uh, kreni skupljat pare za set kvačila...
Ako se ne varam, za Clia je oko 600kn? Valeo.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2013., 18:09   #8890
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
meni je iskreno žao što mi je prošla garancija pa obavljam servise sa strane jer mi fale iskustva sa zakom... ono ozbiljno kad slušam ekipu kako se hrva sa tim hebenim servisima, ono meni su bile sretne subote kada sam išao u zak
syss je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2013., 19:01   #8891
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

gdje kupit čeličane za fiestu,na njukalu ih nema baš..a da bude što jeftinije..15"
Staro 13.12.2013., 19:05   #8892
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma odi kod prvog vulkanizera i traži 15" čelične sa xxx puta x razmakom (ne znam za fiestu koje su).
Staro 13.12.2013., 19:55   #8893
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Evo mi u Zaku u karkovcu napravili dijagnozu, zaštopan egr. Sad ga čiste.
Imaš sreće ako je samo to
Makar malo čudni simptomi za egr.
Koji je to točno motor?
Ja sam to diplomirao na mojem dciu, egr čišćen jedno dva puta (imaš moj tutač sa slikama na renault forumu kak se to radi), nakon toga negdje na 120 kkm kad je egr riknuo isti zaštopan, na tim 1.5 dci može se uz minimalne preinake malo zarotirati tako da se ne poklope rupe i stvar riješena, ispušni plinovi više ne idu na usis. Kod mene tako vozi već 65 kkm, nikakvog dima, auto ide odlično.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2013., 20:40   #8894
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor MuroF Pregled postova
gdje kupit čeličane za fiestu,na njukalu ih nema baš..a da bude što jeftinije..15"

Kako nema?
Traži pod razmakom rupa, npr. 4x108 i sl.
Pazi na razmak rupa, promjer centralne rupe i offset, tj. potraži te vrijednosti na netu za svoj auto i prema njima traži felgu. Mi

BTW: čestitke na izboru, izabrali ste najbolji i puno sretnih km želim. Boja je A1 i to je ono što cijenim - hrabrost prema nečem što ne bi svatko izabrao.
Staro 13.12.2013., 20:49   #8895
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Ja svojeg uvijek fino razvrtim i gazim kad je zagrijan, nakon 330k km nema problema. Bio na pregledu, turbina u super stanju, sve super. Ne dimi, ne troši ulje... A isto Renault. Jedino kaj je potrošnja veća za litru od onih koji kilavo voze.

Što je najveći paradoks, ja sam primjetio da mi potrošnja nekom umjereno agresivnom vožnjom čak i padne katkad jer ubrzanja kraće traju a auto najviše troši pri ubrzanjima.
Sad sam se išao vozati i nakon 30 minuta kilave vožnje po ovoj klizavici temperatura motora 80. Ovim putem bih pozdravio sve vlasnike save eskimo jer sam ove sezone i ja vlasnik istih, kad sam kupio sadašnji auto vlasnik je mjesec dana ranije stavio nove save s3, naravno iz interspara - baš za mene.
Gume su na masnoj cesti katastrofa, vjerujem da bi uspio prešaltati prvu/drugu/treću da vrti na mjestu na masnoj cesti sa isključenim esp.
Staro 13.12.2013., 21:00   #8896
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Kako nema?
Traži pod razmakom rupa, npr. 4x108 i sl.
Pazi na razmak rupa, promjer centralne rupe i offset, tj. potraži te vrijednosti na netu za svoj auto i prema njima traži felgu. Mi

BTW: čestitke na izboru, izabrali ste najbolji i puno sretnih km želim. Boja je A1 i to je ono što cijenim - hrabrost prema nečem što ne bi svatko izabrao.
hvala

a znam,al htio bi original ford,da paše sve,ima da pašu rupe dosta njih,ali ne paše centralna,ET itd..
Staro 13.12.2013., 21:02   #8897
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

to buš platio maltene ko alu
Staro 13.12.2013., 21:09   #8898
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

našao na njušci za 900kn ,sutra ću pitat ,ako je tak,imat 2 alu seta
Staro 13.12.2013., 21:27   #8899
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Netko je gore napisao da sa normalnom (cesto puta prevedenom kao brzom) voznjom auto po gradu trosi manje.

Dobro jutro.

Kilavom voznjom i masturbiranjem nad board computerom koji pokazuje trenutnu i/ili krivu prosjecnu potrosnju samo nervirate sve ostale i kao free bonus koljete si aute. Zivim za taj dan kad ce murja pocet kaznjavat poludebile na semaforima koji ostavljaju po 15m razmaka kod kretanja i voze/krecu bez gasa.

Ovim putem svim takvima povodom blagdana i festivusa zelim sto prije krepavanje turbine i što više problema sa autima kako u privatnom tako i poslovnom zivotu.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2013., 21:30   #8900
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor MuroF Pregled postova
našao na njušci za 900kn ,sutra ću pitat ,ako je tak,imat 2 alu seta

Moj savjet - ne alu jer za te novce ćeš dobiti samo iskrivljene, oljuštene ...
Probaj se kod slovenaca raspitati za nove, mislim da se vrte oko 50€ komad.

EDIT: 40€ komad, isplate se već nakon 3 godine jer svake godine mijenjaš 2 puta gume i svaki put 200 kuna.

http://www.vulkanizerstvo-lasic.si/p...rand=34&type=4

Zadnje izmijenjeno od: Juan. 13.12.2013. u 21:43.
Staro 13.12.2013., 21:54   #8901
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Ovim putem bih pozdravio sve vlasnike save eskimo jer sam ove sezone i ja vlasnik istih, kad sam kupio sadašnji auto vlasnik je mjesec dana ranije stavio nove save s3, naravno iz interspara - baš za mene.
Gume su na masnoj cesti katastrofa, vjerujem da bi uspio prešaltati prvu/drugu/treću da vrti na mjestu na masnoj cesti sa isključenim esp.
hello! my name is burko and i have something to confess........... .

nego, da, da i da. katastrofa se ponasaju, unazad ~dva tjedna stvarno pazim kako skrecem, kada cu kociti, moram laganije startati jer sve kontra rezultira klizanjem.

iako, jucer sam bio kod mehanicara koji mi prakticki od prvog dana servisira auto i on kaze da po ovakvoj cesti ti prakticki niti jedna guma nece previse pomoci. jednostavno je cesta masna/mokra/hladnjikava/bljutava i to je to, nema pomoci.

mislim ok, vjerujem da ima i boljih guma od save po ovakvim uvjetima, ali one su svejedno uzete za (barem ja tako gledam) da po snijegu odraduju posao, a ostatak zime - sluze koliko mogu.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2013., 22:04   #8902
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
hello! my name is burko and i have something to confess........... .

nego, da, da i da. katastrofa se ponasaju, unazad ~dva tjedna stvarno pazim kako skrecem, kada cu kociti, moram laganije startati jer sve kontra rezultira klizanjem.

iako, jucer sam bio kod mehanicara koji mi prakticki od prvog dana servisira auto i on kaze da po ovakvoj cesti ti prakticki niti jedna guma nece previse pomoci. jednostavno je cesta masna/mokra/hladnjikava/bljutava i to je to, nema pomoci.

mislim ok, vjerujem da ima i boljih guma od save po ovakvim uvjetima, ali one su svejedno uzete za (barem ja tako gledam) da po snijegu odraduju posao, a ostatak zime - sluze koliko mogu.
Kakva je cesta sad u Sk nije mi ništa čudno jer je po kvartovima asfalt suh a u centru su sve ceste baš masne - black ice. Penjao sam se uz Novi most - u trećoj s poklopljenim gasom provrtio na 60 loveći semafor koji pušta samo 3 auta.
Ne vjerujem da su i druge gume osjetno bolje jer su ovo doslovno najgori uvjeti koji mogu biti, ali za save sam otprije informiran da su lošije na mokroj cesti. Prošle godine vozio wintersport i isto nisu bile sjajne u ovim uvjetima ali se ne sjećam da su bile ovoliko lagane za provrtit.
Staro 13.12.2013., 22:33   #8903
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

oh, penjanje na tobogan i kocenje na semaforu gore, desno za grad i ravno na zagrebacku je sada vrlo delikatan posao .

Staro 13.12.2013., 22:57   #8904
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Nije ni u Zg nest bajno. Isal sam vecreas sa Suzukijem i magletina je ogromna i cesta je skliska. Par puta mi se cak i zadnji pogon upalil kaj je pouzdan znak da je opasno. Gume su ok, za polovnjace, ug7+. Zanimljivo da se naslo idiota koji su mi se vozili na guzici i kad sam isal i kad sam se vracal doma a normalno se vozim s obzirom na sve.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2013., 00:03   #8905
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Zanimljivo, vozim ug8 stare godinu (cca 3000km imam na njima) dana i auto ide ko po tracnicama, to da se sve gume lose ponasaju je samo utjeha za vozace Save. Prije dvije godine sam montero 3 vozio, isto mokro je bilo bez ikakvog proklizavanja.
Prije cca 5 godina sam isto vozio savu s3, to je polu proizvod, ne kuzim kako je uopce dosla na trziste kad valja samo po snijegu.

Zadnje izmijenjeno od: Bono. 14.12.2013. u 00:09.
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2013., 00:21   #8906
sale001
Premium
Moj komp

sale001's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
I ja imam ug8 stare godinu dana i mogu reci da ne drze bas nesto posebno na ovak skliskome... Bar u 205/55/16 dimenziji. Recimo puno vise povjerenja imam u ug7+, doduse u 185/60/14 dimenziji.
sale001 je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2013., 01:03   #8907
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor sale001 Pregled postova
I ja imam ug8 stare godinu dana i mogu reci da ne drze bas nesto posebno na ovak skliskome... Bar u 205/55/16 dimenziji. Recimo puno vise povjerenja imam u ug7+, doduse u 185/60/14 dimenziji.

S dosta strana sam čuo da je UG8 lošija od UG7+, imam ug7+ u 175/65 i isto se guma pati tako da ne vjerujem da se ijedna guma nosi s ovim uvjetima sigurno i naivno je imati povjerenja u gumu kad je na cesti doslovno tanki sloj leda.
Staro 14.12.2013., 01:18   #8908
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Apsolutno se slažem, ljudi ponekad malo previše zabrijavaju gledajući testove i kad imaju previše povjerenja u elektroniku za koju misle da je svemoćna. A zakoni fizike se ipak nemogu prevarit.

Citiraj:
Autor sale001 Pregled postova
Logično da ti je bio bolji grip s užim gumama na snjegu/ledu.
Staro 14.12.2013., 02:01   #8909
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Kod mene su UG7+ cetvrtu godinu, 206/60/16 i ja zadovoljan. Normalno da ni jedna guma ne drzi cestu kak spada kad je led i slicno ali onda se i drugacije vozi. Jos sam najmanje zadovoljan na snijegu iako su i tam jako dobre.
Na novom autu su UG8, nove i za sad nemam zamjerki. Imaju dosta jak otpor i zbog toga potrosnja malo porste i osjetno je sporiji na autoputu al to bu se vjerojatno malo poboljsalo s kilometrima posto su jos uvijek prenove. Nisu ni prebucne kao neke kaj sam imal prije. Uzel sam ih samo zato jer su mi sedmice odlicne a ove su im dosta slicne i jako dobro prolaze na testovima. Bil je i dobar popust pa nisu bile preskupe.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2013., 07:03   #8910
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
to da se sve gume lose ponasaju je samo utjeha za vozace Save. Prije dvije godine sam montero 3 vozio, isto mokro je bilo bez ikakvog proklizavanja.
ne govorimo o mokrome . ali ajd, ako ti je lakse - Sava je smece od gume, nebi ju nikome osim sebi ikada kupio .

mislim, pricamo o uvjetima gdje svi proklizuju. eto ti Jauna, po sisku je jebenica voziti kada ti se ispod nogu klize u cipelama/tenisicama . prva ulica, novi most, stari most, bolnicko brdo......... svaki dan imam rutu kroz cijeli grad, jednostavno je cesta bljutava.

no kako rekoh, vjerujem da ima i mora biti boljih guma od save po ovakvim uvjetima, ali ruku na srce - uvjeti su stvarno losi.

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na