|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Dooooobar CMOS problem
Dakle: CMOS checksum error - Defaults loaded. Malo sam tražio po netu i tak, uglavnom se spominje slaba baterija (nije slaba izmjerio unimerom 3,2V), a i probo sam drugu stavit. Sve prepozna (primary i secondary slave i master) i memoriju, i onda mi izbaci onu poruku. I naravno pise F1 continiue, Del to enter setup, ali tastatura ne radi (probo sam s 3 tastature na PS2 i na USB portu, dakle neispravan USB i PS2 port ispadaju). Dal neko zna u cem je problem??? Kad podiže sistem izbaci 2 tona: jedan kratki i jedan malo dulji, oba su isprekidana (onak brzo, cca F=10Hz onak trrrrrr, trrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ![]() Uspio sam nac na netu da je problem: ili je otiso CMOS, ili je slaba baterija ili nemre inicijalizirat setup (valjda setup CMOS-a jer ne pise koji). Ajde ljudi help plz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
da ti nije možda ispao clear cmos jumper? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
zaboravio napomenuti matična je Abit NF7-S (mislim da je jos pod garanicjom) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2003
|
ja imam isti problem kao i vampir tj imam problema s cmos samo sto ja nemam garanciju na maticnu te za napomenuti je da nemam cmos jumpera jer ga nije ni bilo serijski kada sam dobio kompjuter. ja bih vas molio ako mi moze netko postati link na kojem je objasnjeno kako da se napravi flesh biosa i ako je u pitanj onaj drugi problem koji je naveden kako da njega rjesim. unaprijed zahvalan |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
nakon malo zajebancije sa baterijom i drugim stvarima dosao sam do toga da sada hoce da se pokrene do windowsa koji se odmah yablokiraju i naravno tipkovnica ne reagira kao niti mis koji daje znak da je aktivana ali nemogu ga pomaknuti |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
da sada mogu uci u buis jer sada radi i tipkovnica samo neradi mis. po mome i windowsi rade uredu jer kada se oni upale antivirusni program se otvori i zatvori kao i uvijek te sa tipkovnicom mogu surfat po hard disku te ga mugu i ugasit i restartirat sa tipkovnicom ali samo mi sada mis ne radi a ispravan je. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Mogući problmi... 1)Prejak overclock 2) Ploča s bugom (bio je pun net toga sa soltek nforce2 chipsetom (Cold boot) A vidio i kod kompića... Desava se to kad potpuno ugasis komp (na šalter od napajanja) ili i kod softwareskog gašenja...
__________________ |
![]() |
#12 |
Registered User
|
to mi se dogadja bez obzira kako da ugasim kompjuter tj dali softverski ili na prekidac iza. mis je yiv jer on ima signal u sebi i kada ga pomaknem ne mice se kursor . sto se tice maticne ona je asrock a procesor amd sempron 2600 plus orginal tj nije diran nista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |