|
![]() |
#8851 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Kako je to danas koliko god razglabali sve ista razina kvalitete, odnosno kupuješ samo razinu dojma kvalitete i dizajn, definitivno bih izabrao ford fiestu jer je valjda prvi auto unatrag 10 godina koji me stvarno oduševio izgledom, nakon grande punta koji mi je još uvijek dizajnerski najljepši auto svoje klase u zadnjih 20 godina ako ne brojim nezaboravni civic eg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8852 |
Premium
|
Gledam sad sve te nove prijedloge za registarske oznake na automobilima. Pa zar ne bi bilo najjednostavnijer samo na postojeće dodati plavu EU zastavu i gotovo, barem će nam uskratiti muke plaćanja novih prometnih dozvola. Nije tih parsto kuna što će svaki vlasnik vozlila morati potrošiti, ali već sam umoran, kao i većina od toga da netko ubere milijune zato jer se nije moglo logično razmišljati. Šta me briga što zagrebačke aute razbijaju u Splitu i suprotno, toga će uvijek biti bez obzira bio auto pod oznakom ZG, ST ili nekim kodnim brojem. Nismo država u ratu pa da se moramo skrivati jedni od drugih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8855 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
rio mi je unutra zakon,jako lijepa komandna ploča.
![]() |
![]() |
#8856 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8857 | |
Premium
|
Citiraj:
Nedostatak je što kao vlasnik pri prodaji nisi obavezan dati registraske oznake, odnosno možeš ih pokloniti ako želiš a dosta ljudi upravo želi zadržati stare brojeve. Bez obzira što brojevi možda ostanu, papire moraš mijenjati radi promjene vlasnika i mjesta prebivališta a to je isto trošak. I jedna teorija: vrlo malo ljudi iz Zagreba kupuje auto u Šibeniku i suprotno. Stoga takva teorija koju nam netko prodaje ne prolazi kod vozača/vlasnika vozila, jer će se samo na pločicama okrenuti 70 kn * cca 2 000 000 vozila + zarada na prometnim dozvolama, ne znam kolika im je cijena, mislim da je isto tu negdje. Zašto ako je dovoljno samo od sad štampati nove pločice sa istim sustavom obilježavanja na koje se mogu dodati samo plave naljepnice s EU zvjezdicama, stare pločice nek se vkoriste dok se vozila ne odjave s tim da se onemogući prijenos postojećih brojeva na na drugo vozilo. Trošak = 0 kuna i za narod i za državu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8859 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8861 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8862 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Mene zanima zasto KIA toliko istice da je njihovo jamstvo prenosivo na drugog vlasnika. Jer to samo marketinski trik ili stvarno kod drugih jamstavo nije prenosivo? Logiku na stranu. Zanima me konkretno dal se prizna ili ne a ne dal bi trebalo ili ne. Sad sam malo to pronjusko i izgleda da je standardno jamstvo prenosivo a ova dodatna tipa produzena i sl. nisu. Tak je bas kod nekih dok drugi kao KIA i to prenose. Rio je po dimenzijama i konforu vise neki manji kompakt nego supermini kao Fiesta. Meni je i nutra i vani bolji ali to je stvar ukusa. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 12.12.2013. u 20:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8863 |
Premium
|
evo je http://www.crv.hr/component/expautos...286-Fiesta/872 a valjda jer ih vlasnici ubrzo prodaju ![]() zanemarivo je veća,nije fiesta uopće mala,solidno mjesta,u kia-i je lik naporan ono,ko oni prodavači rabljenih iz američanskih filmova,a prodaja im ide nenormalno,prodaju par kom dnevno,lager im skoro pa prazan.. a lik iz toyote ne pušta ni lipe,pa je pala fiesta.
![]() |
#8865 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8866 |
Premium
|
cura je kupila,ne ja ![]()
![]() |
#8868 |
Premium
|
![]() |
#8869 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Dobio danas poklon za Božić od svog Clia II dCi. Turbina je dala sve od sebe. Koja je opcija najbolja, reparacija, polovna ili nova s britanskog ebaya, vidin da ih ima po 180 funti.
![]() |
#8870 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
A to sa ebaya su prije bi rekao reparirane nego baš baš nove za tako malo novaca, ali ako imaju nekakvu garu onda ok, jer sumnjam da će ti itko kod nas od provjerenijih majstora za turbine reparirat za toliko love. Nazovi njih par pa vidi što kažu - imaš Pinjušića, Purića, turbine-servis, to ti je sve u Zg, te zadnjih par godina dosta ljudi vozi u BiH, u Banja Luku, turbo servis Martinović, ekipa s kojom mi radimo kaže da je jeftiniji nego zg majstori, i konstantno radi dobro, za razliku od npr Pinjušića koji nekad odradi odlično, a nekad turbina vrisne 20k km od reparacije...
![]() |
![]() |
#8871 | |
Premium
|
Citiraj:
RIjetko kojemu autu osim Punta pašu tak gore svjetla od iza, al njoj su fantastično složena. Samo gas |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8872 | |
Premium
|
Citiraj:
MIslim da ti je reparacija najbolje opcija, šogi je na TDI-ju Passatu dao svoju, a dobio repariranu za nekih 400 ili 500 ojra, ne sjećam se više. Za 180 funti, teško da je i dobro reparirana, ok to su male turbinice. Jel znaš možda čija je turbina (IHI, Garett) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8873 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8876 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Auto je počeo plavo dimiti i kod jačeg dodavanja gasa nešto struže iz područja motora. Nije još rastavljen, sad idem do majstora jer je dijagnoza za sad postavljena pregledom u leru
![]() |
|
|