Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.12.2013., 08:37   #8821
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
zna se di se ne ide... agram korporacija.

http://autoklub.jutarnji.hr/chevrole...urope/1145858/

TIMATER odluke

super dakle sada vlasnici cruza se mogu baciti na cjenovno pandansku corsu bez opreme... jea rajt.

Zadnje izmijenjeno od: syss. 11.12.2013. u 08:45.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 09:02   #8822
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
A bolje i tak da ne uđu u veće dugove
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 09:09   #8823
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Sad će Hyundai/Kia dobit krila jerbo će njih kupovat potencijalni kupci Chevya.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 10:05   #8824
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Koja su to osiguranja?
Nitko ne zeli ni zucnut da ocrni, a kamoli da pohvali neko osiguranje ovdje.
Da, to i mene zanima, tu svi nešto kao znaju, a kad treba reći, šute. Ajde, istresite vreću da znamo gdje osigurati ili ne auto.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 10:22   #8825
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Kaj ti vrijedi da imaš najbolje osiguranje na tržištu kad te lupi neko ko ima najgore? Ne naplaćuješ štetu od svog, nego od njegovog.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 10:24   #8826
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Da, to i mene zanima, tu svi nešto kao znaju, a kad treba reći, šute. Ajde, istresite vreću da znamo gdje osigurati ili ne auto.
Pa opće je poznato da se Euroherc/Jadransko izbjegava pod svaku cijenu.....Em neplaćaju na vrijeme, em te sjebu di mogu......znam situacija di te neko pobere, ti ni kriv ni dužan a oni ustvrde da je krivica fifty fifty....

Iz svog osobnog iskustva znam (točnije ženinog), u vožnji se neki lik naslonio na ženin auto i nabacio šturu......žena je zapamtila rege i zvala murju...odmah su došli i napravili zapisnik....lik je naravno imao AO u Eurohercu i odbijali su isplatiti štetu jer kao nije dokazano da taj njihov osiguranik kriv..?!?!?!!?....mislim ono ne da nije kriv nego je i pobjego sa mjesta nesreće....ali ajde nakon više od pola godine natezanja su se ipak smilovali i isplatili lovu....da stvar bude bolja bila je ful mala cifra.....kaj bi bilo da je cifra bila veća....

Čak je i meni palo napamet da prvu godinu kad sam kupio auto uzemem euroherc i nakon toga sljedecu godinu odem od njih sa tim bonusom ali jednostavno se nisam na to mogao odlučiti...

Iako čujem da neki koji su dobili masne popuste, sljedece godine su im bili ukiniti....neznam da li je to istina
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 10:25   #8827
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Nebitno, tj nije vrijedno polemike, jer od nas 100 tu može nas 100 imati negativnih iskustava sa svakim osiguranjem u hr, i drviti o tome kako su preloši ovi ili oni.
No upotrebom zdrave logike i guglanja može se lako doći do nekih zaključaka.
Ili hoćeš da ti napišem mane svih iole vrijednih spomena osiguranja u hr? Onda će se opet naći netko 'mudar' pa imati svoju teoriju jer mu je stričeve tetke bratića nećak bio pijan pa morao platit isplaćenu štetu ali on smatra da nije kriv itd. Imam hrpetinu primjera iz prakse, tako da bolje ne bih o tome detaljnije.

Eto, o ovome ja:
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Em neplaćaju na vrijeme
Totalna glupost, laž, neistina; već nekoliko godina, fyi, ti je dio zakona o osiguranju u Hr, da se pravno riješena šteta MORA isplatiti u tekućem mjesecu, tj mjesecu kad je šteta pravno riješena, točnije 15-30 dana je maksimum zakonski, a kazne za nepridržavanje su astronomske
No, as i said before, uvijek će se nać teoretičari...
Staro 11.12.2013., 11:15   #8828
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Imao sam 2 nezgode, stranac i neregistrirani auto, sve je riješeno, uz malo duže čekanje zapisnika od policije. 2 najgore moguće situacije uz malo požirivanje preko telefona i odlaska u policiju po zapisnik. Tako da se slažem s jopisom, ako je sve "crno na bijelo" isplate idu relativno brzo. Veći mi je bio problem čekanja zapisnika i nošenje papira uokolo...

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 11:19   #8829
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor domy1 Pregled postova
Imao sam 2 nezgode, stranac i neregistrirani auto, sve je riješeno, uz malo duže čekanje zapisnika od policije. 2 najgore moguće situacije uz malo požirivanje preko telefona i odlaska u policiju po zapisnik. Tako da se slažem s jopisom, ako je sve "crno na bijelo" isplate idu relativno brzo. Veći mi je bio problem čekanja zapisnika i nošenje papira uokolo...
Upravo tako. Pogotovo ako ti se, kao meni, prometna za koju nisi kriv ni najmanje, te je drugi sudionik pobjegao, dogodi usred Splita u pol 7og mjeseca. Sitno preko 2 mjeseca sam samo čekao policijski zapisnik...
Problem je što ekipa nema pojma o pravnoj strani nezgode, i onda drobi kak ih osiguranje zakida i oteže, a šteta se isplaćuje u roku odmah kad je sve pravno čisto....
Staro 11.12.2013., 11:19   #8830
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Jos uvijek mi ne ide u glavu ovo sa neregistriranim autima na cesti bez osiguranja. Otkud im tablice ako ih moras vratit? Pa nema sanse da registriras auto bez osiguranja. I kaj, ak skrive nesrecu onda odgovaraju svom svojom imovinom i prijete im ovrhe?
Ako nemas para za registraciju, nemas para za auto i tocka...
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 11:21   #8831
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
To ti je sva sila bembura i sl. na izlizanim niskoprofilnim gumama. Kad sam bio na tehnickom bas su zrusili prilicno novu E klasu zbog guma. "Rekli ste da cete kupit nove gume", kao "da" i onda mu je rekal da se vrti kad kupi.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 11:25   #8832
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Jos uvijek mi ne ide u glavu ovo sa neregistriranim autima na cesti bez osiguranja. Otkud im tablice ako ih moras vratit? Pa nema sanse da registriras auto bez osiguranja. I kaj, ak skrive nesrecu onda odgovaraju svom svojom imovinom i prijete im ovrhe?
Ako nemas para za registraciju, nemas para za auto i tocka...
Ne ide ti u glavu jer si pošten i neiskvaren, a žalosna istina je da onih drugih u Hr ima puno previše. Tablice moraš vratit ako te murija uhvati, ako te ne uhvati nikom ništ, ili ako se kojim slučajem dogodi 1-2 blic kontrole u lokalnoj postaji prometne policije da izvrše kontrolu u bazi registriranih vozila ko je obnovio a ko nije, jedino tako. Inače, nije rijetko viđeno u Zg i da lik ima rege od nekog jugića na bmw-u, naravno rega na jugiću je istekla prije 2g, a bmw nema ni osiguranja ni ničeg, al za furat po kvartu i palit gume, ma nema frke...
Kad skrive nesreću, ne odgovaraju nikakvom imovinom, ako te takav lupi, a od isteka rege mu je prošlo više od 30 dana, privatna tužba, dobar advokat, i molit Boga da ima nekakav izvor prihoda...
Staro 11.12.2013., 12:09   #8833
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
......
Totalna glupost, laž, neistina; već nekoliko godina, fyi, ti je dio zakona o osiguranju u Hr, da se pravno riješena šteta MORA isplatiti u tekućem mjesecu, tj mjesecu kad je šteta pravno riješena, točnije 15-30 dana je maksimum zakonski, a kazne za nepridržavanje su astronomske
No, as i said before, uvijek će se nać teoretičari...
I u zakonu piše da je ovo pravna država pa bi se dalo raspravljati o tome....mene su zavlačili dobrih 2 mjeseca za tih pišljivih manje od soma kuna...

Tako da me poštedi.....

Zahvaljujem
Staro 11.12.2013., 12:16   #8834
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
zavlače jadransko i euroherc i sve je to po zakonu, ali znam x primjera "po zakonu" natezanja.

dobiš 2-3 bona za bengu kod sklapljanja ao police i misliš si da si dobro prošao, a kad dođe do štete kuku-lele što nisam otišao u neku drugu kuću di dobijem 1 bon za benzin.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 12:20   #8835
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Ah, eto ne znam ja o čemu ja pričam, nakon 15g bavljenja autima i regama i poslovanja sa svim mogućim osiguravajućim kućama, i 12g u osiguravajućem poslu -.-
Uživajte u predrasudama i teoretiziranjima
Staro 11.12.2013., 12:26   #8836
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Citiraj:
Ah, eto ne znam ja o čemu ja pričam, nakon 15g bavljenja autima i regama i poslovanja sa svim mogućim osiguravajućim kućama, i 12g u osiguravajućem poslu -.-
Di sam ja to napisao? Nigdje....ja ti kažem iz vlastitog iskustva kako su mene zavlačili...čak su se pravili grbavi da njihov osiguranik nije kriv a čovjek sve priznao isti dan policiji koja je expresno brzo napravila zapisnik....

Sve 5....
Staro 11.12.2013., 13:00   #8837
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Prodi po hodniku suda u vukovarskoj, imas raspored rocista, 90% je jadransko i euroherc, 5% hok, a ostatak su sva ostala osiguranja. Ja sam u Wiener jer preko kluba inam -300kn popusta na policu, kod euroherca mogu vise dobiti, ali nema sanse da cu nekog drugog zeznuti za 100 kn ustede.
Staro 11.12.2013., 13:18   #8838
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Malo vedrija tema. Ja bi ovakvo vozilo da plasim ljude na autoputu.. 730ks, vmax ne manje od 165..
Staro 11.12.2013., 13:22   #8839
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Malo vedrija tema. Ja bi ovakvo vozilo da plasim ljude na autoputu.. 730ks
Lol.
Mislim da ne postoji veće strašilo za takvu eventualnu namjenu od lm002.
Legenda
Staro 11.12.2013., 13:28   #8840
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Kaj ti vrijedi da imaš najbolje osiguranje na tržištu kad te lupi neko ko ima najgore? Ne naplaćuješ štetu od svog, nego od njegovog.
Upravo to ja cijelo vrijeme pokušavam naglasiti ali me čak ni uvaženi kolega Jopis nije shvatio...

Eventualne komplikacije s osiguravateljem i naplatom štete ionako isključivo ovise o tome čije osiguranje ima ono vozilo koje me "naguzilo"...

Na taj odabir ja kao potencijalni oštećenik ionako ne mogu utjecati tako da je bespredmetna rasprava o dobrim i lošim osiguravateljima, barem u domeni AO.
Kad je riječ o kasku, tu se može pripaziti i pregovarati.
Staro 11.12.2013., 13:29   #8841
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Lambo je strasilo u svojoj kategoriji koji je puno niza. Ovaj je kao serijski kamion, dvanaest tonac. Neki pisu i 210kmh u sto sumnjam na takvim gumama ali ak u tvornici napisa da je vmax ne manja od 165, onda to ide prek 170 sigurno. Mogu si zamislit zvuk tih ripnjaca na 170, to se cuje ko da avion prolazi. Tu ide jos brze, ludi Rusi. Taj se moze i na PDV uzet, hehe.. To cu si uzet za zimu iduce godine pa kad me netko rapizdi mu kucu odvucem par km u brdo.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 11.12.2013. u 13:36.
Staro 11.12.2013., 13:48   #8842
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Lambo je strasilo u svojoj kategoriji koji je puno niza. Ovaj je kao serijski kamion, dvanaest tonac. Neki pisu i 210kmh u sto sumnjam na takvim gumama ali ak u tvornici napisa da je vmax ne manja od 165, onda to ide prek 170 sigurno. Mogu si zamislit zvuk tih ripnjaca na 170, to se cuje ko da avion prolazi. Tu ide jos brze, ludi Rusi. Taj se moze i na PDV uzet, hehe.. To cu si uzet za zimu iduce godine pa kad me netko rapizdi mu kucu odvucem par km u brdo.

http://www.youtube.com/watch?v=VNBKsJciNWo&t=1m30s
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 13:48   #8843
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
To cu si uzet za zimu iduce godine pa kad me netko rapizdi mu kucu odvucem par km u brdo.
Staro 11.12.2013., 14:00   #8844
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Brutalan je Kamaz. Bilo bi smiješnih faca po autocesti. Zanima me samo kakve to kočnice ima da zaustavi 12t sa 170 km/h ili se sa tim ne koči
Staro 11.12.2013., 14:00   #8845
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

To je kao slucajno..

Imaju kamioni jako dobre kocnice samo ih treba posteno ohladit kad se jako koci. Sigurno jos ima motornu, retarder ili ko zna. Groos je 12 tona, znaci pun a prazan je 7.5. Sumnjam bas da bu se pun ganjal 170 ali ko zna. Cak i trkaci kamioni imaju serijske kocnice samo sto ih jos dodoatno hlade s vodom. To sam neki dan bas gledal negdje.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 11.12.2013. u 14:05.
Staro 11.12.2013., 14:24   #8846
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

neunistivi Mercedes ksenon
Staro 11.12.2013., 14:58   #8847
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Radje ovak nes pa da ekipa sa raznoraznim sportckim autima zine
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 15:06   #8848
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
To je pravi spleeper a ne kad GTRa nazivaju tak jer izgleda ko serijski a ima 1000ks i sl.. U svakom slucaju mi se svida taj UAE stil. Oni si bar to mogu priustit i svida mi se kaj se bas Japanski terenci uvijek u igri.
Staro 11.12.2013., 15:10   #8849
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova

Ovo je najjača zinulica!
Halos je offline   Reply With Quote