|
![]() |
#8821 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
zna se di se ne ide... agram korporacija. http://autoklub.jutarnji.hr/chevrole...urope/1145858/ TIMATER odluke ![]() super dakle sada vlasnici cruza se mogu baciti na cjenovno pandansku corsu bez opreme... jea rajt. Zadnje izmijenjeno od: syss. 11.12.2013. u 08:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8824 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8826 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Iz svog osobnog iskustva znam (točnije ženinog), u vožnji se neki lik naslonio na ženin auto i nabacio šturu......žena je zapamtila rege i zvala murju...odmah su došli i napravili zapisnik....lik je naravno imao AO u Eurohercu i odbijali su isplatiti štetu jer kao nije dokazano da taj njihov osiguranik kriv..?!?!?!!?....mislim ono ne da nije kriv nego je i pobjego sa mjesta nesreće....ali ajde nakon više od pola godine natezanja su se ipak smilovali i isplatili lovu....da stvar bude bolja bila je ful mala cifra.....kaj bi bilo da je cifra bila veća.... ![]() Čak je i meni palo napamet da prvu godinu kad sam kupio auto uzemem euroherc i nakon toga sljedecu godinu odem od njih sa tim bonusom ali jednostavno se nisam na to mogao odlučiti... Iako čujem da neki koji su dobili masne popuste, sljedece godine su im bili ukiniti....neznam da li je to istina ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8827 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
No upotrebom zdrave logike i guglanja može se lako doći do nekih zaključaka. Ili hoćeš da ti napišem mane svih iole vrijednih spomena osiguranja u hr? Onda će se opet naći netko 'mudar' pa imati svoju teoriju jer mu je stričeve tetke bratića nećak bio pijan pa morao platit isplaćenu štetu ali on smatra da nije kriv itd. Imam hrpetinu primjera iz prakse, tako da bolje ne bih o tome detaljnije. Eto, o ovome ja: Totalna glupost, laž, neistina; već nekoliko godina, fyi, ti je dio zakona o osiguranju u Hr, da se pravno riješena šteta MORA isplatiti u tekućem mjesecu, tj mjesecu kad je šteta pravno riješena, točnije 15-30 dana je maksimum zakonski, a kazne za nepridržavanje su astronomske ![]() No, as i said before, uvijek će se nać teoretičari...
![]() |
![]() |
#8828 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Imao sam 2 nezgode, stranac i neregistrirani auto, sve je riješeno, uz malo duže čekanje zapisnika od policije. 2 najgore moguće situacije uz malo požirivanje preko telefona i odlaska u policiju po zapisnik. Tako da se slažem s jopisom, ako je sve "crno na bijelo" isplate idu relativno brzo. Veći mi je bio problem čekanja zapisnika i nošenje papira uokolo...
![]() |
#8829 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Problem je što ekipa nema pojma o pravnoj strani nezgode, i onda drobi kak ih osiguranje zakida i oteže, a šteta se isplaćuje u roku odmah kad je sve pravno čisto....
![]() |
![]() |
#8830 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Jos uvijek mi ne ide u glavu ovo sa neregistriranim autima na cesti bez osiguranja. Otkud im tablice ako ih moras vratit? Pa nema sanse da registriras auto bez osiguranja. I kaj, ak skrive nesrecu onda odgovaraju svom svojom imovinom i prijete im ovrhe? Ako nemas para za registraciju, nemas para za auto i tocka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8831 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
To ti je sva sila bembura i sl. na izlizanim niskoprofilnim gumama. Kad sam bio na tehnickom bas su zrusili prilicno novu E klasu zbog guma. "Rekli ste da cete kupit nove gume", kao "da" i onda mu je rekal da se vrti kad kupi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8832 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Kad skrive nesreću, ne odgovaraju nikakvom imovinom, ako te takav lupi, a od isteka rege mu je prošlo više od 30 dana, privatna tužba, dobar advokat, i molit Boga da ima nekakav izvor prihoda...
![]() |
![]() |
#8833 | |
Premium
|
Citiraj:
Tako da me poštedi..... Zahvaljujem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8834 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
zavlače jadransko i euroherc i sve je to po zakonu, ali znam x primjera "po zakonu" natezanja. dobiš 2-3 bona za bengu kod sklapljanja ao police i misliš si da si dobro prošao, a kad dođe do štete kuku-lele što nisam otišao u neku drugu kuću di dobijem 1 bon za benzin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8835 |
gadget freak
|
Ah, eto ne znam ja o čemu ja pričam, nakon 15g bavljenja autima i regama i poslovanja sa svim mogućim osiguravajućim kućama, i 12g u osiguravajućem poslu -.- Uživajte u predrasudama i teoretiziranjima ![]()
![]() |
#8836 | |
Premium
|
Citiraj:
Sve 5.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8837 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Prodi po hodniku suda u vukovarskoj, imas raspored rocista, 90% je jadransko i euroherc, 5% hok, a ostatak su sva ostala osiguranja. Ja sam u Wiener jer preko kluba inam -300kn popusta na policu, kod euroherca mogu vise dobiti, ali nema sanse da cu nekog drugog zeznuti za 100 kn ustede.
![]() |
#8839 |
gadget freak
|
![]() |
#8840 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Eventualne komplikacije s osiguravateljem i naplatom štete ionako isključivo ovise o tome čije osiguranje ima ono vozilo koje me "naguzilo"... Na taj odabir ja kao potencijalni oštećenik ionako ne mogu utjecati tako da je bespredmetna rasprava o dobrim i lošim osiguravateljima, barem u domeni AO. Kad je riječ o kasku, tu se može pripaziti i pregovarati.
![]() |
![]() |
#8841 |
Premium
|
Lambo je strasilo u svojoj kategoriji koji je puno niza. Ovaj je kao serijski kamion, dvanaest tonac. Neki pisu i 210kmh u sto sumnjam na takvim gumama ali ak u tvornici napisa da je vmax ne manja od 165, onda to ide prek 170 sigurno. Mogu si zamislit zvuk tih ripnjaca na 170, to se cuje ko da avion prolazi. Tu ide jos brze, ludi Rusi. Taj se moze i na PDV uzet, hehe.. To cu si uzet za zimu iduce godine pa kad me netko rapizdi mu kucu odvucem par km u brdo. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 11.12.2013. u 13:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8842 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
http://www.youtube.com/watch?v=VNBKsJciNWo&t=1m30s |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8843 |
gadget freak
|
![]() |
#8844 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Brutalan je Kamaz. Bilo bi smiješnih faca po autocesti. Zanima me samo kakve to kočnice ima da zaustavi 12t sa 170 km/h ili se sa tim ne koči ![]()
![]() |
#8845 | |
Premium
|
Citiraj:
Imaju kamioni jako dobre kocnice samo ih treba posteno ohladit kad se jako koci. Sigurno jos ima motornu, retarder ili ko zna. Groos je 12 tona, znaci pun a prazan je 7.5. Sumnjam bas da bu se pun ganjal 170 ali ko zna. Cak i trkaci kamioni imaju serijske kocnice samo sto ih jos dodoatno hlade s vodom. To sam neki dan bas gledal negdje. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 11.12.2013. u 14:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8846 |
Brat od Đon Vejna
|
![]() |
#8848 | |
Premium