|
![]() |
#31 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Ali ruku na srce, Lightning je prst u oko, jednostavno ne uklapa šarenilo i uber alies svemirsko svjetlo.. Gadi mi se od pojave 680-tke. Sjećam se kakvog si imao i sa 3Gb verzijom. Asus sa DC2 na AMD izgledaju drugačije, ajmo reći nekako manji materijal hladnjaka. AMD polako slaže kocke a dok Nvidia uživa nedodirljivo i grči u problemima s driverima u zadnje vrijeme. edit. @syss VRM na 100 stupnjeva :P Bit će ugodna zima dok gejmaš silne sate ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
dotore moj dragi iskreno nvidia i drajveri su više-manje stvar juzera jerbo ovo što ja doživljavam je stvarno horor "iz onog vremena", a to što si netko ne zna podesiti grafički sustav je ono na čemu ja pare zarađujem ![]() da, vrm preko 100c je normalno kobajagi na grafi koja je downclockana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ovo. Nakon te grafe mi ni jedna nije vizualno ni blizu... Na toj grafi bi mogla mala beba spavat i fino se grijat po noci. Mislim da nist na njoj nije iznad 50c na PCBu, dusu dalo za neki 24/7 rad. Moja dela bez greske kaj se drivera tice, mada se ni ne igram tak raznoliko ko prije. Da nema Nvidia exp. nebi ni znal da postoje driveri.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
To si dobro sročio ![]() Nakon par rundi 3DMark2013 (CPU 4.5GHz/1.35V, grafe na 1200/6500MHz). ![]() Ova dva (1200 RPM) venta na kavezu od diskova, su skinula oko 10°C u odnosu na kuling setup sličan tvome. Triple-slot VGA kuleri naravno: ![]() Nvidia naravno ![]() Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 10.12.2013. u 01:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
u GPU-Z se može isčitati ASIC quality u postotcima za 7xxx seriju kartica, a vjerojatno i ove nove. desni klik miša na title bar... što veći ASIC quality tim je veći OC potencijal pri istom naponu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() Malo promjena ne škodi ![]() Ja sam također na zelenom, nekad dopizdiš da neki driveri ne rade kako treba. Ali vratim na stare dok ne ispeglaju kako treba. Sada sam na zadnjem i udri miško dok zora ne svane. Dalje stojim tvrdnjama da na 680 DCU ima bolji hladnjak nego novi DCU. Noviji ima drugačiji razmještaj heatpipe-a. Primječujem da MSI izdao bios koju smanjuje taktove zbog pregrijavanja.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
O Siso nemušta, što bi tek rekao da poput mene imaš dvije referentne 7970 u kompu pa moraš u MSI Afterburneru raditi custom fan profile jer standardni zakuca grafe iznad 85 stupnjeva u roku keks ako pokreneš išta grafički zahtjevnije. ![]() Nego, sada kada si već tu, da li ti radi ULPS na drugoj grafi, odnosno, kada je uključen da li pokretanjem nekog programa (tipa Asus GPUTweak) da li ti GPU load druge grafe skače na 100%? I kada je ULPS uključen, da li se nakon igranja odmah gasi vent iako je GPU2 na 70+ stupnjeva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Premium
|
Otvori kantu i ako se na donjoj grafi ne vrte ventovi dok si na desktopu, ULPS radi. ![]() Eh, da, i kao dodatni bonus, svaki put kada upalim komp moram klikati "Auto" fan jer mi ih idiot od MSI Afterburnera stavi na 50%... Mislim, grafe su mrak, ali vidi se da nisu "ispoliran do kraja" proizvod. @Magarac: 580 GTX Lightning XE... To je grafa, dan danas mi je žao što sam "običnu" Lightningicu prodao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
Nije da i zeleni tabor nema takvih problema. ![]() Ali da, da mi danas netko ponudi 780ti u zamjenu za ove dvije 7970, prihvatio bi iako bi imao slabije performanse. Ipak nema do jednog jakog GPU-a, svaka čast SLI i CF rješenjima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Giga 780 Ti GHZ je preko 30% brza od 290x u 1440p BF4. Brza je od referentne 780ti za skoro 25%, kaj je nevjerojatno skoro. I jos ostane nesto OC potencijala. Mrcina samo takva i nebi to bila bas neka razlika u odn. na dve 280x. Vjerojatno bi i svaku 780 Ti natjero preko 1ghz i jos uvijek imal tisu i hladniju grafu od ove dve, bez dual GPU veselja.. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|