|
![]() |
#36721 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Ja se upisujem za sutra Sljeme, 10h tunel? valjal? tradicija bolan, tradicija ![]()
![]() |
#36724 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36725 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Hvala, drago mi je da odgovaraju ![]() Nisu baš tople, ali kada se ruke u njima uznoje, nije hladno, a vjetar ne puštaju što je najbitnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36727 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ne copraj ![]() Inace ne bi vjerovao, ali dva vijka ne mogu ugurati s prave strane jer im smetaju zupci od 22T lancanika (preduge su kosuljice). Posto fakat nije bilo teorije da rastavljam pogon da bi stavio sarafe s prave strane, fino sam si stavio dva s prave, a dva s krive, tako da imam dva chrna i dva chrljena - to cak dobro i izgleda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36728 |
Registered User
|
elem raja, danas pogledam gumu i vidim na side-wallu otvara se bubreg, hajd reko idem drugu vanjsku stavit...skidam kad vidim sledeće: zadnji obruč sam negdje zdento u dužini cca 1 cm, dubine cca 2-3mm i to kad stavim gumu i zavrtim i dete koje nezna matematiku i brojeve bi prepoznalo da ide u 8micu. Pitanje: dali smijem odvest tako s takvim točkom sjutra? da nebi još kaj pokido? žbice su na mjestu tu nema brige, ali lagano felša, a meni se vozi ![]() roval trail control nije za mene (90kg bez opreme...+ oprema=stoja). EDIT: danas smo KONA brothers, Destro i ja odvezli 52ojku. Staza je eXtra, ima 2-3 preskakanja drva i ostalo samo gaaaas. na svim bitnim dijelovima nema iznenađenja...što se tiče robe za uspon ja sam se preračuno pa sam nosio jaknu-nepotrebno. Beše sunčano na 0 i +1oC, tako da sam pedalo u majici kratkih i preko dugih rukava, dole tajice i termo čarape+rukavice i vozi miško. Dobro je imat neku maramu, jer se znoji fino, a i za gore kad se dođe neku kapu i Bog te veselio ![]()
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 06.12.2013. u 21:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36729 |
Premium
|
Ak lagano felsa drzim da se mozes vozit i sutra, a posto si ubio obruc sto imas vise pokidati ![]() Osobno sam se spustao sa Sljemena i bez 5, a jednom i bez 7-8 zbica, bajk je sam zabacivao zadnji kraj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36730 |
Registered User
|
probo ga ja ravnat danas sa kliještima, ali ne ide ![]() super, Nik fala na savetu...vidimOSE u 10h kod tunela. jupi znači trebam savjet kako DIY poravnat obruč...mislim da je Onyx nekad negdje piso da je nekaj ravno...samo mi treba pojasnit čime se dela i kako ili ako je neko meštar eto mene, gore nemože biti...sad mi svejedno samo da ga drobim dok se vrti pa ćemo za sljedeću sezonu slagat nekaj bolje ![]()
![]() |
#36731 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Razlikuj da sam ja ravnao obruč koji nije išao u 8cu, za ravnanje osmice moraš ić na centriranje kotača, a dent moš riješiti na slijedeći način: ja sam ti to ravnao sa nekim "old school" čeličnim alatom od ~ 3kg ![]() Moš iskoristiti i papagajke. Uhvati papagajkama okomito taj dentani dio i samo lagano polugom (i čvrstim stiskom ruke ![]() Kad se poravna, prođi s prstima po tom djelu s unutarnje strane da ti negdje nije ostao metalni špranj od papagajki. Ak je, pošmirglaj lagano ili ga potišči papagajkama ![]() Koliko buš pedantan, toliko ti bude ravan obruč ![]() To je cijela nauka, a onda u međuvremenu odfuraj kotač na centriranje da nejde u 8cu ![]()
![]() |
#36733 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]()
![]() |
#36735 |
Registered User
|
elem, razdvojili se taktički u 2 grupe: Mirta, Bero, Kutle i ja odvezli 18+pilana. Kontam da smo imali max 2 silaska zbog stabla...kreće se po Bikči pa onda levo...to znate. eXtra stanje pilane, nema vlažnog niti zaleđenog korijenja...samo gaaas ![]() Mali osvrt na moj točak zadnji: nakon što sam sa razumijevanjem pročito (znam, zvuči nemoguće) onyxov post...odlučio sam skinit gumu dole kad ono: traka se skupila na par mjesta (ko bosanac u knjižnici ![]() ![]() Ono kod Adolfovca na leusteku, obavezno cestom...jučer smo se saginjali ko štrumfovi, pa zapne ranac, pa kaciga...danas lepo Nik, pametan čovek, na vreme nas bacio na drum...
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 07.12.2013. u 15:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36736 |
|
![]() |
#36737 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Citiraj:
Danas mi nisu trebale doduše ![]() ![]() Svaka čast onoj ekipici koja čisti staze na Sljemenu, jedva čekam opet 52ojku.
![]() |
![]() |
#36738 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja sam se ovaj tjedan samo po Grmi smucao i s rukavicama sam odusevljen. Puno bolje od onih mojih starih chibica, a 6x jeftinije. I chain device silazi s mog bajka i sumnjam da ce se vratiti. Clutch jednostavno predobro obavlja svoj posao
![]() |
#36739 |
Premium
|
Night, Nebelwerfer, broj 1, Bojan, Irvinov sused na Harotu, i ja zapalili na istok i stazu 56a. Odlican dan za voznju. Preskocili smo jedino drvo na 44-i i to je to, 56a cista od drveca, ali ne i od lisca. Cak se nismo ni zablatili. Ja sam inace kompletirao borbeni set guma, pakni, i rezervnih dijelova (ode sram s bajka - ali to ce tek na proljece), tako da sam skroz spreman za iducu sezonu, i samo razmisljam kad i kuda cu se ici voziti (kuda - to sam vec razmislio ![]() Evo jedne prigodne ![]() ![]() Kad od tebe nemres kupit ni normalne sarafe, sve nesto blink-blink, Racing, light ovo-ono, a kladim se da te ultralake sarafe vise ni Bog ne skine s bajka u jednom komadu ![]() Ako nista, olaksao sam bajk he he. Evo da vidis kak bash zgleda na pravom bajku ![]() ![]() Moram jos pribavit onaj saraf s glavom fi 14mm, tak da budem spreman kad ovaj sminkerski bash krcne negdje na Velebitu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36740 |
|
![]()
![]() |
#36742 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Odlično Nik sad znam kod koga opet idem posudit pakne ![]() Ja i Borko smo danas startali u 12:45 s tunela. Dan je bio ko stvoren za vožnju i bome smo ga dobro iskoristili. Nizbrdo smo vozili 52-ku i usput smo odmaknuli jedno veće stablo sa staze zbog kojeg se trebalo silaziti s bajka i nekoliko grana prije onog lijevog uspona na singletrack. Meni su izgledale ko namjerno nabacane na hrpu nasred staze. Inače staza je u odličnom stanju, blata nije bilo nigdje samo smrznuta zemlja. Ja sam nabavio vrhunske gamaše za nadolazeće blatnjave vožnje. Toliko su lagane da ih uopće ne primijetim na nogama, ali su malo nespretne za staviti i skinuti bez da ih oštetim. Kvalitetom se ne mogu mjeriti s Gore bike wear koje ima Night, ali bogami cijenom ih ubijaju ![]() Testirao sam ih u srijedu na 18-Pilana i moram reći da su čisto solidno odradile posao ![]() http://www.pohrani.com/f/3v/cQ/g03nutQ/1/wp000773.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#36745 |
Premium
|
Mijenjao bi rotre svake sezone kad bi koristio metal pakne, oveko svake druge (zadnji) i svake trece (prednji). Kod mene jedan SM RT76 zdura ravno 8 para Resin G01A pakni, i onda je stanjen ispod minimuma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36746 |
Registered User
|
zadnji točak, preporuka
elem raja, na stumpiju mi je zadnji točak malko zdentan pa sam odlučio njuškat, nekaj novo. Imam identičan vaki. Dobio je tačno po rim sidewall-u, kako čitam to im je boljka tj nisu rock friendly (izvinite, neznam kako to sve na hr prevesti). Radi se o tome da sam već n-puta na 52 i kombinaciji u zavoju na nn km/h povlačio kamenje za sobom i čuo kako udara i zabacuje ozada...rezultat je taki. Ovaj moj zadnji bi ostavio da mi bude back-up, a kren'o u potragu za novim. Kontam složit nešto kako Bog zapoveda, dobra naba da se lepo vrti a i čuje (ova od speca mi se vrti 4sec i koči sama), žbice ne preskupe a dobre i obruč da može nosit moje kile i da je rock friendly, da ne dobijam puno na težini bajka + novo. ![]() Imam okolo 90kg, sa ruksakom, opremom = 100. 10 brzina, 12x142 mm fala raja ![]()
![]() |
#36747 |
Gear breaker!
|
Ak si zainteresiran, kad mi s garancije dodje naba, imam ti ja kotac za 600kn. Sunrims EQ31 obruc, sapim race zbice, shimano zee naba, dajem i smrt-67 180mm rotor. Znas kad sam slagao kotac, sve djelove sam nove kupovao, a valjda neces biti baksuz ko ja da poderes nabu ![]()
![]() |
#36749 |
Gear breaker!
|
A nije kotac nes posebno tezak, 1100grama ima. Kak god, za ekipu s foruma stoji ponuda. Na drop ce ic za 800kn
![]() |
#36750 |
Registered User
|
raja, jel ne'ko za vožnju sjutra na breg? start najkasnije do 11h? stanje staza je eXtra pa mi se voza... ![]()
![]() |
|
|