Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.07.2005., 17:12   #1
pizdun
d(O.o)b

Datum registracije: Dec 2004
Problem sa codecima

Dakle ovo je drugi problem na mojem novom kompu.

Posto sam reinstalirao windoze (sa SP2), instalirao sve moguce update-e za njih, svi video fileovi su mutni (mislim, slika je mutnija).....
Instalirao sam K-Lite Mega Codec Pack koji ne pomaze, ali mislim da nije u njemu problem jer je ista slika bila i prije nego sam ga instalirao.
Dakle, jel netko mozda zna kako rijesiti ovaj problem, hvala unaprijed !
pizdun je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2005., 18:14   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Kao što je već bilo riječi o codecima na ovom forumu, ne instaliraj codec pakove jer rade sranja. Za večinu .avi filmova ti je dovoljan program ffdshow, sam codec ti nije potreban za gledanje filma, nego samo za kodiranje u divix, xvid ili neki drugi oblik kompresije. Sad, teško je ovako reči što se desilo, ali probaj samo s ffdshow programom, s time da u playeru (bs player, Media Player clasic, MV2 player) odrediš da kao defaultni filter koristi onaj iz FF-a.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.07.2005., 19:51   #3
pizdun
d(O.o)b

evo deinstalirao sam codec pack i instalirao taj ffdshow ali slika je svejedno ista

da li znas mozda drugo rjesenje ?

thx anyway
Staro 12.07.2005., 20:03   #4
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ajmo ispočetka. O kakvom se fajlu radi i jel to slučaj samo na njemu ili? Ako nije, pokušaj pronači što je zajedničko tim zapisima, tj. koji codec je korišten za kopmresiju. Onda se ponovo javi. S druge strane, moguče je da se instalacijom codec packa nešto totalno poklalo u sistemu i sad ga hebi. Deinstalacija codeca je sjebana, nije dovoljno samo add remove aplet i sve štima. Njihovi filtri ostaju duboko u windozama i registrirani su tak da je to malo zajeb.
BTW, ti fajlovi su prije bili OK ili što? Jesi ih probao kod nekoga drugug? Postaj screnshoot, da vidimo kako to izgleda.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2005., 20:57   #5
pizdun
d(O.o)b

Dakle, ovako :

Ja sam imam 2 HDD-a, 1 od 80 GB i jedan od 120 GB
Skupa je na nijma preko 150 GB svega i svacega, filmova, music videa, igri, svega mogucega
Ta 2 HDD-a sam imal na starom kompu na kojem je sve nomalno radilo, ali sad kad sam ih stavio u novi komp, slika je mutna, cak nisam uspio napraviti screenshot u bsplayeru, nego mi je taj screenshot crni (ko da sam isao sa Print Screen-om).

Windowsi su mi na HDD-u WD Raptor 36GB koji je podijeljen na 2 particije - 1. od 10 GB (windowsi) a 2. 26GB (instalirani programi i igre).

I ja sam danas formatiral ovu prvu particiju sa windowsima i napravio frisku instalaciju, ali i bez instaliranja codec packa, slika je ista.....

i slika je ista na svim video fileovima bio to .avi, .mpg ili .wmv
Staro 12.07.2005., 23:51   #6
ange
Premium
Moj komp

ange's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
bok

čini mi se da znam u čemu je kvaka tvojeg problema. Imao sam slični problem slika mi je bila bljeda. Nisi napisao koju graf. kartu imaš, ako je Nvidia moraš drivare promjeniti ja sam stavio natrag stare 71.89 čini mi se i nakon šta sam to napravio sve mi je opet normalno radilo. Probaj pa se javi.
ange je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2005., 15:15   #7
pizdun
d(O.o)b

Imam Galaxy GeForce 6800 GT a drivere 77.72 .....

Pokusat cu onda instalirati te starije drivere cim mi dojde grafa natrag jer sad je u linksu na "popravku" jer mi je vec 10 puta u zadnjih tjedan dana riknula sama od sebe i onda opet proradila .... (cudno, u GTA San Andreasu radi sve normalno 3 sata a u CS-u 1.6 koja je 100 puta manje zahtjevnija igra, tamo krepava nakon 20 min)
Staro 18.07.2005., 22:48   #8
pizdun
d(O.o)b

Evo, zamijenio sam ovu graficku za istu Gainwardovu (links rulz ) i instalirao starije drivere i sve radi tip top.

hvala svima na pomoci : goood :
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno