|
![]() |
#8281 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
zna se šta se misli pod tvrda plastika, recimo da je na cliu kvalitetnija plastika i na oko i na dodir, a clio 2 ph2 je na tržištu kojih 13ak godina i klasa je ispod astre. najprodavanija je bila jer je to golf za one koji si ne mogu priuštiti golf, a o kvaliteti i dugotrajnosti opela se isto može svašta reći. još jedna stvar - to je najnepregledniji auto kojeg sam vozio. iza nemaš apsolutno nikakav osjećaj kroz onaj prozorčić koliko si od zida, a visoki bokovi guzice pomalo ubijaju i funkcionalnost retrovizora po pitanju dubine i preglednosti. velim opet projahao sam valjda kompletnu firminu flotu i privatno dosta vozila vozikao i svi su oni imali neka svoja rješenja, ali ovoliko neergonomije i nelogičnosti na jednom mjestu nisam vidio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8282 |
|CTS|MeanBoss|
Datum registracije: Oct 2006
|
preglednost iza?? triba li spominjat neke meganr i scirocco .. pa svi zrtvuju preglednost straga radi dizajna...i radi parking senzora koji su vise manje postali osnovna oprema! neznam...ja sam valjda otupio na to sve..ali meni je auto funkcionirao besprijekorno,u nekih 100-120k km jedini kvar je bila pregorena zarulja prednjeg svjetla! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8284 |
|CTS|MeanBoss|
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8286 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ispod 150k nije jedna Astra ne ide s mjesta, ne doslovno naravno. Mene najvise smeta kod ove nove kaj je iz vana ogromna i na vagi preteska a nutra je premala. Kolicina gumba na centralnoj konzoli je nevjerojatna. Auto je totalna suprotnost od Golfa i nije mi jasan stav, kad se nema za Golfa, onda je i Astra dobra. 1.7 je od uvijek bio anemican, cak i sa 130ks. Novi 1.6 im je puno bolji ali i skuplji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8287 |
Moderator
|
ma molim te 1.4 atmo na auto od kolko tonu i pol... pa to je mrtvo. još se priča da i početni turbobenz (isto 1.4 ak se ne varam) je ono tak-tak za tu težinu, a ima ohoho jače performanse. kak ti nije jasan stari hrvacki postulat - tko nema za sveto trojstvo (audi, bmw, meca), kupuje vau vau, a ko nema za vau vau kupuje opela... vazda bilo, vazda će biti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8288 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koji ti dio nije jasan? Auto ima automatsku klimu, tempomat a izbace parking senzore koji koštaju koliko ono 250 kuna u maloprodaji i stražnje elektirčne podizače koje sam ja dobio serijski u kiji pred deset godina koja je koštala ko pola te astre. Kao kad sam pred par godina gledao polopa je stajalo zadnji podizači + daljinsko centralno + el retrovizori -> 7,5k kuna nadoplate. ![]() 7,5k za nešto što Štefa u garaži košta 500 kuna a ove u tvornici valjda 20 eura. ![]()
![]() |
#8289 |
Moderator
|
još tempomat ajde-de... nije to neka nauka, ugradim ga u klijo za 100kn i posjet servisu (postoje preduvjeti), ali recimo mf volan nije nikad bio jeftina stavka, da ne spominjem (kod nove) bt mogućnost pa i mf volan sa voice dialom i sl. iza žganci... za 120k kn da ne ideš s mjesta i gutaš 10-12l minimum po gradu ako hoćeš pratit ritam. best buy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8290 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ma nije istina. Kum je kupio astru jer su mu ukrali golfa. Jednom lupili na parkinugu, a drugi put ukrali. Misli da mu astru ne će ukrasti, a po tvojim iskustvima, dobro misli ![]() ![]() Btw, ja u cliu, 2003, krstarim duže vrijeme po našim cestama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8291 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Bas sam vozio prosli vikend astru H karavan 1.7 dizelku. Ja sam mislio da je auto lose odrzavan pa onako slabo vuce, kad ono ispade da je to tako normalno. ![]() Volan me strasno zivcirao, zapravo oni "dugmici" na njemu, zapinjao sam rukom za njhi svaki put kad sam parikirao. Zadnji brisac sam upalio par puta nenamjerno i nisam uspio skontati kako se gasi (mislim, nisam uspio skontati ni kako sam ga upalio). ![]() Zmigavci mi nisu jasni, totalno nelogicno su "osmisljeni". Kako se pale i kako se automaCki gase, desilo mi se par puta da sam prosao raskrsnicu a nisu se ugasili pa sam ih jedva rucno gasio. Sve u svemu ne bas sjajan aVuto. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8292 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 19.11.2013. u 06:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8293 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() gurneš ručicu brisača prema naprijed kratko, što je po ikonici špricanje stražnjeg stakla i neće pošpricati nego upaliti brisač iza, gašenje je isto tako. valjda. ![]() mislim vraćanje ručica u početni položaj odmah nakon obavljene akcije je tako nelogičan potez da je to fenomenalno. mislim čovječe božji pa jel lakše da osjetim di mi je ručica i/ili pogledam u nju za ime svega što je sveto pa znam šta je, šta nije upaljeno ili da to sve stoji uvijek na istom mjestu i onda ja trošim cpu time i koncentraciju u vožnji u kojem sam ja sada trenutno stadiju na ručicama i šta sve radi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8294 |
Premium
|
Kod mene su automatski brisaci i to dela iznenadujuce dobro. Dovoljno je imat rucicu u polozaju on, moze i stalno. Sami se pale, ovisno o stupnju osjetljivosti, ima ih 4. Za sad mi je treci stupanj najbolji sa savrsenom brzinom brisaca cak i po najvecem pljusku. Ugl. jako zgodna stvar koja u praksi funkiconira iznenadujuce dobro. Farovi su isto auto ta da u biti ne treba nist palit osim auta i krenut. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8295 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
U koji god auto sam sjeo a da ima senzore za kišu uvijek su nepouzdani. ![]() ![]() ![]() Od onih gdje nemaš postavki pa briše kako briše do onih kojima možeš specificirati broj kapljica na staklu prije nego što obriše. I jedni i drugi prije il kasnije polude il zaborave obrisat i onda trebaš manualno reagirat. Svakih par minuta. Jedino su u Merc S klasi radili kak se spada. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8297 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Trenutno sam radi posla u Qatru i imaju zanimljive cijene za nove aute. Na ove cijene ide x1.6 da se dobije u kunama http://imgur.com/a/I2Cg1 Kak se voze ne zelim komentirat ![]() Uzas, tu vrijedi ono pravilo ko jaci taj i kvaci. Kada vidis bijelu Toyotu Land Cruiser onda usporis i gledas kaj ce napravit jer ju vozi lokalac i lik ne je8e zivu silu kada se prestrojava. Kruzni tokovi su prica za sebe, nitko se ne zna vozit kak spada. iz skroz lijeve trake lik udje u kruzni tok u skroz desnu i tak ![]() Rentali smo novog Focusa, mislim da je 1.6, automatik i auto je uzasan. nejde sa mjesta, brzine se brze mjenjaju u onim starim ZETovim autobusima nego ovdje automatski. Na zadnjoj klupi nema mjesta za normalnu musku osobu od jedno 1.85 jer nemas mjesta za koljena. Auto ima 15kkm i nes lupa u motoru, gume su zivi ocaj. Rentanje ispada oko 3600kn mjesecno. Cijena goriva je 1,5kn ![]() Uglavnom ovdje ovi popularni SUVovi kod nas (x5, q7, cayene, ML) izgledaju kao ficeki u usporedbi sa ovim njihovim SUVovima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8298 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8299 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() Lokalni vozač, flippao ga je par puta preko krova. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8300 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
može mi netko preporučiti dobrog "švercera" auta koji odkupljuje aute iz područija slavonije i baranje? hvala uletila mi savršena ponuda za drugi auto i ovog se moram riješiti ako ne i sutra i ne mogu čekati više prodaju auta preko njuškala da mi se netko javi [ čekam godinu dana ] hvala pitam vas za savjet pošto mi neki nude 14 tisuća kuna drugi 24 tisuće kuna XD očigledno kod njih varira pamet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8304 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8306 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8307 |
Premium
|
Kad sam stavil Swifta u oglas javilo se 5,6 preprodavaca u roku od jedan dan i bilo ih je kaj su nudili i po 10 tisuca manje od neke "realne" vrijednosti od 35 tisuca pa do 5 tisuca manje. Ima ih kaj uopce ne gledaju motor ili pokusavaju vozit nego samo stanje limarije i laka i hvataju se za svaku tockicu dok ostali gledaju sve pa i test voznju. Smuljat ih nemres jer vecinom dodu u paru i kaj jedan propusti drugi nebu. Prodal sam auto za 30 tisuca, mozda sam mogao dobit 2 vise da sam cekal nekog "normalnog" kupca ali bi se onda nacekal jer mi se u dva tjedna javila samo jedna zenska kaj je pod hitno trebala auto ali se kasnije nije pojavila. Budem pogledal da jos imam broj od decka kojem sam prodal, mislim da je iz Kutine ili tam negdje. U svakom sl. se nedaj i pregovaj dok nebus zadovoljan cijenom a i tim preprodavacem ih ima ljigavih do bola. Kuplung, amortizeri i te stvari su potrosni materijal i nemoj im zbog toga dopustit da ti ruse cijenu. Ak ti je limarija ok nema kaj nudit vise od 10tak % manje od neke trzisne vrijednosti. Btw. sad pred zimu i po zimi je najteze prodat polovni auto tak da se ne obezhrabris ak se niko ne javlja. Mali auti su najtrazeniji uz Golfove i Pasate naravno i ak imas nest takvo kaj previse ne trosi prodat ces ga sigurno. Da imam brdo love, kucerinu sa garazom za 5 auti itd. ovo bi mi bio ljubimac No1. Kak god da ga pogledam s koje god strane, fantastican mi je. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 21.11.2013. u 02:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8309 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Perfektno, ali mi nekako nije za parkirat pred birtiju i naslonit se na žardinjeru prednjim branikom, nit možeš na kakve svatove s takovim vozilom. Ovaj mi više djeluje kao nesalomljivi univerzalni auto koji bi prošao i pod "obiteljski" uz malo kompromisa. Zadnje izmijenjeno od: Juan. 21.11.2013. u 13:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8310 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |