Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.11.2013., 21:21   #8281
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor MeanBoss Pregled postova
napisao si post od stranice i po na racun voznje od 100km!? i vecinom pises stvari koje su osobnog ukusa....npr.vozio sam astru h koja je proizvedena u uk...dobrih 150k km..tog smrada nema,niti mirisa...totalno neutralno( novu sam imao), brisaci....zmigavci...tipke na volanu i ta "tvrda" plastika unutrasnjosti...neznam sta da kazem?! tvrda plastika nije tvrda...ili ti se svodja spuzva vise,pa ti je ovo tvrdo? polugice za brisace zmigavce i ostalo su stvar ukusa i navike...neznam sta da kazem,nesvidja se ni svakome volan na citroenu .. a neko ga obozava!1.7 motor netriba ni komentirat..ljudi su s njim imali problema tako da to nije nista novo,ja sam vozio 1.6 benzinca i prezadovljan sam bio! radio ko radio...nisi ocekivao valjda Bose sustav unutra? malo previse toga si nabrojao za jednu low-mid klasu auta....i nije najprodavanija bila bezveze, nego radi omjera cijene i kvalitete i vanjskog dizajna koji je i dan danas dobar dobar(bar mogu pripoznat koja je koja za razliku od golfa 5-6-7?!) :P

ja da sad kupujem opet bih isao na astru i ostavio 50k kuna u djepu nego na golfa....jbg...i to je stvar ukusa?
pa ne treba mi 10k km da vidim kako je auto elementarno nelogičan... pa nije to citroen da izmišlja toplu vodu sa suludim rješenjima, nego dosadno vozilo sa iznimno glupim rješenjima.

zna se šta se misli pod tvrda plastika, recimo da je na cliu kvalitetnija plastika i na oko i na dodir, a clio 2 ph2 je na tržištu kojih 13ak godina i klasa je ispod astre.

najprodavanija je bila jer je to golf za one koji si ne mogu priuštiti golf, a o kvaliteti i dugotrajnosti opela se isto može svašta reći.

još jedna stvar - to je najnepregledniji auto kojeg sam vozio. iza nemaš apsolutno nikakav osjećaj kroz onaj prozorčić koliko si od zida, a visoki bokovi guzice pomalo ubijaju i funkcionalnost retrovizora po pitanju dubine i preglednosti.

velim opet projahao sam valjda kompletnu firminu flotu i privatno dosta vozila vozikao i svi su oni imali neka svoja rješenja, ali ovoliko neergonomije i nelogičnosti na jednom mjestu nisam vidio.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2013., 21:30   #8282
MeanBoss
|CTS|MeanBoss|
Moj komp

MeanBoss's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
preglednost iza?? triba li spominjat neke meganr i scirocco .. pa svi zrtvuju preglednost straga radi dizajna...i radi parking senzora koji su vise manje postali osnovna oprema! neznam...ja sam valjda otupio na to sve..ali meni je auto funkcionirao besprijekorno,u nekih 100-120k km jedini kvar je bila pregorena zarulja prednjeg svjetla!
MeanBoss je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2013., 21:32   #8283
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

a i oprema je isto tako vesela u opelu... tempomat, auto klima, el. stakla i retrovizori, mf volan i onda nema parking senzore i iza prozore na žgance.

istu stvar su napravili i na novoj astri.
Staro 18.11.2013., 21:36   #8284
MeanBoss
|CTS|MeanBoss|
Moj komp

MeanBoss's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
a i oprema je isto tako vesela u opelu... tempomat, auto klima, el. stakla i retrovizori, mf volan i onda nema parking senzore i iza prozore na žgance.

istu stvar su napravili i na novoj astri.
pa dobro nisi mi jasan...oprema je losa kad usporedis astru s cim?!
MeanBoss je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2013., 21:38   #8285
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

paket je nelogičan, to pričam. nova ima još i bt za mob i nekakav malo bolji radio i sve ovo ostalo, a iza i dalje žganci.

to je koštalo nekih ~120k kn za 1.4 benz koji valjda s mjesta ne ide.
Staro 18.11.2013., 21:47   #8286
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ispod 150k nije jedna Astra ne ide s mjesta, ne doslovno naravno. Mene najvise smeta kod ove nove kaj je iz vana ogromna i na vagi preteska a nutra je premala. Kolicina gumba na centralnoj konzoli je nevjerojatna. Auto je totalna suprotnost od Golfa i nije mi jasan stav, kad se nema za Golfa, onda je i Astra dobra. 1.7 je od uvijek bio anemican, cak i sa 130ks. Novi 1.6 im je puno bolji ali i skuplji.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2013., 22:08   #8287
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma molim te 1.4 atmo na auto od kolko tonu i pol... pa to je mrtvo. još se priča da i početni turbobenz (isto 1.4 ak se ne varam) je ono tak-tak za tu težinu, a ima ohoho jače performanse.

kak ti nije jasan stari hrvacki postulat - tko nema za sveto trojstvo (audi, bmw, meca), kupuje vau vau, a ko nema za vau vau kupuje opela... vazda bilo, vazda će biti.
Staro 18.11.2013., 22:11   #8288
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor MeanBoss Pregled postova
pa dobro nisi mi jasan...oprema je losa kad usporedis astru s cim?!
Koji ti dio nije jasan?
Auto ima automatsku klimu, tempomat a izbace parking senzore koji koštaju koliko ono 250 kuna u maloprodaji i stražnje elektirčne podizače koje sam ja dobio serijski u kiji pred deset godina koja je koštala ko pola te astre.

Kao kad sam pred par godina gledao polopa je stajalo zadnji podizači + daljinsko centralno + el retrovizori -> 7,5k kuna nadoplate.
7,5k za nešto što Štefa u garaži košta 500 kuna a ove u tvornici valjda 20 eura.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2013., 22:14   #8289
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

još tempomat ajde-de... nije to neka nauka, ugradim ga u klijo za 100kn i posjet servisu (postoje preduvjeti), ali recimo mf volan nije nikad bio jeftina stavka, da ne spominjem (kod nove) bt mogućnost pa i mf volan sa voice dialom i sl.

iza žganci... za 120k kn da ne ideš s mjesta i gutaš 10-12l minimum po gradu ako hoćeš pratit ritam.

best buy
Staro 18.11.2013., 22:17   #8290
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
najprodavanija je bila jer je to golf za one koji si ne mogu priuštiti golf...
Ma nije istina. Kum je kupio astru jer su mu ukrali golfa. Jednom lupili na parkinugu, a drugi put ukrali. Misli da mu astru ne će ukrasti, a po tvojim iskustvima, dobro misli .

Btw, ja u cliu, 2003, krstarim duže vrijeme po našim cestama .
Staro 18.11.2013., 22:58   #8291
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Bas sam vozio prosli vikend astru H karavan 1.7 dizelku. Ja sam mislio da je auto lose odrzavan pa onako slabo vuce, kad ono ispade da je to tako normalno.

Volan me strasno zivcirao, zapravo oni "dugmici" na njemu, zapinjao sam rukom za njhi svaki put kad sam parikirao.
Zadnji brisac sam upalio par puta nenamjerno i nisam uspio skontati kako se gasi (mislim, nisam uspio skontati ni kako sam ga upalio).
Zmigavci mi nisu jasni, totalno nelogicno su "osmisljeni". Kako se pale i kako se automaCki gase, desilo mi se par puta da sam prosao raskrsnicu a nisu se ugasili pa sam ih jedva rucno gasio.

Sve u svemu ne bas sjajan aVuto.
Milentije je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2013., 06:15   #8292
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Prelazim prek ceste i doleti neki klinac ali doslovce klinac za volanom C63 AMG Black Series. Auto je pojava samo takva a zvuk je strava

WP 20131116 23 38 32 Pro
WP 20131116 23 38 42 Pro
WP 20131116 23 38 46 Pro

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 19.11.2013. u 06:24.
Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2013., 09:50   #8293
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Zadnji brisac sam upalio par puta nenamjerno i nisam uspio skontati kako se gasi (mislim, nisam uspio skontati ni kako sam ga upalio).
ja mislim da sam skužio

gurneš ručicu brisača prema naprijed kratko, što je po ikonici špricanje stražnjeg stakla i neće pošpricati nego upaliti brisač iza, gašenje je isto tako.

valjda.

mislim vraćanje ručica u početni položaj odmah nakon obavljene akcije je tako nelogičan potez da je to fenomenalno. mislim čovječe božji pa jel lakše da osjetim di mi je ručica i/ili pogledam u nju za ime svega što je sveto pa znam šta je, šta nije upaljeno ili da to sve stoji uvijek na istom mjestu i onda ja trošim cpu time i koncentraciju u vožnji u kojem sam ja sada trenutno stadiju na ručicama i šta sve radi.
Staro 19.11.2013., 12:45   #8294
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Kod mene su automatski brisaci i to dela iznenadujuce dobro. Dovoljno je imat rucicu u polozaju on, moze i stalno. Sami se pale, ovisno o stupnju osjetljivosti, ima ih 4. Za sad mi je treci stupanj najbolji sa savrsenom brzinom brisaca cak i po najvecem pljusku. Ugl. jako zgodna stvar koja u praksi funkiconira iznenadujuce dobro. Farovi su isto auto ta da u biti ne treba nist palit osim auta i krenut.
Staro 19.11.2013., 12:51   #8295
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
U koji god auto sam sjeo a da ima senzore za kišu uvijek su nepouzdani. Auti od 15k eura do 150k eura. Ili to samo oko mene.
Od onih gdje nemaš postavki pa briše kako briše do onih kojima možeš specificirati broj kapljica na staklu prije nego što obriše. I jedni i drugi prije il kasnije polude il zaborave obrisat i onda trebaš manualno reagirat. Svakih par minuta.
Jedino su u Merc S klasi radili kak se spada.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2013., 12:53   #8296
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Ak polude uvijek se mogu koristi ko normalni brisaci. Za sad su jos normalni i nije jos nist poludilo.
Staro 19.11.2013., 14:11   #8297
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Trenutno sam radi posla u Qatru i imaju zanimljive cijene za nove aute.
Na ove cijene ide x1.6 da se dobije u kunama

http://imgur.com/a/I2Cg1

Kak se voze ne zelim komentirat
Uzas, tu vrijedi ono pravilo ko jaci taj i kvaci.
Kada vidis bijelu Toyotu Land Cruiser onda usporis i gledas kaj ce napravit jer ju vozi lokalac i lik ne je8e zivu silu kada se prestrojava.

Kruzni tokovi su prica za sebe, nitko se ne zna vozit kak spada. iz skroz lijeve trake lik udje u kruzni tok u skroz desnu i tak

Rentali smo novog Focusa, mislim da je 1.6, automatik i auto je uzasan. nejde sa mjesta, brzine se brze mjenjaju u onim starim ZETovim autobusima nego ovdje automatski.
Na zadnjoj klupi nema mjesta za normalnu musku osobu od jedno 1.85 jer nemas mjesta za koljena.
Auto ima 15kkm i nes lupa u motoru, gume su zivi ocaj.

Rentanje ispada oko 3600kn mjesecno. Cijena goriva je 1,5kn

Uglavnom ovdje ovi popularni SUVovi kod nas (x5, q7, cayene, ML) izgledaju kao ficeki u usporedbi sa ovim njihovim SUVovima
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2013., 14:20   #8298
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Trenutno sam radi posla u Qatru i imaju zanimljive cijene za nove aute.
Na ove cijene ide x1.6 da se dobije u kunama

http://imgur.com/a/I2Cg1

Kada vidis bijelu Toyotu Land Cruiser onda usporis i gledas kaj ce napravit jer ju vozi lokalac i lik ne je8e zivu silu kada se prestrojava.

Kruzni tokovi su prica za sebe, nitko se ne zna vozit kak spada. iz skroz lijeve trake lik udje u kruzni tok u skroz desnu i tak

Rentali smo novog Focusa, mislim da je 1.6, automatik i auto je uzasan. nejde sa mjesta, brzine se brze mjenjaju u onim starim ZETovim autobusima nego ovdje automatski.
Na zadnjoj klupi nema mjesta za normalnu musku osobu od jedno 1.85 jer nemas mjesta za koljena.
Auto ima 15kkm i nes lupa u motoru, gume su zivi ocaj.

Rentanje ispada oko 3600kn mjesecno. Cijena goriva je 1,5kn

Uglavnom ovdje ovi popularni SUVovi kod nas (x5, q7, cayene, ML) izgledaju kao ficeki u usporedbi sa ovim njihovim SUVovima
Da mi je samo njihovo gorivo...
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2013., 14:38   #8299
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Poznanik je tamo imo saobracajku u bijelom Cruiseru.
Lokalni vozač, flippao ga je par puta preko krova.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2013., 20:44   #8300
d0magoj_OS
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2011
može mi netko preporučiti dobrog "švercera" auta koji odkupljuje aute iz područija slavonije i baranje? hvala
uletila mi savršena ponuda za drugi auto i ovog se moram riješiti ako ne i sutra i ne mogu čekati više prodaju auta preko njuškala da mi se netko javi [ čekam godinu dana ]
hvala

pitam vas za savjet pošto mi neki nude 14 tisuća kuna drugi 24 tisuće kuna XD očigledno kod njih varira pamet
d0magoj_OS je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2013., 10:43   #8301
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
To ti nije baš pametno, dobit ćeš daleko manje za auto jer će radi hiće u tebi vidjeti jako dobru zaradu.Jel se smije znati koji auto je u pitanju?
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2013., 11:17   #8302
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Meni treba drugi auto za po gradu, kaj točno prodaješ?
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2013., 18:21   #8303
esc
Lynnfield
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
usb mi više neće svirat u autoradiu,samo u nekom trenutku prestalo radit i gotovo,uopće ga ne prepoznaje,na kompu ga prikazuje i radi...šta je sad otišlo,nemogu vjerovat
esc je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2013., 19:20   #8304
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor esc Pregled postova
usb mi više neće svirat u autoradiu,samo u nekom trenutku prestalo radit i gotovo,uopće ga ne prepoznaje,na kompu ga prikazuje i radi...šta je sad otišlo,nemogu vjerovat
Otpoji radio skroz sa struje pa ga ponovno spoji, ak i dalje ne radi, baci ga u smeće
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2013., 20:59   #8305
esc
Lynnfield
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Otpoji radio skroz sa struje pa ga ponovno spoji, ak i dalje ne radi, baci ga u smeće
budem,fm radi ali usb neće,a novi je praktički,ovaj
esc je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2013., 01:18   #8306
d0magoj_OS
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
To ti nije baš pametno, dobit ćeš daleko manje za auto jer će radi hiće u tebi vidjeti jako dobru zaradu.Jel se smije znati koji auto je u pitanju?
100% si u pravu i nemam što napisati na ovo ali situacija je takva kakva je i nemam opcije b :S
Staro 21.11.2013., 01:45   #8307
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Kad sam stavil Swifta u oglas javilo se 5,6 preprodavaca u roku od jedan dan i bilo ih je kaj su nudili i po 10 tisuca manje od neke "realne" vrijednosti od 35 tisuca pa do 5 tisuca manje. Ima ih kaj uopce ne gledaju motor ili pokusavaju vozit nego samo stanje limarije i laka i hvataju se za svaku tockicu dok ostali gledaju sve pa i test voznju. Smuljat ih nemres jer vecinom dodu u paru i kaj jedan propusti drugi nebu. Prodal sam auto za 30 tisuca, mozda sam mogao dobit 2 vise da sam cekal nekog "normalnog" kupca ali bi se onda nacekal jer mi se u dva tjedna javila samo jedna zenska kaj je pod hitno trebala auto ali se kasnije nije pojavila. Budem pogledal da jos imam broj od decka kojem sam prodal, mislim da je iz Kutine ili tam negdje. U svakom sl. se nedaj i pregovaj dok nebus zadovoljan cijenom a i tim preprodavacem ih ima ljigavih do bola. Kuplung, amortizeri i te stvari su potrosni materijal i nemoj im zbog toga dopustit da ti ruse cijenu. Ak ti je limarija ok nema kaj nudit vise od 10tak % manje od neke trzisne vrijednosti.

Btw. sad pred zimu i po zimi je najteze prodat polovni auto tak da se ne obezhrabris ak se niko ne javlja. Mali auti su najtrazeniji uz Golfove i Pasate naravno i ak imas nest takvo kaj previse ne trosi prodat ces ga sigurno.

Da imam brdo love, kucerinu sa garazom za 5 auti itd. ovo bi mi bio ljubimac No1. Kak god da ga pogledam s koje god strane, fantastican mi je.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 21.11.2013. u 02:07.
Staro 21.11.2013., 11:51   #8308
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Yep strašna kanta za garažu
ECHO je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2013., 13:07   #8309
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Da imam brdo love, kucerinu sa garazom za 5 auti itd. ovo bi mi bio ljubimac No1. Kak god da ga pogledam s koje god strane, fantastican mi je.

Perfektno, ali mi nekako nije za parkirat pred birtiju i naslonit se na žardinjeru prednjim branikom, nit možeš na kakve svatove s takovim vozilom.
Ovaj mi više djeluje kao nesalomljivi univerzalni auto koji bi prošao i pod "obiteljski" uz malo kompromisa.

Zadnje izmijenjeno od: Juan. 21.11.2013. u 13:47.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2013., 15:31   #8310
d0magoj_OS
Banned
Moj komp

http://www.njuskalo.hr/auti/chevrole...-oglas-9822616

ako nekome treba dajem ga povoljno
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme