|
![]() |
#8011 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Hvala Bogu uvijek sam točio pun auto (rezervar, da se ispravim), i opet nakon određene km pun, jer jedino tako priznam precizno mjerenje potrošnje. Inače tog se često naslušam (takvih generaliziranja i zabluda) kad krenu priče o potrošnji dizel-benzin, pa jedina prednost potrošnje u dizela normalne snage i dimenzija automobila je po gradu, kada je efikasniji motor pa manje troši, inače autoput je smrt po pitanju potrošnje jer često premašuju potrošnju ekvivalentnog benzinca na istoj brzini. Pričam naravno o visokim putnim brzinama, ne o kruzanju ac-om 130kmh. Općenito gledano, imao sam dosta automobila te snage od 136-150ks, i svaki od njih koji je bio 100% mehanički ispravan je imao potrošnju na takvom tempu vožnje približno tu negdje, znači između 11 i 12L na 200km/h. Zato sam prvim sjedanjem u g4 tdi 130ks ostao paf kad sam ugledao potrošnju od, ne pamtim točnu brojku, ali tu negdje 13L je bilo na bc-u, na 200km/h vožnji. Ono, naviknut pričama kak 'to' troši 6L 'kak god se vozio' ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8012 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
![]() |
#8013 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Jer ima uopce trica trenutnu potrosnju? Ja se ne sjecam. Znam da ima avg pa treba vozit da se digne ali ne sjecam se da ima ko noviji modeli da na svaki dodir gasa trenutno skace. Nemre se to uspordivat ako nema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8014 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
TDI nema momenta na tako visokim okretajima, ima snage, ali moment je daleko manji nego na 2000 rpm, dok je benzinac na vrhu svojim performansi, kako snage tako i momenta. U idealnim uvjetima bi dizel trošio manje, ali nijedna cesta nije savršeno ravna, svaka dionica autoceste ima određeni nagib a za održavanje putne brzine motor mora savladavati te uspone koji se u kabini praktički i ne osjete, zato na dizelu potrošnja varira, dok su za benzinca takvi napori puno lakši - ima i momenta i snage. Ali gledajući ukupnu vožnju po gradu/na otvorenom sa brzinama ne većim od 130km/h, tu benzin nema baš neke šanse jer u tim uvjetima je tdi stvarno teško natjerati iznad 8, dok se s benzincem trebaš namučiti da bi po ZG imao ispod 8. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8015 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Navedenih Prinčeva sa 600 ccm se čak ni ja, kao matori, ne sjećam. Tu piše dovoljno o tome tko je razvio Golf I : Die technologische und personelle Kompetenz für den Golf kam weitestgehend von der Auto Union bzw. NSU: Insbesondere die Entwickler von NSU (1969 zur Audi NSU Auto Union AG fusioniert) wie Entwicklungschef Hans-Gerd Wenderoth und Werner Holste haben mit Franz Hauk (Motorenentwickler bei Auto Union in Ingolstadt) den ersten Golf entwickelt. The successor of the NSU Prinz was the front-wheel drive Audi 50, later rebadged Volkswagen Polo. Zračno hlađeni motor Prinza koncepcijski je gotovo identičan prvom Golf motoru izuzev vodenog hlađenja. Diesel verzija se pojavila gotovo dvije godine kasnije od benzinca i nitko nije tvrdio da su prošle ere samo sa benzincem. Usput, to mi je bio prvi auto kojeg sam uz nadzor vozio Zagrebom bez položenog ispita.
![]() |
![]() |
#8016 | ||
gadget freak
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
To btw nisu bile 'normalne' verzije princa,normalna je bio 600, a ti nabrijani sa preko soma kubika su Prinz TT. To sto si ti quotao gore je samo fact da je ekipa iz propalog nsua radila na razvoju u vwu i audiu,a ne potvrda da auto sa motorom iza (prinz) zrakom hladjen,sa odvojivim glavama motora,sa zadnjim pogonom,ima veze sa autom sa motorom napred i prednjim pogonom,sa klasicnom koncepcijom vodom hladjenog motora. Pretis pogotovo nema veze s icim,jer su oni samo radili po licenci s dobivenim dijelovima iz centrale, a ne proizvodili svoje kako ti pises. Zivio!
![]() |
![]() |
#8017 | |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8018 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Ali kad ga ovako narihtaju, da lici na S model, - ogromni usisnici naprijed, felgetine, četiri auspuha iza - a unutra 88kW... A kosta nenormalno puno i tako izgleda, a jedino motor manjka. A istovremeno prodaju modele istog/slicnog auta od 520+ konja... Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 30.10.2013. u 16:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8019 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
hebate,pa to je puno previše..onda ispada iz igre. ![]() ostaju yaris,rio.. pežo ne mogu smislit,al mi je 208 simpa.hmm,fiesta mi je super ali curi ne (ona si kupuje) mazda 2 možda..hmm
![]() |
#8020 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Dottore, imal sam curku, preponsku jahacicu konja. Sitna, crna, slatka ali i opasna. Znala mi je skocit na leda iz zajebncije i stisnut me s nogama ko konja i ni bas ugodno. Tak da mi tenisacice ne zvuce opasno. Vjerojatno mogu opalit jaku samarcinu. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 30.10.2013. u 16:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8021 | |||||
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Wikipediju pogledaj. Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
Nije udana, ima sponzora zbog reklame. Nego, nije jedina koju ima S3. Znaš Mirnu Jukić? Prestala je plivati a ima dosta sponzora i dalje vozi novi. Citiraj:
Npr. 3 godine treniram, mogu 2 km otplivati za 44min na bazenu 50m Citiraj:
![]() ![]() Nego, jesi li pogledao koliko koštaju A1? Na jednog naletio sa 52tkm, 2011 i samo 6tk eura. ![]() Meni je draži ducktail. 997 vs 964 Turbo
__________________ |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8022 | |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
![]() peugeot 208 je dosta ljepši/kvalitetniji iznutra od micre sigurno,vidio sam ga a ovo za potrošnju me iznenadilo,koliko to onda troši u gradu? koliko onda troše folcike 1.2tsi koji imaju preko 100 konja Zadnje izmijenjeno od: esc. 30.10.2013. u 18:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8023 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Oba su imali motor preko 1000 ccm. Ovakvog bež boje sam vozio i bio je model 1200 C. Vidi tu sve piše : http://www.autoplenum.de/Auto/NSU/Prinz pa ćeš skužiti razlike između C ,TT i TTS modela. Eeee da mi ga je još jednom, s obaveznom vrećom cementa u bunkeru, provozati zavojima... ![]()
![]() |
![]() |
#8024 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Ne treba ti vreca s cementom,doktorirali smo mi to, zeljeznicka sinja izrezana na mjeru, posluzila je u puno problematicnih auta,a puno manje prostora zauzima ![]()
![]() |
![]() |
#8025 | ||||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Uopoće nije tako ispalo već si to ti tako protumačio i to je tvoj problem ![]() Lako danas reći pa to je bilo samo dve godine od jedanaest. ![]() Citiraj:
Ako mi odgovara 100 kW zašto bi plaćao troškove za 120 kW. Samo sam to htio reći. A 100 kW je sasvim dovoljno za ugodnu vožnju na otvorenoj cesti dom se po gradu i sa upola manje snage možeš vozikat. Plus TDI s toliko snage ima momen ta da povučeš što želiš. Citiraj:
A hvatao zalete nisam ni sa autom od 75KS a kud s onim od 100 kW. ![]() Što sad ako hoću kupit A4 mora bit top model ili još bolje S model? ![]() Da, tako nekako. Mada je meni osobno 993 zadnji pravi elfer.
![]() |
![]() |
#8027 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#8029 |
muimerP
|
Dobro zgleda to da, ima ih za ok lovu, mada sve to ide dolje iljadu evra ![]() Za strit fajtera moraš biti obučen, nije samo ruke na volanu i bezosječajno puštat kuplung a prednabijat gas ![]()
![]() |
#8034 |
muimerP
|
Obavezno Kenwood ili Alpine iza na šajbu(a u gepeku zvučnici od "neke" Sony "linije") ![]()
![]() |
#8035 | |||
gadget freak
|
Citiraj:
I btw, napisao je da je vozio, a ne kupio, ako ćemo već cjepidlačit. A i zanemario sam, sad sam tek vidio kakve je gluposti još kolega napisao - kakav faking prvi zapadnjački auto raspoloživ za kupnju osim bube?!!? Pa mogao si kupiti što si htio, samo su uvozna davanja bila cca 250%, zbog zaštite stojadina i fiće, pa je malo tko se usuđivao to raditi, ali da je golf bio prvi zapadnjački auto u uvozu, i to 74e godine kad je nastao, presmiješno, pa što sa svim silnim mercedesima, opelima (ah olympia ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Gle, ja razumijem što ti pokušavaš ovdje reći, s tim kilovatima i tih parsto kuna razlike, i to da se može voziti ugodno i sa nekim upola slabijim i manjim automobilom, ali to nije poanta priče... TDI nije bogomdan motor, niti motor s kamionskim momentom od 600Nm pa da možeš napisati takvu glupost ![]() Stavi 5 prosječnih ljudi u passata 1.9tdi-a 130ks, stavi njihovu prtljagu u gepek, i odi iz zg u rijeku, drži putnu brzinu npr 150km/h, pa vidi hoće li se nosit time ko da ima 600Nm momenta, ili kako ti kažeš 'tdi s toliko snage ima momenta da povučeš što želiš', ili će se ipak malo pomučit i potrošnja neće biti tako tdijevski bajna. Ja sam probao, i kako rekoh u ranijim postovima, ostao paf ![]()
![]() |
![]() |
#8036 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#8037 |
Moderator
|
Jebote s tobom se fakat ne da normalno razgovarat jerbo stalno neki napadi i sve ali baš sve shvaćaš doslovce. Glede das auta ti se opet stavljaš u poziciju proizvođaća a ne kupca. Boli kurac kupca za njihov plan proizvodnje on ga hoće kupit danas i danas ga nema nema ga niti ove godine... Dakle njega zaboli falus kaj će doći za dve godine. Ali to tebi valjda nije jasno, ne znam zašto ![]() Vezano za TDI, gdje sam to rekao da je bogom dan? Referirao sam se na linkani oglas gdje je eto slučajno TDI u pitanju. Mene osobno nije briga je li to tdi, crdi, trdc, dci ili bilo koji dizlo. Niti sam rekao da ima 600 Nm momenta, samo sam rekao da ima dovoljno. Očito je moj pojam dovoljne snage i momenta različit od tvog poimanja, i to je sasvim normalno jerbo nismo svi isti. Opet samo sam se referirao na izjavu kako je glupo imat A4 sa S-line paketom ako nemaš milijardu konja pod haubom. Meni je to glupo. Nek voze što žele. Meni osobno je 100 kW dovoljno. Ne vozim tako često 5 ljudi s prtljagom 150 km/h ![]()
![]() |
#8038 | ||||
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() S ovim drugim se slažem, sasvim normalno, nismo svi isti, zato i postoji toliko proizvođača i toliko automobila i to je super, još da reguliraju cijene malo, extra ![]() Citiraj:
Eto stavih se u poziciju kupca :P ![]()
![]() |
![]() |
#8040 | |||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Samo kad si počeo o višegodišnjim planovima proizvodnje i sl. reko WTF, pa to ne tangira krajnjeg korisnika. On ga hoće kupit '74. i nema ga. ![]() A u tom stilu je i panorama napisao. No nije bitno ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Par sam godina vozio/posjedovao 2.0 CRDi 140 KS 300 Nm u monovolumenu i bilo je i više no dovoljno. No opet ima nas različitih. Istina ako bi ga gazio preko 160 popio bi ali u 95% slučajeva sam bio jako zadovoljan potrošnjoim i i isporučenom snagom.
![]() |
![]() |
|
|