|
![]() |
#7953 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
ali to nije opravdanje da upravo tamo kod gimnazije mene vec dvaput nije pokupio auto sa KT tablama ![]() ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7954 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
A, isto IMHO, da je bolji - nije, ni po čemu posebno. Osobno sam imao "sreću" voziti Golfove godinama i prešao s raznim modelima parsto kkm - to je jedno od vozila koje nikad ne bih kupio privatno. Ta razlika u cijeni ničim nije opravdana, dapače.
![]() |
![]() |
#7955 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Samo da pridometnem još koju na temu Golfa: Vozil sam ga u doba jedinice s malim štop svjetlima kad još nije bilo dizlaša već samo benzinci s agregatom deriviranim iz ugaslog Prinza, u pravilu s trojim vratima. Da je auto tvrd i robustan skužil sam tek kad je japa kupil R4. Ne računajući Bubu, Golf je bio prvi pravi zapadnjački auto koji se mogao kupiti u tadašnjoj državi. S obzirom da se na isporuku uvijek dugo čekalo a zainteresiranih je bilo mnogo, oko tog se vozila stvorio mit koji traje i do danas unatoč tome što uđeš u autosalon i za pola sata se voziš doma... Ekonomski, Golf odlično drži cijenu među rabljenim vozilima makar nije toliko kvalitetniji od konkurenata u klasi. Osobno, prije bih dao prednost novoj Corolli koja dođe otprilike isto novčića. Sve ostalo o lošim vozačima i seljoberima u Golfu su gluposti. Svatko od nas na neki način prođe vozačku fazu kad divlja i radi gluposti neovisno o tome što vozi.
![]() |
#7956 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() I motori nisu bili iz princa, nego je 1.1 bio iz audia 50, potpuno isti, imao sam oba auta, a jači je bio iz 80ke, također audi.
![]() |
![]() |
#7957 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Malo diskutiram sa prijateljam pa da pitam, da vidimo tko je u pravu ![]() Jel ona kamera na ulazu u ST slikaje u oba smjera ili samo u jednom smjeru? Jer vidim da su postavljene samo prema jednom pravcu, on kaze da i tako zaokrenuta moze uhvatit i drugi smjer. I jos nesto, na toj cesti je ogranicenje 70km/h, na koliko kamera slikaje? Na ulazu u ST: ![]() I zanima me isto za ovu u Dugopolju: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7958 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Isto kao i onaj pravokutni kruzni u Popovaci, pa koliko ekipe sa XY tablama proleti krivo jer ne gledaju znakove. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7959 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7960 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7961 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Presao 500km, potrosnja po kompu 5,7L bez neke stednje. Autoput 130, sa povremenim izletima preko 180 i resto Zg i Zagorske ceste. Uglavnom se potrosnja lagano spusta, nakon prvih 120km je bila na 6.7. Rezervoar bi trebao bit dovoljan za 1200km bez neke velke stednje. 1.5 dci je najbolji na autoputu i ide odlicno i skoro da mu je 6ta najjaca brzina. Neko bi mislio stednja itd ali u ovom autu bas ide fest. 140 do 170 sam tak i ubrzava konkretno i iznad 180. Ne treba mu nist jace od tih 110 konjina i jos je uz to motor jako tih cak i na visokim brzinama. Malo vjerta oko retrovizora, nist strasno i to je to od buke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7962 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
moj savjet za novi auto - sipaj najbolje moguće gorivo, koristi konstantno iste (frekventnije i veće) pumpe i čuvaj sve račune. trošit će ti manje nakon nekog vremena, ali konstantno sipaj isto gorivo pošto se ecu sada "privikava" i pronalazi sam sebe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7963 |
Premium
|
U biti stalno tankam na istoj pumpi, na Ini prema na autoputu prema Krapini. Nit se ne sjecam kad sam natankal auto na nekoj drugoj. Gumbeki i komande su mu slabija strana i na to se jos privikavm."Kazic" je debilana. To bu islo novo sigurno. Ugl. sve drugo je na autu ok ali nist posebno. Volan i mjenjac mekani liseni osjecaja, papucice slicne ali to je tak danas na autima. Vise volim mehanicki feeling koji ima Suzuki ali to ipak malo umara. Gume jesu malo tvrde ali za sad mi se cine ok, tihe jesu. Na mokrom nisam jos vozio. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 29.10.2013. u 19:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7964 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije li dizlo tek došao krajem '76-e a do tada su sve bili benzinci. I nisu li prvi benzinci derivati NSU motora iz Prinza 4. Tada je ionako VW kupio NSU koji je kasnije postao Audi. Audi 50/Polo je predstavljen mislim kad i Golf mk1 ili malo kasnije.
![]() |
#7965 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
kaj te smeta kod gumbeka-komanda-kazića? pa svi žabari su mekani :P
![]() |
#7966 | |
Moderator
|
Citiraj:
provjeri da li je možda bolji dizel na omv ili tifon ili negdje treće i tankaj tamo... čisto sumnjam da ina ima najbolji dizel. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7967 |
Premium
|
Ni nema vise tvrdih auti, osim ak se to od njih ne trazi. Cak je i Golf sedmica iznenadujuce mekan. Ima samo jos meksih kao neki od Citroenovih modela i to generaliziranje sve manje vrijedi. Nebi mogao iz prve nac gdje se pojaca kazic sigurno i zujo bi neko vrijeme, mene ne smeta jer imam na volanu ali me smeta sto je zvuk los i u tim stock mjerilima. Recimo da je gumb za paljenje tempomata ispod rucne ili da se maglenke pale kao svijetla na kolut i jos su odmah pored tak da sam vozio sa maglenkama slucajno. Brzina tempomata se regulira na volanu ali ga prvo treba ukljucit dolje. Ok to se moze i prije nego se krene pa kad se dode na brzinu ga aktivirat sa tipkama na volanu ali opet zasto nije sve na volanu. Ima tih sitnica ali nije to nist strasno i da se naviknut. Nije nist losji diesel na Ini, nego kod ostalih. Nije to vise kao sto je bilo pred 10tak god. i citao sam nedavno da su vece razlike ko eurosupera nego kod diesela koji je u vecini slucajeva identican. Tocim na firmu na kraticu i sve se vidi i sve se zna bez brige. Ne trebaju sad pocet spike Tifon itd.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 29.10.2013. u 20:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7968 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
aha,kužim,traži privikavanje..al potrošnja je vrhunska.. ![]() ima tko novu Micru,kak vam se čini..?
![]() |
#7969 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Nema pravila. Sve je to isto smeće.
![]() |
![]() |
#7970 |
Moderator
|
znam da je isto kao i kod tbenzinaca i slažem se skupa sa tobom i svojim majstorom da treba češće mijenjati filter goriva. ima razlike (što se benz tiče) pošto je omv 100 jedino uvozno, tj. nije ina/mol + aditivi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7971 |
Premium
|
Da ima dobrih atmosferaca na koji se ne treba platit 15000+ trosarine, mozda ali ovak je za moje potrebe diesel idealan. Malo mi grdo zvuci svaki dan vozit 4 osobe autoputum sa motorom od 0.9 TB ili sl.. Ovi kaj su konkretni kostaju previse. Taj 1.5 dci je najprodavaniji dieselas od Renaulta mozda i opcenito diesel motor u ponudi je sto godina i ispeglan do kraja. Ak to nebu dobro onda nek sve ide u 3pm. Motora kao 1.9 tdi vise nema. Pazit ce se maksimalno na servise, ic ranije i sl. i nije to nikakav problem. Za auto se ima uvijek jer se od njega zivi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7972 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Sori na padobranstvu, ali koliko znam Lukoil sve gorivo doprema iz svoje rafinerije u Italiji. A velika većina dizela na našem tržištu i je iz uvoza |
![]() |
![]() |
![]() |
#7973 |
Premium
|
Taj OMV 100 je super. To znam sigurno jer sam natankal Swifta sa njim i bio je osjetno zivlji od klasicne INA 95. Iznenadilo me cak kakva je razlika. Tanakal sam i ranije slicna goriva pa i onu var. prije sa OMV ne sjecam se kak se zove i bilo je nekih sitnih razlika mozda ali ovaj 100 je ocita razlika. Jedino kaj kosta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7974 | |
Moderator
|
Citiraj:
edit: ma košta šta... na tanku 5kn više, zanemarivo. |
|
![]() |
![]() |