|
![]() |
#35732 | |
Samsung Mob!ler
Datum registracije: Mar 2012
|
Citiraj:
Nekako mi pari da je to nešto posebno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35733 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ta Reba paše na normalne 9mm QR nabe normalno, to je ista vilica jedino je naba od specializeda malo drugačija ima neke kapice sa strane i malo drugačiji skewer.
![]() |
#35734 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Iako, ako ima rebu, ne znam što će mu kotači koji izdrže DH primjenu ![]() E sad, JA bih kupio Flow obruče umjesto onih, ali to je zato jer znam kak se vozim, gdje se vozim i što vozim. I nemam rebu od 120 hoda sa 9mm dropoutom. ![]()
![]() |
![]() |
#35735 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
mislim da ti je vilica 9mm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35736 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Specialized koristi rebrandirane DT nabe i obruče (ne uvijek), tako da da, i naprijed je RWS osovina. RWS je puna osovina koja zamjenjuje quick release i paše u sve quick release dropoute. http://www.dtswiss.com/Components/RWS/RWS-Thru-bolt Pretpostavljam da je riječ o prošlogodišnjem Spec Camberu, jedino mi on odgovara opisu 120hoda s 26" kotačima. Da pojednostavimo, tražiš kotače s 9mm osovinom naprijed i 142*12 iza. Tu nema dileme i neka te ne zbunjuje sve ovo što slijedi. A slijedi to da ćeš te kotače prodat nikad i nikom. Prednji kotač ima 28 rupa na obruču, što bi reklo kad netko sjebe taj DT Swiss Cheese obruč može bacit sve skupa u smeće. Iza je još gora situacija, jer 142*12+ (obratite pozornost na +) paše samo na Specialized dropoute (rame) odnosno naba je mrvicu šira od 142mm i nije konvertibilna. Prevedeno, kotač s drugog bicikla koji ima 142*12 možeš stavit na Spec ali ne i obratno. I šta da ti čovjek kaže konkretno? Na 95kg pucaj na Superstar+Flow, obruči će te dulje služit. A s ovim starima ne znam šta ćeš, ostavi za rezervu. RWS osovinu si zadrži i možeš ih koristiti s novim kotačima, daju mrvicu više čvrstoće od klasičnog quick release-a.
![]() |
#35737 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
142+ nabe su iste širine kao i 142, samo je kazeta pomaknuta 2mm prema van, a time su i flanđe "razmaknutije" i kotač krući. Te nabe pašu u sve 142mm okvire ali postoji šansa da će kazeta strugati po chainstayu. Još jedan specializedov proprietary bullshit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35738 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Naba mora imati mogućnost skidanja end capova i stavljanja normalnih capova, tj. onih isturenih dijelova koji ulaze u drop oute, a takvih naba osobno nisam susreo, osim naravno konvertibilnih DTovih naba. On ima ovo, a na normalne nabe jedino možeš staviti ovo EDIT: ili on ima ovaj običan, iskreno, nisam siguran jer nemam pojma s čim dolazi njegov bajk ![]() ![]() EDIT: čini se je OS28 standardni izgled QR nabe, tak da on valjda ima ovo
![]() |
![]() |
#35739 |
Moderator
|
@pero dinamit Kao što ti je i Sile rekao, na Switch nabe idu 9mm QR i 9mm TA (tvoj RWS vjerojatno). Samo kod kupnje uzmi pravi adapter koji je besplatan. Šteta što nema TL28, ja bih na njih išao samo zato što su lakši od Flowa. Cijena od 160 funti je odlična. Pitanje je samo hoće li ti na to još nabiti poštanskih troškova barem za 50%. Sa switch nabama sam imao 2 problema u sad već 2 godine. Prvi je bio da je pukao freehub aluminijski, zamjenio ga za čelični za 100kn sa dostavom. I drugi, moja krivica - da sam prejako stezao stražnje čepove osovine i ugurao ležaj unutra da sam ga zaglavio ![]() Prednja naba ide bez problema, adapteri su jeftini i sve ide gore.
![]() |
#35740 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Jesi kazetu zatezao na moment ključ ili od oka? Ako si od oka rekao bi da je oboje tvoja krivica, nije rijetkost da čiji god alu freehub pukne kod prejakog zatezanja. Zna li tko kakve su Fun Works N-Light Evo nabe?
![]() |
![]() |
#35741 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35742 | |
Moderator
|
Citiraj:
Nisu niti jači proizvođači imuni na to. Slična stvar se i na Hope-u događa. Nema veze, super je to stvar. Ostaviš si RWS TA osovinu i samo kod naručivanja stavi 9mm TA adaptere.
![]() |
![]() |
#35743 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Danas je bilo super duper. Skupilo nas se poprilično gore, neki došli ranije pa i ošli ranije, a nas večina odprašili kombinaciju. Bude već ekipa rekla točno kaj i kako, a noćni bi mogao i pokoju milenijsku staviti tukaj ![]() Pozz svima od onoga sa upaljenim stražnjim svjetlom i blatobranima na bajku ![]() Bilo mi je extra. P.S. rukavica je locirana, nekako se mučki provukla i popela Destroyeru na leđa ![]()
![]() |
#35744 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2012
|
Danas je bila jedna od jačih masovki! Milenijska na Činovničkoj livadi ![]() Bilo bi nas i dvadesetero na slici, da Sile, Max, Čorus i Zlayo nisu malo ranije zgiljali iz Lugarnice. Mislim da su otišli na kombinaciju 9ka + Kvarkić. Max je imao cam, pa će valjda bit i video u njegovoj video geleriji "Snimke sa voznji" na DB-u.. Mi otprašili 52-57(via tulum + čuksov drop)-55. Još jedna milenijska na kraju 55ice pred Dionom, Lonjšćinska ulica. ![]() Muhara ![]() Kablovinje na donjem dijelu Leusteka je postavljeno, pa bu valjda ubrzo zatrpali taj kanal da se može normalno vozit.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35745 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Video od jucer. http://www.youtube.com/watch?v=RGjwOEVothI Super voznja bila, bas smo se fino zgustali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35746 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Da li je tko gledao Garmin Virb kameru? Koliko sam shvatio ako imam Edge 510 iz kojeg vanilla model možu vući podatke razlika je samo u WLAN-u?
![]() |
![]() |
#35747 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
zgmmax - Što ti je kamera na prsima da se čuju otkucaji srca? hehe, fora.. I ona oguljena grana na 4:56, koliko puta se trebalo proći da se onako oguli.. Cool |
![]() |
![]() |
![]() |
#35749 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Mali osvrt: 1x10 je ok, nešto je teže ali ide, jedino se ne smije prestat pedalirat jer što sporije okrećeš to je teže. Kad mi dođe manja šajba biće super. Zee je odličan, bike je potpuno tih i unatoč mojim strahovima lanac nije pao nijednom iako nemam ni vodilicu ni prednji mjenjač, najobičnija truvativ 32 šajba s triple pogona (dakle ima shift rampe itd) i bash. Šiftanje je odlično, shimano ftw. Još jedino da dođe manja šajba da maknem bashguard i da si olakšam malo uzbrdice.
![]() |
#35750 |
SCSI Freak, deda :P
|
masovna slika je meni i jako lepa, ali i jako tuzna... lepa zato kaj vas je puno bilo i gustali ste, a jako tuzna sto nema XC pila ![]() ![]()
![]() |
#35752 |
SCSI Freak, deda :P
|
ma to je sitno ![]() boje jarbolasa, kaze internista da mi je ovo pred dva tjedna bilo poslednje upozorenje organizma ![]() kontrolirana prehrana je tocno u kaloriju, tlak ne prelazi 160/110, danas sam cak sjeo na biicikl i otisel pogledat XC utrku u mom selu, upustio se nakon trke otpelat krug, ali jedva, sad dosel doma, popil tablete i odmaranje uz BIKE casopise iz 2002 godine ![]()
![]() |
#35754 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Odi u utorak, moglo bi nas biti nekoliko ![]()
![]() |
#35755 |
sto da napisem ?!
|
Ja sam isto za utorak |
![]() |
![]() |
![]() |
#35760 |
sto da napisem ?!