|
![]() |
#35341 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Zavidim vam dečki koliko staza imate :-o ja u Gs-u imam 8 staza s tim da od tih 8 pola ide preko istih ruta :-( Pošto je na mom Cubu prosječna oprema s vremenom ću mjenjati opremu. Za početak me zanima , kod zamjena diskova...jeli potrebno mijenjati čeljusti ? Te dali moram mjenjat felge ili se diskovi jednostano mogu skinut s trenutnih felgi ? Biciklo se je Cube Analog 29er 2013 |
![]() |
![]() |
![]() |
#35342 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Ako su diskovi novi iste veličine ko stari, nemoraš mjenjati ništa. Ako su novi diskovi manji ili veći, moraš mjenjati adaptere. Čeljusti nemoraš mjenjati.
![]() |
#35343 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35349 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
http://www.youtube.com/watch?v=y6XPI...ature=youtu.be Kao da je rođen na biciklu, nevjerojatno. Kakav gospodar svemira.
![]() |
#35350 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Danas sam napokon riceburnera odveo na Strmopec, dogovaramo se valjda cijelo ljeto, ali nikako otici, sve do sada ![]() Podloga odlicna, temperatura taman, u visljim sferama cak i prohladno, i tak, nakon Strmopeci udarili mi dalje u breg pa je danas izvozena slijedeca ruta: Bikca-Strmopec-Pilana-cestom do iznad Adolfovca-Leustek-16-18-Pilana Iznad Adolfovca nailazimo na crocusa i Vucu (kojeg btw, nisam vidio pola godine ziher). |
![]() |
![]() |
![]() |
#35352 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() evo i od mene koja ![]() odma u prvom redu zafaljujem slaveku na strpljenju i opsirom objasnjavanju pametnih putanja ![]() bilo super, definitivno za ponovit prvom prilikom ![]() failova bilo na pretek... gume ostale na 4 bara jel sam noc prije doleval frisko mleko i na prvom vlaznom kamenu grip baj baj ![]() nadalje 100+kg zive vage i pojasevi za spasavanje, 160mm diskovi za ovakve egzibicije nisu ![]() nije bilo skakljivih situacija, ali osjetilo se manjak snage kad su presli radnu temp ![]() najveci fail je moja ziherasko-papanska glava i strah od nepoznatog, dosta vozljivih elemenata pregural jel me bilo strah ![]() padova nista, slavek skoro jel preko jednog srusenog drva nije skocil i zadnjim kotacem whipal u drugo da se odbije u stranu ili kak se vec pise ![]() strmopec nadasve zanimljiva, ispelo nisam ![]() izbacio ga zadnjom gumom i tu je bio kraj, ali i da se to nije desilo nebi izvozil do kraja, iskoristio priliku i do vrha pobacal grane i rahlo kamenje u stranu, slavek odvozil zmirecki do kraja ![]() posle jos onaj krug kaj je slavek napisal i doma, pred kraj je vec bilo full mracno i mene jos vise strah ![]() ![]() mislio da se danas necu moc ustat ujutro, ali boli me samo vrat od droncanja, malo istezanja i masaze i ko novi sam ![]() slika nema, tj. ima samo jedna ![]() ![]()
![]() |
#35353 |
Brazilian Jiu-Jitsu
Datum registracije: Dec 2011
|
Treba netko mozda kocnice? Prodajem magure (mt2) pa ak nekom treba nek se javi tu ili na DB (profil xtc). I pitanjce sa iskusnije....Pukla mi zbica na zadnjem kotacu, pa ozbiljno razmisljam da si sam svoje kotace slozim jer su mi ovi pre xc-ish (kako bi mic reko ![]() Htio bi uzet dartmoor raider (ili neke druge obruce? preporuka? ) i alpina 3 zbice. Nabe imam i samo bi dao splest kotace. Moje pitanje je da li bu to pretesko? Volio bi se popest na sljeme bez da ostavim dusu tamo ali i da se mogu ganjat dole? Tenks! Zadnje izmijenjeno od: KrpaZG. 11.09.2013. u 13:16. Razlog: .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#35354 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ideš malo iz jednog ekstrema u drugi, po meni. Kotači će biti sigurno preko 2kg sa Alpine III žbicama. Osim ako nemaš ekstra lagane nabe. Danas imaš wheelsete od 1900g koji drže i bez Alpinki, sa normalnim 2.0mm žbicama ili čak i manje.
![]() |
#35355 |
Brazilian Jiu-Jitsu
|
Pa i nemoram bas uzet alpine III...Samo mi je bitno da ne umirem na usponu tj. da nisu preteski kotaci. Tvoja neka preporuka za obruce i zbice? Naba zadnja je giant s-elite a naprijed je 20mm neka noname |
![]() |
![]() |
![]() |
#35357 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() |
#35358 | |
Moderator
|
Citiraj:
Tako da ono, sve ovisi koliko si spreman dati novaca. A i upitno je koliko su ti teške te nabe tvoje postojeće. Ak su one cigle, onda ti đabe ušteda grama na drugim stvarima.
![]() |
![]() |
#35359 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Imaš wheelsete i ispod 1700g i drže. Samo ovisi koliko novaca imaš, ak nemaš puno onda ćeš morati malo teže kotače imati, ali ako je donedavno Onyx mogao gurati doubletrackove gore ili ja prije godinu i po, ti ćeš moći kakve god da sad složiš. Provjeri si koje dijelove na kotačima sad imaš pa procijeni kolko novaca imaš. Nakon toga se može pričati što da kupiš ![]()
![]() |
#35360 |
Samsung Mob!ler
Datum registracije: Mar 2012
|
Ako netko ima vremena i novca, (3-4-5 dana, 500kn), destro dolazi u ST u petak, moj prijatelj ide ća iz stana za vikend i daje za ~75kn noć, tako da će destro kod njega spavat, a ima još mjesta. Destro će vlakom, plan je vozit i zajebavat se, za spizu ćemo lako, kod mene ćemo nešto smislit, em ima domaćih krumpira, domaćeg mesa (možemo i ubit kokoš ispred kuće ako zafali), domaćeg povrća, svega, tako da je tu automatski manji trošak. Cilj su nekakve AM ture, bike na leđa, do vrha, pa dole. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35361 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35364 | |
Brazilian Jiu-Jitsu
|
Citiraj:
Nemam para na bacanje ![]() btw: hvala svima na savjetima! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35367 |
Samsung Mob!ler
Datum registracije: Mar 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35368 | |
Moderator
|
Citiraj:
Mavic su dobri obruči i ako ih uzmeš, nećeš pogriješiti obzirom na čvrstoću. No da bi se dalo možda i nešto bolje složiti za sitno više novaca, vjerojatno bi. Npr. http://superstar.tibolts.co.uk/produ...roducts_id=656 Malo teže (vjerojatno oko 2100-2200g), ali jeftinije: http://superstar.tibolts.co.uk/produ...roducts_id=795 To je bez gledanja na razne sajtove gdje se mogu ubrati dobri popusti tipa Bike-comp.de ili Bike-discount ili CRC + ostali koji znaju imati super popuste na wheelsete.
![]() |
![]() |
#35369 | |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Na greskama se uci. Sad imam muski wheelset i tu sad nema drz - nedaj Citiraj:
DT imas u marko projektu i cijene se krecu oko 5kn po komadu. + za ovo sto vuco kaze. Na popustima se svasta fino moze naci
![]() |
![]() |
#35370 |
tha pilot
Datum registracije: May 2008
|
Ekipa, ne kuzim kako svi pate na neku minimalnu tezinu itd, sto je teze, to je bolji trening za noge ![]() Ako sam uspio doci s svojim bajkom gore na sljeme, koji ima preko 14kg, kotace ultrateske sa ultrateskim DMR Moto Digger 2.35 gumama, vi sa XC speckama bi onda trebali 2x brze juriti gore... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|