| 
                |||||||||||
| 		

| 
		#1 | 
| 

Registered User 

Datum registracije: Jan 2012 

| 

(riješeno) CPU ventilator vrti maksimalno na startu

Pozdrav, složio sam si novo računalo (iz potpisa), i imam jedan problem. Kada upalim komp (ili kada se diže iz sleepa), CPU vent vrti maksimalnom brzinom nekih 5 sekundi, onda se vrtnja smanji na normalnlo i u radu je nečujan. U BIOS-u je postavka "normal". Pratio sam kretanje venta kada se komp pali, i izgleda da ga malo zatrza, vent se ne krene vrtiti i vjerojatno se onda poveća brzina da bi se vent zavrtio (da li to matična uopće može?). Pitanje: neispravan vent, matična, ili samo treba pričekati da se ventilator "razradi"? Nije neki veliki problem, sli smeta, mali mi je komp u dnevnoj sobi, kada ga upalim čuje se kao usisavač. Hvala i lp EDIT: Nešto sam zeznuo sa potpisom, pa evo konfiguracije: Intel i3 3245 Gigabyte GA-H77N WIFI 4GB DDR 3 G Skill 60 GB Intel SSD Antec ISK 110 Zadnje izmijenjeno od: GaryMoore. 06.09.2013. u 13:08. Razlog: Ne vidi se konfiguracija u potpisu  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#2 | 
| 

Premium 

Datum registracije: Mar 2009 

| 

To ti je tako normalno. Ni ja na svojoj ecs matičnoj nisam uspio ukrotiti vent iz biosa. To je tih par sekundi dok ne dodje do bios-a. 

| 
| 
		 | 

| 
| 

| 
|
| 

Oglas

| 

| 
![]()  |