|
![]() |
#35223 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() |
#35225 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Jedna brzinska fotka s današnjeg pohoda na Žumberačku Sv. Geru, pogled prema Hrvatskoj iz Hrvatske. 50m iza je "tudi tukaj je zlovenija". Danas sa tri Pitcha smo fakat Pitchili (dva više, jedan manje). Osobno mi je ovo najbolji spust u karijeri, tolko smo bili sexy na spustu da smo vrištali po šumi zbog adrenalina koji nam je pumpao od prejakog flowa po stazi. Sveta Rock'n'Roll Gera! Bit će neki report i neki muvifilm kad se stigne to sve složit! ![]()
![]() |
#35226 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
potpisujem neku podnevnu vožnjicu ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35227 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35228 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() |
#35229 | |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() slikala me zena uz spominjanje blize i daljnje rodbine ![]() posto je sve bilo laganini neplanirano kaj se tice voznje, u petak odma nakon posla direkt u gorski, pa brali kruske, pa jucer onda ukomponirali voznju nekako, popodne krstitke, a danas se beru sljive ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35230 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Jucer se nas sestero (Sanda, Vlado, Sasa, broj1, Destro i ja) zaputilo na Sv. Geru (1178m), ali kako je tura sa HR strane zanimljiva jedino XC-asima ![]() Iz Zagreba krecemo nesto kasnije, ne zuri nam se, jer na spustu planiramo izbjeci sto vise hodaca, s obzirom da je ovo popularna planinarska destinacija. Uspon makadamom je stvarno djecja igra. I tako, cavrljamo mi, laganini pedlamo kad odjednom eto tornja iznad nas - sto smo vec gore? Sirok, odlicno utaban i blago nagnut makadam, svladali smo bez problema, a bome i umora. Sam vrh i pogledi mi nisu nesto atraktivni, priznajem - ocekivao sam vise (prvi put sam na Sv. Geri), ali zato spust - ne da je atraktivan, nego ni u snu nisam ocekivao tako dobru voznju kao sto je bila jucer. Izvrstan spust, slicno Sljemenu, ali strmije, s dosta kamenja i stijenja, svako malo iskacu raznorazna iznenadjenja, nema opustanja, cijelo vrijeme treba biti skoncetriran i angaziran. Podloga je bila idealna, gripa i vise nego sto treba, iako nitko od nas ne zna stazu, uhvatili smo odlican flow i drobili s gustom. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Video: https://www.youtube.com/watch?v=WepHSMaKUUo ili https://vimeo.com/73550830 Zadnje izmijenjeno od: Nik. 01.09.2013. u 11:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35231 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Wow raja, kakav spust, pa ovo traje eXtra...sledeći tjedan idem odvest 1 Sljeme i onda tražim vodiča da ovo pregazimo, ako se kome da iz ove ekipe, da se nebi pogubio ![]()
![]() |
#35232 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
jel itko zainteresiran za par krugova po medvedgradu (autom, pa se parkirati gore kod one jebačke vile) i dalje bajsom... nakon toga bi se moglo još i na grmu malo pa svatko doma ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35233 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
u 13 na trgu pa ko oće nek se prikopča za sad samo ja grem |
![]() |
![]() |
![]() |
#35234 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Nik, ovo je bilo brzo, skidam filmek već ![]() EDIT: fakat rokenrola, kamera se isto trese, sjećam se na momente kako me iznenadilo što dolazi iza zavoja ![]() Citiraj:
![]()
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 01.09.2013. u 12:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35235 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
Momci i cure, respect za spust! |
![]() |
![]() |
![]() |
#35236 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ak ko oce u 5 kod sata pa na dotrscinu |
![]() |
![]() |
![]() |
#35237 |
Ubijate mi flow ;)
Datum registracije: Mar 2013
|
De5tro u sexy hlacicama??? Ma je li to moguce? ![]() Btw, sad mi je zal kaj nisam isla s vama..al bit ce prilika..
![]() |
#35239 |
Samsung Mob!ler
Datum registracije: Mar 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35240 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35242 | |
|
Citiraj:
![]() ako se skupi XC ekipe koja bi odradila spust duplo sporije ja se biljezim ![]()
![]() |
![]() |
#35243 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2013
|
Citiraj:
Koje gume koristiš za suho a koje za opisanu podlogu? Ja trenutno imam WTB Epic Wolf 2.1 koje mi se nisu pokazale niti na jednoj podlozi loše, ali ni posebno dobre, s tim što su u blatu skupljačice blata. Htio bih ih zamijenit za nešto bolje, za ljigavo vrijeme koje predstoji. P.S. Bilo se na Sv. Geri početkom ljeta, nije ni ova naša strana za bacit. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35244 | |
|
![]() Citiraj:
![]() evo par slika kaj sam okinul mobitelom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35245 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Rice, ovo na fotkama izgleda primamljivo, koja je to staza, odnosno gdje ste se to vozili? Na Geri nije podloga suha, vec je zemlja taman upila vlagu da gume grizu ko lude, ali kamenje je suho skroz - i dobro da je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35247 |
Ubijate mi flow ;)
Datum registracije: Mar 2013
|
![]() |
#35248 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Vožnja ZG - Ogulin
Vožnja 31-08-2013: Zagreb - Ogulin Prije tjedan dana na prijedlog frenda pala odluka da se odvozi do Ogulina. Uhvatio sam se google mapsa i planiranja rute - cilj je bio što više izbjeći prometne pravce te voziti po lokalnim cestama. Zg - Pisarovina - Donja Kupćina - Turanj - Duga Resa - Generalski Stol - Ogulin https://maps.google.com/maps/ms?msid...16292,0.383835 Start je bio iz Botinca - parking Konzuma. Cesta vodi preko Kupinečkog Kraljevca do Pisarovine omiljene rute cestovnjaka. Do Pisarovine ima dva malo veća uspona sa kombinaciom spusteva taman za zagrijavanje. Od Pisarovine je cesta ravna sa vrlo zanimljivim krajolikom, u Donjoj Kupćini se nalazi zavičajni muzej - obavezno pogledati bar preko ograde. Dalje nastavljamo vožnu i ubrzo se prelazi kanal Kupa-Kupa te se nedugo nakon toga susrečemo sa Kupom koja izgleda čudesno. Kod mjesta Blatnica prelazimo Kupu i dolazimo do sela Brođani gdje se nalazi stari most i veliki bunker. Za dalje je plan nastaviti vožnju XC stazom uz samu rijeku, to se kasnije pokazalo lošom odlukom jer smo vozili stazom koja završava u minskom polju. ![]() Vratili smo se nazat te nastavili asfaltnim putem za Kamensko do Turnja. U Turnju slikanje u muzeju Domovinskog rata gdje smo naišli na dosta biciklista. Nastavak je vožnja uz mrežnicu do Mrežničkog Briga gdje radimo dužu pauzu te tankiramo vodu kod kampa Slapić. Dalje vozimo kroz brežuljkast kraj prema Donjem Bukovlju, tu smo skrenuli sa predviđene rute jer nas je mobitel poslao prema Generalskom stolu preko Zvečaja na D23. To smo shvatili kad smo se našli u Gornjem Bukovlju a nije nam se dalo vračati (još mi je bilo čudno kak to da smo u Donjem Bukovlju a stalno se penjemo uzbrdo - mislim si nekaj sa imenom ovog sela ne štima mi se penjemo a selo se zove Donje Bukovlje ![]() Kod Zvečaja pontonskim mostom preko Mrežnice na DC23 do Generalskog stola. Od Generalskog stola cesta vodi uz Dobru koja se od guste vegetacije ne vidi. Ovaj dio puta do Trošmarije je prava divljina svega par kućica a sa nijednim auto se nismo mimoišli, guštanje u tišini i pravoj prirodi. Kod Trošmarije prelazimo A1 i vozimo cestom preko Popova Sela prema Ogulinu. Putem skrečemo prema izvoru Dobre Do kojega nismo mogli doći zbog ograde od Hidroelektrane. Pred nama je još jedan uspon i za kraj spust prema Ogulinu. Slijedi razgledavanje Ogulina, nabavka hrane te odlazak na željezničku postaju. Karta je 70 kn + 30 kn za bicikl. "Brzi" vlak za Zagreb polazi u 19.21h (kasni u dolasku 15min) u Zg smo bili u 21,00h. https://picasaweb.google.com/1019545...eat=directlink Zaključak: Vrijeme nas je odlično poslužilo temp max 25c bez vjetra. Krajobraz se mjenja svakih 30km naprosto se uživa u samoj vožnji. Ruta hvata tri rijeke : Kupu - Mrežnicu - Dobru (Koranu samo prođemo). Promet jako slab tako da nije potrebno voziti jedan iza drugoga (osim na D23). U mislima je ostalo da je do mora ostalo "samo" 35km (zračne linije) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35250 | |
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
|