|
![]() |
#34621 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() |
#34622 |
Ubijate mi flow ;)
Datum registracije: Mar 2013
|
Saša cestitam na novom bajkicu ![]() ![]() Ja jucer odvozila nakon duuugo vremena Leustek za sat i 10 minuta sa dva stajanja. Na pocetku sam mislila da cu umrijet i skoro se vratil anatrag, no kad sam se zagrijala malo, islo je tesko al je islo ![]() ![]() Nisam mogla donijet odluku kuda da se spustim na Mihaljevac, pa mi sinulo da Pilanu nisam vozila vec godinu i pol sigurno. I tako ja odoh na 18 - Pilana. Voznja milina jedna ![]() Jesam li ikad rekla da obozavam svoj bajkic? ![]() ![]() Saša, voznjica uskoro ![]() Živi bili pa se vozali! Irvine, ozdravi vec jednom ![]()
![]() |
#34623 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Posto imam viska vremena sam malo istrazivao u svezi i glede GPSa na mobitelu. U bespucima interneta sam naletio kako staviti Topografsku kartu 1:25000 (TK25) ista ona koja se moze vidjeti i na Arkodu u Orux Maps (na srecu, aplikacija je dostupna samo za Android uredjaje :P) pa sam se odlucio i napisati male upute ![]() Ne znam dal znate ali prije par godina je bilo problema sa tim kartama (TK25) i par ljudi je zavrsilo na obavjesnom razgovoru u muriji jer su karte bile od JNA i kao takve su bile Vojna tajna da li je i to sada tako nemam pojma tak da to koristite na vlastitu odgovornost ![]() Uglavnom da se bacim na tutorijal 1. Kao prvo morate imati Android uredaj 2. Skinite i instalirajte OruxMaps aplikaciju 3. Kod pokretanja u gornjem desnom cosku kliknite na zadnju ikonu (zemljopisna karta) 4. Kliknete na „Switch map“ pa na „Online“ 5. Iznad „Offline opcije“ kliknite na ikonu “WMS“ 6. Kada se otvori prozor „WMS Creator“: • tocka 1. - upišite: „geoportal.dgu.hr/wms?LAYERS=TK25&FORMAT=image/jpeg&SLDRULE=0&TRANSPARENT=FALSE&SERVICE=WMS&VERSION=1.1.1&REQUEST=GetMap&STYLES=&SRS={proj}&BBOX={bbox}&WIDTH=256&HEIGHT=256“ bez http:// i bez navodnika i potvrdite s „OK“ na kraju retka; • tocka 2. - Odaberite Layer TK25 i stisnite „OK“ • tocka 3. - Testirate zumove • tocka 4. - postavite zumove, tu sami eksperimentirajte. Ja sam stavio minimum 10 i maximum 17 • oznacite „Cache“ • oznacite „Download“ • upisite zeljeno ime mape (npr. Hrvatska TK 25) • kliknite „Create“ 7. Sada vam se zatvorio prozor „WMS Creator“ i pojavio vam se popis „ONLINE“ mapa. Pri samom dnu se nalazi ime mape „WMS:Hrvatska TK25“ nakon sto kliknete na to otvoriti ce vam se TK25 mapa u Oruxu koja je u „Online“ modu 8. Ako vam ne pasu zoom leveli onda morate obrisati novo kreiranu mapu „WMS:Hrvatska TK25“ dugim pritiskom na ime i „Delete“. I ponovite ponovo postupak od koraka br. 6. Tocka 4 Kako bi se TK25 karta mogla koristiti u „Offline“ modu potrebno ju je downloadati. To se radi na nacin da odzumirate dok vam se ne prikaze cijelo podrucje koje zelite downloadati. Nakon toga kliknite ponovno na ikonu iz koraka 3. (ikona zemljopisne karte)i negdje u sredini ekrana imate opciju „Map Creator“. Odaberite jedan zeljeni kut mape i pritiskom na suprotni kut zeljene mape ce se definirati prostor koji ce pokrivati vasa mapa i automatski ce se na zaslonu oznaciti prostor koji ste odredili i nakon toga je potrebno stisnuti na plavu kvacicu. Nakon toga je potrebano dati zeljeno ime mape (npr. „Sljeme“) i kliknuti na „Download“. Kada se mapa skine, ponovo kliknete na ikonu iz tocke 3. Pa onda na „Switch map“ > “Offline“ > i odaberete mapu „Sljeme“. Valjda ce nekome dobro doci u istrazivanju novih staza u svome kraju ![]() Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 26.07.2013. u 17:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34624 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
Prošla su već dobra 2 mjeseca od kad mi je Scott ransom 20 maznut pa sam odustao od toga da će se slučajno negdje pojaviti :P Treba mi savjet za bajk tog tipa. Gledo sam po drop bikeu ali nikako da uleti nešto dobro. Tu i tamo se sa frendovima iz kvarta zaletim do Dubrovnika ili Splita iz Zagreba ali i redovito se adrenalinski zaletim i sa Sljemena ili nekog većeg brda pa mi je full suspension must ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34625 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Btw, namjeravam večeras skočit do Lidla po one tene za trčanje 139kn, ja ću ih koristit za vožnju bice.. Jesu ok? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34627 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34628 |
Premium
|
Hehe, a da.. Ali ajde, "šuplje" su pa se valjda brzo i suše ![]() Javim večeras dojmove.. EDIT: Uzeo tene.. Zadnji broj 45, jer 44 su mi nekako bile pretaman, a probao sam ih na bosu nogu, pošto sam išao u japankama. Ovako na prvu mogu reći da su jako udobne i lagane. Imaju kao neki "spešl" uložak ovo ono.. Bacio sam oko na: One majice za trčanje (50kn) djeluju također dobre, ali kako sam prije par tjedana uzeo onu biciklističku, nije bilo potrebe za ovom.. Inače materijal je isti, samo što ova nema džepiće na leđima.. Cvike (30kn) su standardno solidno dobre, kao i one od prije godinu dvije, samo što ove nemaju zglobove na vijak - barem se ne vidi - (i bolje da nemaju, jer se moj stalno odvidava pa često moram sa noktom stezat).. Čarape (20kn) djeluju kvalitetno i prozračno, nisam čitao koji je materijal ali vjerojatno nešto kao da prima na sebe što više tekućine i brzo suši ![]()
We are the best, *uck all the rest.. MiR Odgovoran trgovac:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 26.07.2013. u 22:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34629 |
SCSI Freak, deda :P
|
![]() |
#34630 |
Premium
|
Koliko moze vrijediti 5 godina stara Nakamura Cross Alloy 7005? 28" kotaci, Deore XT mjenjac, tektro v brake, 63mm hod vilice NRX 6500.. Navodno, tako prodavac prica, placena je oko 5000kn na akciji u Intersportu.. (iskreno, mislim da ovo nije kostalo 3000kn, a kamoli preko 5000kn).. Straznji mjenjac je bocno udaren i savinut tako da dodiruje zbice.. Prodaje ju neki decko iz jedne trgovine autodjelova pa smo nekako dosli na to da ja kupujem bicu.. Ovo je vjerojatno vise cestovna bica, ali me interesira cijena.. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#34631 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Op, prešarafio ultrakratku lulicu sa Kone Shred na Scott Genius MC20 - nebo i zemlja. Ono govno od 10+ cm lulice ubije bike, sad sa kracom imam onaj filing sa Shreda koji sam tolko volio. Nov bike. Još sredim posrane 'šarafe' na zadnjem link zglobu i odem na servis zadnjeg shocka i bomba. Sutra pol 8 na trgu s 2 frenda pa na sljeme, vidimo se na grahu gore na Puntijarki. ![]() ![]()
![]() |
#34635 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Daamn, 180 km ![]() Frend i ja odradili sljeme cestom, grah na puntijarki, spust 18icom pa na 20tku, pa negdje skrenuli krivo i zgubili se, pa izletili na neki makadam, tamo uletimo u zavoj, frend skoro izleti jer je proklizo preko sljunka, ja umirem od smijeha i slomim se iz vedra neba umjesto njega ![]() ![]() Malo vode, malo ciscenja kamenja iz dlana i lakta (Zzzz mroam po rukavice), nis grdo, izidjemo na Markusevcu, uletimo na pola Dotke, krug po Maksimiru, pa nazad. Dobra subota. ![]()
![]() |
#34636 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ide tko na Učku u nedjelju, a da ima mjesta za još jednog ili dvoje? Trebam prijevoz iz smjera Karlovca.
![]() |
![]() |
#34637 |
Premium
|
Što je sutra na Učkoj? Učki.. ![]() Ako je nešto pametno zaletio bi se bicom sa Grobnika.. Nisam nikad..
We are the best, *uck all the rest.. MiR Odgovoran trgovac:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 27.07.2013. u 15:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34638 |
Premium
|
![]() |
![]() |
#34640 |
Premium
|
Ako nisi licenciran neće ti dati prijaviti se dan prije trke jer ti trebaju napraviti jednodnevnu licencu. Nazovi jedan od brojeva organizatoira (imaš na onom linku) pa pitaj.
![]() |
![]() |
#34641 |
Premium
|
Ma zezam se.. Vidio sam da je event počeo već danas a sutra su vožnje.. Vjerojatno ćemo frend i ja skočiti, ali onako rekreativno.. Di ću se ja natjecati, nemam ni bicu kako spada.. ![]() Ali hvala što si mi uopće to spomenuo, baš ovih dana namjeravam napraviti takvu vožnju, do Učke i nazad..
We are the best, *uck all the rest.. MiR Odgovoran trgovac:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 27.07.2013. u 16:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34642 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ako je netko za Učku, frendica i ja znamo napravit rutu od nekih 30 kilometara. Dođemo autom do Poklona (cca 900m nv) i onda offroad predobrim makadamom pa čak malo i DH stazom. To oprilike ovako izgleda, samo je ovo kraća verzija. Jako veliki usponi i jako veliki padovi ![]() Ako je netko za, nek se javi. Ako nije dobro embedano, evo ovdje staze: http://www.sports-tracker.com/#/work...galnjhl6gqiik1
![]() |
#34643 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
nisu ove karte 30-40 godina, jer je na slici gradnja trgovačkog centra u Osijeku koji se izgradio prije neke 2-3 godine. tako da su karte 3-4 otprilike
![]() |
#34644 |
Misanthrope
Datum registracije: Oct 2009
|
Kad vozite tu rutu? Ja bih definitivno htio ići a možda bih uspio i frenda nagovoriti. Nikome se ne vozi po ovim vrućinama a ja se još uvijek trudim barem 20-30km napraviti dnevno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34645 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Jupi, ja danas bio na na sljemenu. Gore cestom d orunolista (valjda) pa onda do izvora i lugarnice i onda na 18-pilana. Skoro pad na samom početku odmah poslije puntijarke, ali skill je izvukao to sve (osim kaj nemam pojima kako sam to izvukao da ne pikiram na glavu) ![]() Pig aka Edo, iceman aka Damir iz DSG-a i moja malenkost smo to odradili pravo onako muški. Išli bi na 18-20, ali bi to bilo pre ludo jer smo se spustili dolje u 20:30 ![]() Super vožnjica, a gore ugodnih 24°C.
![]() |
#34647 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34648 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Edo je to izvozio isto kao i ja, po cesti sa par stajanja i malo guranja. Nije tako strašno bilo gore, na cesti cijelim putem hladovina i što smo višlje išli to je temp bila niža.
![]() |
![]() |
#34650 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Odcaljeno sljeme pocesti jer se nikom ne da poprek...sreo LAcy-a...za svoje godine fino ide uzbrdo ![]() Itko zna koji se vrag gore desavao...od graficara do one crkve milion ljudova |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|