|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
(riješeno) Nemoguća konekcija na WiFi
Pozdrav, imam Laptop Compaq nx6110 sa netgear karticom u sebi WG511v2. Prije nego sto je meni dosao neko je izvadio wifi karticu vjerovatno. Problem je sledeci uredno laptop prepozna karticu, instalira, nadje cak i mrezu, ali je nemoguce uspostavit konekciju. Ponekad kada se restartuje laptop konektuje se sam i stoji tako sve dok se ne ugasi. Sistem je nov na njemu. Moj ruter koristi WPA2-PSK sto se tice sigurnosti. P.S: da napomenem radio je uredno 2godine, sada poceo praviti probleme. Da slucajno SB nema veze s ovim vidim da su cesti kvarovi navedenog modela? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
To je PCMCIA kartica? Koristiš Win connection manager ili nešto drugo? Probaj na routeru skinut zaštitu, pa probaj s WEP. Sve je moguće, ali ne znam zašto bi ti se manifestiralo samo na PCMCIA port-u, obično se ne da upalit bez da ga pričepiš negdje oko touchpada kad je SB za prekuglavanje.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Da XP sp3, nekada se konektuje nekada ne to i jest cudno. Pokusam skinut zastitu pa vidim. Inace kada se desava problem sa SB pocinje komplet laptopa da frezza itd, u mene uredno po tom pitanju. P.S Mnogo ljudi se zali an ovu karticu fazon je sto je njihov forum "down" od netgear-a pa ne mogu vidjeti imal solucija. Zadnje izmijenjeno od: seno. 25.07.2013. u 15:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne vjerujem da je to originalna kartica koju je HP stavljao u svoje laptope (koliko se sjećam, najčešće su bile Broadcomove). Kupi drugu koja je 100% kompatibilna sa laptopom.
![]() |
#8 |
Registered User
|
Da je moje pikno bi, nije moje + nemam ovu vrstu karte trenutno pri ruci da vidim sta je problem. Samo da dodam, mijenjanje sigurnosti nista nije pomoglo. Ispravka. WPA-PSK /TKIP i fercera ko sat, puj ja mi kartice. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|