Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.07.2013., 13:49   #6481
gsxr750k9
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2011
Ozren, nisi nam se pohvalio s novim filmicem

http://www.liveleak.com/view?i=2e1_1374100349
gsxr750k9 je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2013., 14:56   #6482
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Hahaha odlična!!
Staro 18.07.2013., 17:48   #6483
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Koja muda ima ovaj na skuteru... Svaka mu čast.

Danas sam se bas muževno osjećao u svojem Megančetu kad me je prešišao pink BMW X6.
Toooočno ovakav: http://pink-cars.truv.net/images/bmw-x6-rosa.jpg

Još samo čekam da me ovo prešiša:
http://s1.cdn.autoevolution.com/imag...-gallery_1.jpg
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2013., 18:28   #6484
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Bio u dojčlandu po 1. auto i uvezao Reno Senic 1.9 75kw s 220.000tsk(centralno zaklj. podizaći prozora,rućna klima uglavnom dobra oprema) u super stanju(par ogrebotina i u biti za sve dotjerati cca 200ojra da bi auto bio tip-top) a cijena prava sitnica 1.300ojra + davanja cca 500ojra + put i zoll tablice cca 400ojra dakle auto kod nas sa cijenom od 2.300ojra
Dakle do rege auto 2.500ojra neznam može li bolje i kako se kreću cijene kod nas ovo je bila proba s obzirom na ulazak u EU.

Isto tako sam imao izbora i glede Citroen Xsara 2.0HDI 66kw(240.000tsk) za 1.500ojra sa malo većom kilometražom ali sve je to tu negdje s cijenom pa po tome mogu zakljućiti da se isplati otići po auto za vlastite potrebe jer ima dobrog izbora za malu lovu te su auti puno bolje održavani nego kod nas.
A i sad su pristupaćniji kad smo u EU nema više toliko nameta i papirologije.

Zadnje izmijenjeno od: ECHO. 18.07.2013. u 19:02.
ECHO je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2013., 18:52   #6485
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Koja godina?
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2013., 18:58   #6486
poweeer
Premium
Moj komp

poweeer's Avatar

Datum registracije: Mar 2013
poweeer je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2013., 19:00   #6487
ECHO
Banned
Moj komp

2001god. zaboravih napisati oba vozila, Citroen sl. oprema autom. klima,centralno,podizaći na struju.... jedina razlika između ta dva glede opreme.Auto se odlićno vozi i malo troši išao preko Mađe autoputom
Gledao na njušci od cca 3.500 ojra nadalje 1.9 dci motori pošto dti opcija neprolazi(mora biti euro 3) dizelaši naravno
Išao sam s legom on se bavi prodajom auta, ali razmišlja i sebi nešto takvo dovesti, jer trenutno vozim Citroen Xsaru 1.4 i malo više troši jbg. a za tu lovu kod nas nema ništa pametno pogotovo u disel izvedbi.
Bio je i Ford focus 1.8 tdci 85kw sa dosta opreme 2002god. 218.000tsk 2.000ojra ima dobrih auta te bi trebalo dobro razmisliti što uzeti.

Zadnje izmijenjeno od: ECHO. 18.07.2013. u 19:08.
Staro 18.07.2013., 19:08   #6488
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova

Danas sam se bas muževno osjećao u svojem Megančetu kad me je prešišao pink BMW X6.

Staro 18.07.2013., 23:20   #6489
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor poweeer Pregled postova
11/10 za neinventivnu koreju prije par godina možda.

Citiraj:

nisi ti ništa vidio...

zadar prije koju godinu, tolika masa pink boje je bilo teško za gledati.

Pohrani.com
syss je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 00:08   #6490
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Da se i ja nadovežem na pink premijum segment, tamo koncem prošle godine, križanje Gundulićeve i Vukovarske u Osijeku

listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 01:11   #6491
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Ajme strašno!

Znam da je već bilo, al mislim da je vrijeme da Ozren uozbilji svoj auto adekvatnom nijansom pinka...
Pohrani.com

S druge strane, DS je baš zanimljiv auto ovako uživo:
Pohrani.com
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 10:05   #6492
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Echo, pa podosta su te izasli troskovi "sa strane" ...
Auto je koliko vidim kategorija od 16% poreza na co2. Mozes malo detaljnije navest troskove?
Staro 19.07.2013., 10:31   #6493
Vendetta
Premium
Moj komp

Vendetta's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
@Echo

Koliko su ti na carini procjenili auto? Kažu da su naše kataloške vrijednosti 3x veće nego one u EU pa da na kraju dođe na isto.

LINK na jedan članak na ovu temu.
Vendetta je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 12:32   #6494
ECHO
Banned
Moj komp

Tu su uraćunati svi troškovi, sad sam zvao kolegu i kao što sam naveo pored cijene od 1.300ojra platio je još davanja 4.000kn dakle sveukupno jer više nema kataloške procijene već se vrsta vozila ukucava u kompjutor i na osnovu svih parametara i CO2 dobiješ iznos.Tako mi je objasnio.
Zoll tablice 200ojra i gorivo i moji troškovi 220ojra-120gorivo i 100 JA neradim ja badave valjda

To je povoljnjije u odnosu na prošle izraćune(dakle prije ulaska u EU) cca 15-20% zavisi o kojem vozilu je rijeć tako da je isplativo sebi otići po dobar auto
Mislim da je raćunica jasna ako ga auto izađe max. 2.500ojra, a kod nas je 3.500ojra isti model s sl. opremom samo u kakvom je stanju to je upitno jer je jasno kako se kod nas prolazi na tehničkom toga u Dojčlandu neme i nemoguća je misija ako auto nije 99% ispravan.Naći auto 10god+ sa uredno ovjerenom teh. knjižicom i od prvog vlasnika je nemoguća misija, a ovaj Reno je upravo takav.
Jedino je problem naći dobar dobar auto jer se po slikama postavljenim na net tj. mobile.de to nemože dobro vidjeti i nije mjerodavno i sad smo prošli tako glede navedenog Forda u gornjem postu kad smo stigli vozilo je imalo unfal i udaren prednji branik i djelomićno prednja vrata, a da smo otišli samo po njega znaći obavezno naći 3-4kom. pa onda biti siguran barem u jedno glede kupovine.
Znao sam ići u Dojčland 2-3puta mj. ali prije nego smo ušli u EU nije bilo isplativo glede daljnje prodaje jer su vozila bila sl. cijene kao i kod nas dok platiš sva davanja i nema zarade jbg. pa nisam bio unatrag 2god. nijednom te je ovo bilo 1. puta od ulaska u EU.

Zadnje izmijenjeno od: ECHO. 19.07.2013. u 12:49.
Staro 19.07.2013., 12:42   #6495
draksa
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Ima ko preporuku za neki gradski auto do 8-9k € i ne stariji od 3-4 god?
Teta ima Astru 1.7 CDTI (2006/07 god. mislim) i kaze da joj je prevelika pa bi nesto manje
draksa je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 12:48   #6496
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor draksa Pregled postova
Ima ko preporuku za neki gradski auto do 8-9k € i ne stariji od 3-4 god?
Teta ima Astru 1.7 CDTI (2006/07 god. mislim) i kaze da joj je prevelika pa bi nesto manje
http://www.hyundai.hr/cjenik-1.aspx

Zasto polovno kad moze novo? Diesel za grad jos ne treba jer i ovi mali benzinci trose malo a jeftiniji za odrzavanje i ak se netko malo vozi, racunica je jasna.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 13:07   #6497
draksa
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
http://www.hyundai.hr/cjenik-1.aspx

Zasto polovno kad moze novo? Diesel za grad jos ne treba jer i ovi mali benzinci trose malo a jeftiniji za odrzavanje i ak se netko malo vozi, racunica je jasna.
Thx i gledo sam nesto slicno ,ali nevjerujem da ce joj se svidit Hyundai jer kod mene u familiji ak nije svabo nevalja
Po meni bi najbolje bilo da si ostavi auto, vozi ga 6god ,nikakvih problema sa njim nije imala,potrosnja 6.4l prosjek tesko da ce imat nesto manje sa novim autom

Inace kad smo kod pink auta zna biti parkiran mat pink range rover prek puta antunovica u sesvetskom kraljevcu

Zadnje izmijenjeno od: draksa. 19.07.2013. u 13:38.
draksa je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 14:09   #6498
New One
Premium
Moj komp

New One's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Da li bi se dobilo nešto opipljivo zamjenom teških 16" felgi sa puuuuno lakšima 16"?
Npr trenutne mi imaju 10,5kg a stavim nešto u rangu 7kg?

@draksa
Jedan meni vrlo bitan plus za Hyundai je duga garancija i priznavanje zbilja svega. Tu su maksimalno korektni.
New One je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 14:21   #6499
poweeer
Premium
Moj komp

poweeer's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
11/10 za neinventivnu koreju prije par godina možda.
ROFL, ajde nek sam i ovo čuo za S63... Još od zadnje linije na cesti nema puno toga, ja osobno mislim i apsolutno ništa kulturnije i močnije, eventualno S65, a ova nova linija je u svakom aspektu još bolja.
Staro 19.07.2013., 14:54   #6500
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Citiraj:
Ajme strašno!

Znam da je već bilo, al mislim da je vrijeme da Ozren uozbilji svoj auto adekvatnom nijansom pinka...
Pohrani.com

S druge strane, DS je baš zanimljiv auto ovako uživo:
Pohrani.com
Nissan GT-R Gay Parade Edition
Staro 19.07.2013., 15:10   #6501
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
ROFL, ajde nek sam i ovo čuo za S63... Još od zadnje linije na cesti nema puno toga, ja osobno mislim i apsolutno ništa kulturnije i močnije, eventualno S65, a ova nova linija je u svakom aspektu još bolja.
dizajnerski pričam... kompletan mercedes je izgubio kompas.

još najbolje zgleda a klasa i to ne amg jer to pak zgleda ko kompletan cirkus de solei utrpan u 4m lima
Staro 19.07.2013., 16:09   #6502
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Daj syss nemoj gluposti pricat, auti su im remek djela naspram francuskih i japanskih fuševa zadnjih par godina
Staro 19.07.2013., 16:21   #6503
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa oke remek djela, ali u razini prelaska korejskih firmi na europski dizajn(ere)... davno su njihova remek djela sišla s trake obzirom na aktualnu struju koja vlada kod njih.
Staro 20.07.2013., 03:30   #6504
poweeer
Premium
Moj komp

poweeer's Avatar

Meni nikad nisu ljepša auta s trake izbacivali. Mada je realno sve u tom cjenovnom rangu perverzija danas.
Staro 20.07.2013., 09:33   #6505
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Premium marke lutaju dobrano. BMW već desetljeće, Audi ima tako dosadan i generički dizajn da se modeli razlikuju jedino po dimenzijama a i Mercedes je u zadnjih par godina meh.

90-ih su izlazili modeli koji su u odnosu na svoje predhodnike bili wow a ne ovi redizajni što se nazivaju novim modelima.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2013., 10:50   #6506
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:

Gle o ukusima se ne raspravlja. Meni je ovaj S63 doslovno dizajnersko govno!
A klasa je hebeno dobar auto i za njim se okrečem na cesti, a ovog nebi ni primjetio da ga ne čujem.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2013., 13:21   #6507
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor ECHO Pregled postova
jer više nema kataloške procijene već se vrsta vozila
Kataloska vrijednost automobila je jos uvijek tu i jos gora nego ikad. Sada se vrijednost automobila procjenjuje iskljucivo prema kataloskoj vrijednosti u HR, bez obzira koliko je automobil placen.
Sve je objasnjenou Zakonu o posebnom porezu na motorna vozila.
Citiraj:
(1) Posebni porez na motorna vozila iz članka 5. stavka 1. točke 1., 3. i 5. ovoga Zakona plaća se u postotku od porezne osnovice na temelju cijene motornog vozila prema tablici 1 i postotku od porezne osnovice na temelju cijene motornog vozila ovisno o prosječnoj emisiji ugljičnog dioksida (CO2) izraženoj u gramima po kilometru prema tablicama 2 i 3, ovisno o vrsti goriva koje vozilo koristi za promet, na način da se tako dobiveni iznosi zbrajaju.
EDIT:
Dio koji se odnosi na utvrdjivanje vrijednosti vozila
Citiraj:
1) U slučajevima iz članka 9. stavaka 2. i 3. ovoga Zakona carinski ured će pregledati motorno vozilo i dokumentaciju u prilogu porezne prijave te o tome sastaviti zapisnik u kojem će utvrditi tržišnu cijenu motornog vozila na temelju raspoloživih podataka o cijenama rabljenih motornih vozila na hrvatskom tržištu (katalozi, cjenici trgovaca i sl.), uzimajući u obzir opće stanje motornog vozila ili, ako se radi o novom motornom vozilu, prodajnu cijenu prema cijenama takvog motornog vozila kod trgovaca u Republici Hrvatskoj. Ako se radi o rabljenom motornom vozilu o kojem ne postoje podaci o tržišnoj cijeni u Republici Hrvatskoj, carinski ured će utvrditi tržišnu cijenu takvog motornog vozila usporedbom s motornim vozilom istih ili približno istih karakteristika na tržištu u Republici Hrvatskoj. U slučaju novog motornog vozila koje nije u prodaji kod trgovaca u Republici Hrvatskoj, carinski ured će utvrditi prodajnu cijenu prema uobičajenim kriterijima za utvrđivanje prodajne cijene motornih vozila koji su u primjeni na tržištu novih motornih vozila u Republici Hrvatskoj.

Zadnje izmijenjeno od: MadBoY. 20.07.2013. u 14:26.
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2013., 14:56   #6508
poweeer
Premium
Moj komp

poweeer's Avatar

Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
Gle o ukusima se ne raspravlja. Meni je ovaj S63 doslovno dizajnersko govno!
A klasa je hebeno dobar auto i za njim se okrečem na cesti, a ovog nebi ni primjetio da ga ne čujem.
Točno za ukus, meni je recimo A klasa jedno od nakaradnijih auta uopće
pogotovo ako nije napucana opremom kako vani tako i u interijeru. Istovremeno neznam što bi trebalo bit parkirano kraj E klase nove i S63 a da kazem da mi je ljepše. Eventualno XJ ili RR Sport kojeg se nadam uzimam (polovnog) za mjesec, dva ako složim financijsku konstrukciju za tankat ga i sl.

Zadnje izmijenjeno od: poweeer. 20.07.2013. u 15:04.
Staro 20.07.2013., 15:04   #6509
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
ja nikako ne vidim funkciju ogromnih SUV-ova sa 20 colnim felgama i spušteni max. Osim wow efekta kod publike..
Staro 20.07.2013., 15:10   #6510
poweeer
Premium
Moj komp

poweeer's Avatar

Citiraj:
Autor MuroF Pregled postova
ja nikako ne vidim funkciju ogromnih SUV-ova sa 20 colnim felgama i spušteni max. Osim wow efekta kod publike..
To stoji, mada je 20" još ok, gornja granica taman, a i uz nešto tipa a6 allroad se ne može opravdat suv. Ali kada pogledaš da je on cijenom istog ranga kao i suv onda kome treba nešto veliko s puno prostora bolje uzet suv, a i da, veći je wow efekt (uglavnom), meni je to još donekle bitno, jako malo ali nemogu reć da nije uopće. Onima što se voze samo po gradu je naravno bilo koja opcija blesava, skupa i teška za upravljanje.

Zadnje izmijenjeno od: poweeer. 20.07.2013. u 15:20.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na